Potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava s Centrom za pružanje usluga u zajednici Osijek „JA kao i TI“

  • Slika /Vijesti2017/DSCN0282.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku  potpisalo je danas, 2. studenog 2017., ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava s Centrom za pružanje usluga u zajednici Osijek „JA kao i TI“ . Ugovor vrijednosti 11,4 milijuna kuna sklopljen je za projekt „Postani svoj“, a financira se sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Potpisivanju ugovora u prostorijama Ministarstva prisustvovali su, uz ministricu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, gđu Nadu Murganić, i državna tajnica u Ministarstvu, gđa Margareta Mađerić, pomoćnica ministrice, gđa Nada Zrinušić, ravnatelj Centra za pružanje usluga u zajednici Osijek „JA kao i TI“, gdin Ladislav Lamza te ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, gdin Ante Lončar.
 
Evaluacija projektne prijave provedena je unutar ograničenog Poziva u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“ pod nazivom „Podrška daljnjem procesu deinstitucionalizacije i transformacije domova socijalne skrbi za osobe s invaliditetom“. Kroz razvijanje alternativnih oblika skrbi za osobe s mentalnim teškoćama u Osječko-baranjskoj županiji, projekt „Postani svoj“ pridonosi procesu deinstitucionalizacije i prevencije institucionalizacije korisnika.
 
Daljnji razvoj usluge organiziranog stanovanja i uvođenje psihosocijalne podrške za osobe s mentalnim oštećenjima u Centru za pružanje usluga u zajednici „JA kao i TI“ olakšava korisničkoj skupini pristup životu u zajednici i izjednačavanje njihovih prava s ostalim članovima društva.
 
Provedbom ovog projekta omogućit će se usluga organiziranog stanovanja uz podršku za 67 osoba s mentalnim teškoćama s područja Osječko-baranjske županije za koje će se otvoriti mogućnost izlaska iz institucije ili će se spriječiti institucionalizacija. Također, 87 osoba s mentalnim teškoćama primit će neki oblik usluge psihosocijalne podrške (kod pružatelja usluga, u obitelji, individualno i grupno) što će osnažiti osobe s mentalnim teškoćama za život u zajednici.
 
Uz navedeno, 45 zaposlenika Centra bit će educirano za poslove asistenta osobama s mentalnim teškoćama u organiziranom stanovanju.

Pisane vijesti