Novi biogradski Centar za socijalnu skrb

  • Slika /Vijesti2017/WhatsApp%20Image%202017-10-21%20at%2010.26.21%20(1).jpeg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Izgradnja novoga Centra za socijalnu skrb Biograda na moru započet će u prosincu, a završiti potkraj iduće godine. 4 milijuna kuna osiguralo je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a zemljište Grad Biograd. Buduće gradilište obišla je ministrica Nada Murganić.

"Ovdje se sada nalazimo na zemljištu koje je namijenjeno izgradnji Centra za socijalnu skrb Grada Biograda. Moram posebno naglasiti da su Centri za socijalnu skrb nositelji djelatnosti u  socijalnoj zaštiti naših građana i moraju im biti osigurani adekvatni uvjeti", kazala je ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić.

Što će novi prostori značiti za rad Centra pojasnila je slikovito ravnateljica Ivana Zrilić:
"Morate znati da kod nas u centar dolaze ljudi duboko emocionalno potreseni, s teškim problemima, često i deprimirani, pa kad dođu u sive derutne prostore osjećaju se još jadnije. Uopće neću govoriti koliko su nam derutni prostori u kojima radimo, samo ću naglasiti da nemamo pristupa za osobe s invaliditetom."

Nakon osam godina potrošenih za projektnu i svu ostalu dokumentaciju, Biograđani će u idućoj godini imati novi centar od 400 metara četvornih.

(Izvor: radio.hrt.hr
Foto: Zadarski list)


Pisane vijesti