Održane ESF informativne radionice u Vodicama i Biogradu na Moru

Slika /Vijesti2017/Lenta%20ESF%20sve.jpg

19. i 20. listopada 2017. u Vodicama i Biogradu na Moru održane su Informativne radionice  za potencijalne prijavitelje u okviru trenutno otvorenog Poziva na dostavu projektnih prijedloga “Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina“ sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda.

Ukupna vrijednost Poziva iznosi 99.918.750,00 kuna, a projekti se financiraju u iznosu od 100% prihvatljivih troškova do iscrpljenja financijske omotnice. Prihvatljivi prijavitelji u okviru ovog Poziva su udruge, javne ustanove, zaklade, jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Prije radnog dijela radionice u Vodicama, sudionicima su se obratili gđa Nelka Tomić, gradonačelnica grada Vodica, gdin Nikola Blažević, zamjenik župana Šibensko-kninske županije te gđa Margareta Mađarić, državna tajnica u Ministarstvu  za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

U Biogradu na Moru prije radnog dijela sudionicima su se obratili gdin. Ivan Knez, gradonačelnik grada Biograda na Moru, gdin Šime Mršić, zamjenik župana Zadarske županije te gđa Margareta Mađarić, državna tajnica u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Na obje radionice je istaknuta važnost zapošljavanja i socijalnog uključivanja marginaliziranih skupina te smanjenje rizika od siromaštva. Također je istaknuta važnost poboljšanja kvalitete rada stručnjaka koji rade s navedenim ciljanim skupinama. Ujedno je naglašena intencija Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u održavanju Informativnih radionica na terenu, u manjim gradovima i nerazvijenijim područjima, kako bi se dodijeljena sredstva iskoristila na najbolji mogući način.

Cilj radionice bio je detaljnije informirati potencijalne prijavitelje o ciljevima i prihvatljivim aktivnostima, kao i kriterijima natječaja te postupcima za prijavu i dodjelu sredstava za provedbu projekata.

Materijali prezentirani na info radionicama dostupni su na ovoj stranici.

Pisane vijesti

Dokumenti