Ljetovanje ukrajinske djece koja žive u zoni konflikta u Doneckoj i Luganskoj oblasti na Jadranskoj obali

  • Slika /Vijesti2017/IMG-20170808-WA0001.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U svrhu daljnjeg unaprjeđenja i razvijanja odnosa između Republike Hrvatske i Ukrajine Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku zajedno s Gradom Zagrebom, a u suradnji i posredstvom Ministarstva vanjskih i europskih poslova i Veleposlanstva Ukrajine u Hrvatskoj organiziralo je ljetovanje za  ukrajinsku djecu koja žive u zoni konflikta u Doneckoj i Luganskoj oblasti na Jadranskoj obali u Odmaralištu Savudrija, podružnici Zagrebačkog holdinga Vladimir Nazor.

Boravak djece organiziran je u dogovoru s podružnicom Zagrebačkog holdinga Vladimir Nazor u odmaralištu u Savudriji u razdoblju od 29. srpnja - 27. kolovoza 2017. godine, u 3 skupine od po 100 osoba iz Ukrajine.

U povodu dolaska druge skupine djece iz Ukrajine na ljetovanje u Savudriji, 8. kolovoza 2017. godine u 12,00 sati događaju su prisustvovale državna tajnica Ministarstva vanjskih i europskih poslova mr. sc. Zdravka Bušić i državna tajnica Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Marija Pletikosa, koje su pozdravnim govorima osobno izrazile dobrodošlicu ukrajinskoj djeci.  

Republika Hrvatska želi omogućiti 258 ukrajinske djece slabijeg imovinskog statusa u dobi od oko 10 – 14 godina, koja su svakodnevno izložena životnim opasnostima u dijelu Ukrajine koja je u zoni konflikta, da se odmaknu od opasnosti s kojima se susreću u mjestu svog življenja te da boraveći u Hrvatskoj na obali Jadranskog mora ostvare pozitivna iskustva.

Pisane vijesti