Sretan Međunarodni dan mladih!

Slika /Vijesti2017/RDSC_0980.jpg

Generalna skupština Ujedinjenih naroda usvojila je 17. prosinca 1999. godine preporuku Svjetske konferencije ministara za mlade da se 12. kolovoz proglasi Međunarodnim danom mladih.

Taj se dan kontinuirano obilježava od 2000. godine u mnogim svjetskim i hrvatskim gradovima te se diljem svijeta organiziraju razna događanja na teme koje preporuče Ujedinjeni narodi.

Međunarodni dan mladih predstavlja dan kojim se podiže svijest o značenju mladih za današnje društvo. Obilježavanje međunarodnog dana prilika je za ukazivanje na potrebe mladih i njihova prava, a ujedno i dan kada slavimo postignuća mladih u svijetu i ohrabrujemo njihovo aktivno sudjelovanje i doprinos u društvu.

Iskrena nam je želja da mladi i dalje aktivno doprinose boljem razumijevanju i unaprjeđenju svog položaja u društvu. Poštujući angažman i rad mladih, te aktivnosti i trud pojedinaca na stvaranju uvjeta za osobni razvoj i razvoj društva u cjelini, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku svim mladima čestita Međunarodni dan mladih.

Pisane vijesti