U Splitu održana info-radionica za ESF projekte vezane uz rad s mladima

  • Slika /Vijesti2017/20464684_10155413273115729_963069547_o.jpg
  • Slika
  • Slika

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku 26. srpnja 2017. godine održalo je u splitskoj gradskoj knjižnici ''Marko Marulić''  radionicu za potencijalne prijavitelje u okviru Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava „Podrška programima usmjerenim mladima“ koji se financira iz Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“, ukupne vrijednosti od 12.000.000,00 kn.  

Informativnu radionicu u Splitu otvorila je državna tajnica ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku,  gđa Margareta Mađerić. Državna tajnica naglasila je kako je u sklopu ovog Poziva nužna suradnja nevladinog sektora, jedinica lokalne i područne samouprave, kao i relevantnih nacionalnih tijela. Uz to, posebno je istaknula kako se potiče uključivanje svih županija na području Dalmacije, s naglaskom na udaljene otoke, kako bi se u konačnici povećalo socijalno uključivanje tamošnjih mladih osoba. Uz navedeno, gđa Mađerić je napomenula kako je ovo prvi ovogodišnji ESF Poziv na dodjelu bespovratnih sredstava otvorenog tipa koji je Ministarstvo objavilo te da u narednim mjesecima potencijalni prijavitelji mogu očekivati i druge natječaje  koji će imati za krajnji cilj povećanje  životnog standarda odnosno socijalno uključivanje marginaliziranih skupina.
 
Uz državnu tajnicu, sudionicima su se obratili gdin Luka Bogdan, zamjenik upraviteljice Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, kao i zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije, gdin Luka Brčić. Gospodin Bogdan istaknuo je kako će Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva zajedno s  Ministarstvom stajati na raspolaganju potencijalnim prijaviteljima, kako bi u sklopu ovog Poziva stiglo što veći broj kvalitetnih prijava.  Zaključno, zamjenik župana gdin Luka Brčić napomenuo je kako će i jedinice lokalne samouprave, kao i regionalna razvojna agencija pri Splitsko – dalmatinskoj županiji  dati podršku lokalnim udrugama prilikom kreiranja projektnih aktivnosti usmjerenih na mlade osobe.

Pisane vijesti