Ministrica Murganić primila u posjet Senatora Australije Zeda Seselju

  • Slika /Vijesti2017/Seselja%20(4).jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U ponedjeljak, 6. studenog 2017. godine ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, gđa Nada Murganić, u prostorijama ministarstva održala je sastanak sa Senatorom Australije, g. Zedom Seseljom.

Na sastanku su, uz predstavnike australske delegacije predvođene Senatorom Seseljom, uz ministricu Murganić sudjelovali i državni tajnici Ministarstva za demografiju obitelj, mlade i socijalnu politiku gđa Margareta Mađerić te dr.sc. Marin Strmota.

Senator i ministrica razmijenili su stajališta vezana uz pitanja socijalne politike i demografije, kao i načine daljnjeg unaprjeđenja politika i aktivnosti u ovim relevantnim područjima.

Neke od tema rasprave bile su zaštita djece, s posebnim naglaskom na pitanje udomiteljstva i posvojenja te strategije za djecu i obiteljske potpore, demografska obnova, stavljanje naglaska na značaj i osnaživanje obitelji te sveobuhvatnu pomoć obiteljima, provedba aktivne i kontinuirane obiteljske i pronatalitetne politike, mladi, migracije, aktivnosti s ciljem smanjenja odljeva stanovništva, kao i deinistitucionalizacija i daljnji razvoj socijalnih usluga u zajednici. Razgovaralo se ujedno i o hrvatskom iseljeništvu u Australiji.

Ministrica Murganić upoznala je Senatora Seselju s prioritetima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, kao i Vlade Republike Hrvatske u ovim područjima te s nizom mjera i aktivnosti koje se svakodnevno i predano provode.

Istaknuto je ujedno da su, uz gospodarski rast i razvoj, dodatni čimbenici za napredak uključenost svih relevantnih dionika na svima razinama i u svim politikama te daljnje jačanje zajedničke suradnje na svim razinama.

Pisane vijesti