Održane info- radionice za ESF projekt ''Podrška programima usmjerenim mladima“

  • Slika /Vijesti2017/_IMG_0049.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku  je 19. i 21. srpnja 2017. godine održalo prve radionice za potencijalne prijavitelje i partnere u okviru Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava „Podrška programima usmjerenim mladima“ koji se financira iz Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. “

Ukupna vrijednost Poziva je 12.000.000,00 kn. Prihvatljivi prijavitelji u okviru Poziva su udruge (savezi, mreže, koordinacije udruga i dr.) koje djeluju u području rada s mladima i za mlade te jedinice lokalne i regionalne samouprave, dok su prihvatljivi partneri udruge, savezi, mreže i koordinacije udruga, jedinice lokalne i regionalne samouprave, kao i javne ustanove te zaklade.

U okviru ovog Poziva, fokusiranog na povećanje socijalnog uključivanja mladih, financirat će se projekti koji će doprinijeti kvalitetnom provođenju slobodnog vremena mladih, povećanju informiranosti mladih i pružanju usluga savjetovanja o temama relevantnim za mlade, zatim prevenciji nasilja među mladima, unaprjeđenju razvoja socijalnih vještina  i kompetencija koje pridonose konkurentnosti na tržištu rada i socijalnom uključivanju mladih, kao i poticanju aktivnog sudjelovanje mladih u društvu.

Informativnu radionicu u Zagrebu, koja je održana 21. srpnja 2017. godine u Kongresnom centru Forum, otvorila je ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku,  gđa Nada Murganić. Ministrica je potencijalne prijavitelje i njihove partnere pozvala na što veći angažman u prijavljivanju projekata u okviru ovog poziva. Ministrica je pritom istaknula kako su udruge i ostali dionici koji rade s mladima iznimno važan čimbenik u kreiranju politika usmjerenih na mlade, te ih pozvala da informiraju sve relevantne aktere o potrebama mladih. Također, ministrica istog istaknula nužnost sinergijskog djelovanje svih nadležnih tijela na nacionalnoj i lokalnoj razini, kako bi se pravovremeno osmislilo politike u skladu sa stvarnim potrebama mladih, koje će doprinijeti socijalnog uključivanju, povećanju zapošljivosti, te ostanku mladih u Republici Hrvatskoj.

Nakon ministrice, sudionicima se obratila gospođa Katarina Ivanković Knežević, državna tajnica u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava, istaknuvši važnost natječaja za mlade, kao i važnost razvoja poticajnih aktivnosti usmjerenih na mlade osobe.

Informativnu radionicu u Osijeku, koja je održana 19. srpnja 2017. godine u prostorima Građevinskog fakulteta u Osijeku, otvorio je ministar rada i mirovinskoga sustava mr.sc. Marko Pavić koji je kao cilj istaknuo stvaranje poticajnog okruženja za mlade osobe te naglasio kako vjeruje da će u okviru Poziva „Podrška programima usmjerenim mladima“ biti kvalitetnih projektnih prijava te da će cjelokupni program uistinu pomoći mladima.

Sljedeća radionica za potencijalne prijavitelje održat će se 26. srpnja 2017. u Splitu.

Pisane vijesti