U Vinkovcima održana druga informativna radionica u okviru FEAD natječaja „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva"

Slika /Vijesti2017/IMG-20171004-WA0008 (002).jpg

4. listopada 2017. godine 2017. g., u Velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima organizirana je druga u nizu informativna radionica za potencijalne prijavitelje u okviru trenutno otvorenog natječaja „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2017. - 2018.)“. 

Ukupna indikativna vrijednost Poziva iznosi 25.000.000,00 kn, a raspoloživa sredstva su osigurana u okviru Fonda europske pomoći za najpotrebitije. Prihvatljivi prijavitelji u okviru Poziva su jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave – osnivači javnih osnovnih škola koje se nalaze u regijama do 125% indeksa razvijenosti.
Prije radnog dijela radionice, sudionicima su se obratili g. Gabriel Šokičić,  zamjenik gradonačelnika grada Vinkovaca, g. Josip Dabro,  zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije te gđa. Margareta Mađerić, državna tajnica u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Državna tajnica je istaknula da se natječajem nastoji obuhvatiti što više djece u potrebi te je naglasila i važnost ulaganja EU sredstava u Slavoniju, s obzirom na slabiju razvijenost spomenute regije u odnosu na ostale dijelove Hrvatske.
U radnom dijelu radionice, potencijalni su prijavitelji informirani o ciljevima natječaja, prihvatljivim aktivnostima, kao i  kriterijima natječaja te postupcima za prijavu i dodjelu sredstava za provedbu projekata.
 
Materijali prezentirani na događanju dostupni su na ovoj stranici. 

Pisane vijesti

Dokumenti