18. listopada - Europski dan suzbijanja trgovanja ljudima

Slika /Vijesti2017/Suzbijanje%20trgovanja%20ljudima.png

Odlukom Europske komisije 18. listopada proglašen je Europskim danom suzbijanja trgovanja ljudima čime se željelo utjecati na podizanje svijesti javnosti, ali i donositelja odluka o razmjerima ovog sveprisutnog društvenog problema.

Trgovanje ljudima predstavlja jedan od najtežih oblika kršenja ljudskih prava i povrede dostojanstva i integriteta čovjeka.

Nažalost, u razdobljima velikih ekonomskih i migracijskih kriza uvjetovanih ratnim sukobima poput ovih koji se trenutno događaju na svjetskoj i europskoj sceni sceni intenzivira se pojavnost trgovanja ljudima.

Republika Hrvatska aktivno je angažirana u borbi protiv ovakvih oblika organiziranog kriminala, usvojivši niz strateških i operativnih dokumenata čiji je cilj sustavno suzbijanje trgovanja ljudima.

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, kao i ustanove pod njegovim okriljem, provode ili sudjeluju u provedbi različitih mjera predviđenih nacionalnim dokumentima na području borbe protiv trgovanja ljudima.

Ministarstvo se ovim putem pridružuje svim dionicima koji upozoravaju na važnost borbe protiv ovog problema izražavajući pritom solidarnost sa svim žrtvama.

(foto: gov.hr)

Pisane vijesti