Ministrica Nada Murganić najoštrije osuđuje najnoviji slučaj nasilja nad suprugom

Slika /Vijesti2017/37388074005_d1d6916964_o.jpg

Povodom informacija o opravdanoj sumnji na slučaj nasilja nad suprugom, koje je u ponedjeljak u večernjim satima počinio župan Požeško-slavonske županije Alojz Tomašević, ministrica Nada Murganić najoštrije osuđuje ovaj nasilan čin.

Kao žena i ministrica najoštrije osuđujem ovaj i svaki drugi čin nasilja nad ženama te izražavam potporu svim ženama da nasilje prijavljuju u nastojanju da se možebitno buduće nasilje spriječi, a sam počinitelj zbog već počinjenog nasilja sankcionira na odgovarajući način.
 
Nasilje usmjereno prema ženi od strane muškarca, još k tome i supruga, koji bi ženi trebao biti oslonac i potpora, nedopustiv je i sramotan čin. Zato je krajnje vrijeme da svi otvorimo oči i shvatimo da se nasilje, nažalost, događa svakodnevno oko nas i da ono nije samo nečija privatna stvar već nasilnik treba snositi punu odgovornost zbog počinjenog nasilja.
 
Temeljne postavke o ljudskim pravima jamče svim osobama pravo na zaštitu od svih oblika nasilja. No unatoč ovako proklamiranim međuljudskim odnosima u društvu, nasilno ponašanje je jedan od najozbiljnijih, ali i sve prisutnijih problema modernog društva u cjelini. Svaki događaj nasilja predstavlja atak na drugu osobu, njezina prava i integritet. 

Pisane vijesti