Radni sastanak u Općini Kistanje

Slika /Vijesti2017/WhatsApp%20Image%202017-10-21%20at%2010.26.20.jpeg

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, gđa Nada Murganić održala je 20. listopada u Općini Kistanje radni sastanak s načelnikom Općine, gdinom Goranom Reljićem.

Sastanku su prisustvovali i državni tajnici u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, gđa Marija Pletikosa i gdin Marin Strmota, pomoćnik ministrice, gdin Josip Masnić, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Knin, gđa Josipa Buzdovačić, zamjenici načelnika Općine Kistanje, gdin Borislav Šarić i gdin Roko Antić, pročelnik Općine Kistanje, gdin Marijan Poturović te predsjednik Udruge mladih Atlas iz Kistanja, gdin Paško Ivanović.
 
Načelnik Općine, gdin Goran Reljić, ukazao je na određene probleme s kojima se Kistanje susreće, a tiču se socijalne politike kao što su nedostatak kadra, nezaposlenost, siromaštvo i velik broj korisnika usluga socijalne skrbi. Jedan od njih je i problem odlaska i prijevoza tih korisnika u nadležni Centar za socijalnu skrb Knin. Objasnio je kako Općina ima 14 naselja i kako je ljudima, zbog prometne izoliranosti i vrlo nepovoljne ekonomske situacije, teško putovati.
 
Na sastanku je dogovoreno da će socijalni radnici iz Centra za socijalnu skrb Knin, prema potrebi, u Kistanje dolaziti jednom ili dva puta tjedno, a za čiji će rad Općina Kistanje osigurati odgovarajući prostor.
 
Ministrica je najavila kako će Ministarstvo, između ostalog, raditi na tome da se smanji siromaštvo u Općini Kistanje. „Mi jesmo ti koji o tome trebamo voditi računa, da to siromaštvo ublažimo“, objasnila je te pozvala Općinu da se prijavljuje na projekte Ministarstva kako bi se uključilo i samo stanovništvo.
 
Zamjenik načelnika Općine Kistanje, gdin Roko Antić, istaknuo je kako je u rješavanju problema izuzetno važna suradnja i kvalitetna komunikacija između Općine Kistanje i Centra za socijalnu skrb Knin. Također je naglasio kako Općina, unatoč nepovoljnoj ekonomskoj situaciji i nenaseljenosti, bilježi pozitivan prirodni prirast.
 
Zaključno, najavljeno je jačanje kapaciteta predškolskog odgoja i socijalizacije djece u vidu otvaranja igraonice za najmlađe stanovnike Općine Kistanje, a razmotrena je i mogućnost izgradnje dječjeg vrtića u budućnosti.

Pisane vijesti