Održana 1. sjednica Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za osobe s invaliditetom

Slika /slike/banski-dvori.jpg

Danas, 14. lipnja 2017. godine u 10,00 sati u Svečanoj dvorani Vlade Republike Hrvatske održana je 1. sjednica Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za osobe s invaliditetom.

Na dnevnom redu sjednice bile su sljedeće točke: 
1.Usvajanje Poslovnika o radu Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za osobe s invaliditetom
2.Usvajanje Plana i programa rada Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za osobe s invaliditetom za 2017. godinu
3.Nacionalna strategija izjednačavanja mogućnosti za osobe  s invaliditetom od 2017. do 2020. godine
4.Godišnji plan normativnih aktivnosti za 2017. godinu - info
5.Izmjene i dopune propisa na prijedlog Pravobraniteljice za osobe  s invaliditetom gospođe Anke Slonjšak i saborske zastupnice gospođe Ljubice Lukačić- info
6.Strukturni fondovi - info
7. Razno 
Sjednicu je vodila predsjednica Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske gospođa Marija Pletikosa, državna tajnica Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Sjednici su uz predsjednicu Povjerenstva prisustvovali zamjenik predsjednice gospodin Zorislav Bobuš, dr. med. te 15 predstavnika tijela državne uprave, 2 predstavnice znanstvenih institucija i 15 predstavnika saveza udruga osoba s invaliditetom.

Nakon usvajanja Poslovnika i Plana i programa rada, predsjednica Povjerenstva  ukratko je informirala članove o sadržaju i ciljevima definiranim u novoj Nacionalnoj strategiji izjednačavanja mogućnosti za osobe  s invaliditetom od 2017. do 2020. godine te obvezama svih dionika provedbe navedene Strategije nakon čega su članovi Povjerenstva iznijeli svoje prijedloge u svrhu učinkovite provedbe i praćenja ovog strateški važnog dokumenta za osobe s invaliditetom.

Također, članovi Povjerenstva informirani su o Godišnjem planu normativnih aktivnosti za 2017. godinu kao i prijedlogu izmjena i dopuna propisa na prijedlog Pravobraniteljice za osobe  s invaliditetom gospođe Anke Slonjšak i saborske zastupnice gospođe Ljubice Lukačić te mogućnostima korištenja sredstava iz strukturnih fondova EU.

Na kraju sjednice dogovoreni su okvirni termini održavanja i teme budućih sjednica koje su planirane za rujan i studeni 2017. godine.

Pisane vijesti