Do 30. rujna detektori metala u svim Centrima za socijalnu skrb

Slika /Vijesti2019/20190920-22.jpg

U isto vrijeme radi se i na proširenju ovlasti zaštitarskih službi angažiranih u Centrima i njihovim podružnicama

Do 30. rujna u svim Centrima za socijalnu skrb u Republici Hrvatskoj kao i njihovim podružnicama biti će postavljeni detektori za metal. Najavila je to u Vukovaru ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković dodajući kako će u zavisnosti od prostora u nekim zgrada biti postavljeni stacionarni detektori dok će u drugima zaštitari imati na raspolaganju ručne detektore za metal. U isto vrijeme radi se i na proširenju ovlasti zaštitarskih službi angažiranih u Centrima i njihovim podružnicama.– Poslije nemilih događanja u Centru za socijalnu skrb u Đakovu želimo omogućiti djelatnicima centara širom Hrvatske da svoj posao mogu raditi normalno i što kvalitetnije. Trenutno smo u fazi intenzivnog komuniciranja s svim ustanovama, a u većini njih je finalizacija i pri kraju. U nekim ustanovama su već postavljeni detektori za metal. Ako u nekima bude dan dva zakašnjenja, a nadam se da neće, to će biti radi procesa javne nabave – reka je Bedeković.Odgovarajući na novinarsko pitanje o obilježavanju Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama i činjenice da se žene radi materijalne ovisnosti često vraćaju nasilnicima ministrica je najavila pooštravanje mjera protiv svih nasilnika.

– Idemo u smjeru nulte tolerancije na svaku vrstu nasilja, a posebno nasilja nad ženama, djecom i drugim ugroženim skupinama u društvu. U pripremi su izmjene u tri kaznena zakona koji će ove godine ići u prvo i drugo čitanje u Sabor. Krenut ćemo i s medijskom kampanjom u cilju senzibiliziranja javnosti – rekla je Bedeković dodajući na ovu temu kako 6 hrvatskih županija nemaju sigurne kuće.

Najavila da će do kraja godine i taj problem biti riješen, odnosno, da će u tih 6 županija biti osigurane sigurne kuće do kraja godine.tekst i fotografije: www.vecernji.hr