Održan 14. Gerontološki tulum povodom Međunarodnog dana starijih osoba

  • Slika /Vijesti2017/GT1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U petak, 29. rujna 2017. na Trgu Nikole Šubića Zrinskog u Zagrebu održao se 14. Gerontološki tulum u organizaciji Grada Zagreba, Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom te Zaklade Zajednički put, a manifestaciju je podržalo i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Gerontološki tulum održava se povodom 1. listopada, Međunarodnog dana starijih osoba, a s ciljem naglašavanja važnosti brige i skrbi o građanima starije životne dobi te upoznavanja javnosti s programima koji se za njih provode na području Zagreba.
Manifestaciji  su nazočile i državne tajnice, gđa Marija Pletikosa i gđa Margareta Mađerić.
„Današnje događanje je dokaz da se, bez obzira na dob, svi možemo radovati životu“, kazala je državna tajnica, gđa Pletikosa, dodavši kako su upravo ovakvi događaji prilika da se starijim sugrađanima iskaže poštovanje i zahvalnost za sve što su tijekom života učinili za dobrobit društva.
„Gerontološki tulumi su također prigoda da se sretnu svi oni koji su na neki način uključeni u skrb o našim starijima i da razmjene iskustva i znanja o problemima koje su pozvani rješavati“, pohvalila je održavanje manifestacije te dodala kako je Vlada RH jučer donijela Strategiju socijalne skrbi za starije osobe u Republici Hrvatskoj za razdoblje od 2017. do 2020. godine.
Manifestacija je popraćena bogatim kulturno-zabavnim i rekreativnim programom u kojem je sudjelovalo više od 500 sudionika, a za građane su osigurani i besplatni zdravstveni pregledi. 
Na izložbenim štandovima je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, uz predstavnike domova za starije osobe, udruge umirovljenika te organizatore, predstavilo svoje programske aktivnosti vezane uz brigu o starijim osobama te usluge namijenjene osobama starije životne dobi. Posjetiteljima su također bili dostupni promotivni letci na temu skrbi o starijim osobama koje su izradili provoditelji različitih projekata koje je financiralo Ministarstvo.

Pisane vijesti