Demografska obnova ključna za razvoj Hrvatske

Slika /Vijesti2017/389b9ef7b31a21a0f8c9.jpeg

S brodsko-posavskim županom Danijelom Marušićem i predstavnicima ustanova socijalne skrbi ministrica je razgovarala o projektima koji bi mogli potaknuti demografsku revitalizaciju i pomoći socijalno ugroženima.

Ministrica za demografiju, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić upozorila je danas u Slavonskom Brodu na problem sve većeg broja staračkih, posebno staračkih samačkih domaćinstava te na lošu demografsku sliku Slavonije i Hrvatske u cjelini.

S brodsko-posavskim županom Danijelom Marušićem i predstavnicima ustanova socijalne skrbi ona je razgovarala o projektima koji bi mogli potaknuti demografsku revitalizaciju i pomoći socijalno ugroženima. Prema njezinim riječima, demografska revitalizacija Hrvatske ključan je zadatak njezina ministarstva te pratećih ustanova i institucija.

- Nažalost, demografska slika Hrvatske svima je već izuzetno dobro poznata i jasno je da kroz tu demografiju kao jedan od većih problema dolazi i problematika zbrinjavanja starijih osoba - kazala je ministrica Murganić. Među aktualnim projektima u Brodsko-posavskoj županiji izdvojeni su dogradnja Doma za stare i nemoćne u Slavonskom Brodu te izgradnja novog doma u Novoj Kapeli. Ministrica je jučer posjetila i Centar za pružanje usluga u zajednici "Kuća od sretnih ciglica", u kojem su smještena djeca i mladi bez roditeljske skrbi.

(tekst: Vedran Balen; fotografija: http://lokalni.vecernji.hr)