Svečano otvorenje podružnice Dvor Centra za socijalnu skrb Hrvatska Kostajnica

  • Slika /Vijesti2017/F1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U Dvoru na Uni danas je, na novoj adresi, svečanom ceremonijom i blagoslovom otvorena podružnica Dvor Centra za socijalnu skrb Hrvatska Kostajnica, a ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, gđa Nada Murganić, nakon prigodnog obraćanja, rezanjem svečane vrpce simbolično je otvorila njegova vrata.

Otvorenju su nazočili i župan Sisačko-moslavačke županije, gdin Ivo Žinić, načelnik općine Dvor, gdin Nikola Arbutina te ravnateljica CZSS Hrvatska Kostajnica, gđa Dijana Vuković.
Ministrica je ovom prigodom izrazila zadovoljstvo radom i djelovanjem CZSS Hrvatska Kostajnica i podružnice Dvor, unatoč teškoj kvalifikacijskoj i dobnoj strukturi samog područja.
„Ono što je obećavajuće, to su ovakve male radne sredine. Centar za socijalnu skrb u Kostajnici sa podružnicom Dvor pokazao je kako jedan mali radni pogon može biti pokretač puno čega“, kazala je ministrica, istaknuvši kako je vrlo zahvalna i ugodno iznenađena što socijalni radnici osim što korisnicima pružaju kvalitetnu profesionalnu uslugu, s njima surađuju i na prijateljskoj razini, čime dobivaju povjerenje građana i stječu ugled u svojoj sredini.
Župan Sisačko-moslavačke županije, gdin Ivo Žinić istaknuo je kako je otvaranje podružnice Dvor izuzetno značajan trenutak za općinu Dvor, ali i čitavu županiju. Posebnu važnost otvaranje ove podružnice ima, dodao je, zbog činjenice da postoji raspršenost korisnika usluga do kojih socijalni radnici nekad ne mogu ni doći. Podružnica Dvor CZSS Hrvatska Kostajnica pružit će nove mogućnosti, olakšati rad i približiti korisnike.
„Svakako mi je drago da se mijenja percepcija o centrima za socijalnu skrb i ljudima koji su u tim centrima“, poručio je u svome govoru.  

Pisane vijesti