Okrugli stol na 8. Konferenciji socijalnih radnika

Slika /Vijesti2017/IMG-20171019-WA0001.jpg

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku sudjelovala je danas na okruglom stolu na temu "Koje promjene donosi novi Obiteljski zakon", koji je organiziran u sklopu 8. Konferencije socijalnih radnika u Šibeniku. 

Okruglom stolu prisustvovale su i državne tajnice u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, gđa Margareta Mađerić i gđa Marija Pletikosa te pomoćnik ministrice, gdin Josip Masnić.

Ministrica Murganić kazala je kako će se zalagati za odredbe koje će biti u funkciji korisnika i u interesu djece na koje se zakon odnosi, ali i one koje će pomoći socijalnim radnicima da budu učinkoviti na radnim mjestima.

Istaknula je posebnu ulogu, snagu i znanje koje socijalni radnici imaju u društvu: "Imate ih puno više nego što mislite", poručila je. "Moje poruke su usmjerene da budemo partneri jedni drugima. Dakle, i Ministarstvo, i ono što ja kažem, teren, centri i ustanove, u korist naših korisnika", rekla je ministrica. Pozvala je nadležne ustanove na bržu razmjenu informacija kako bi se potakla kvalitetnija reakcija u složenim situacijama.

Na stručnoj konferenciji struka je raspravljala o iskustvima i izazovima s kojima se susreće u svakodnevnom radu.

Pisane vijesti