Europska konferencija mladih započinje u Zagrebu

  • Slika /Vijesti2020/49639662616_a3e6b51fc0_o.jpg
  • Slika
  • Slika

Europska konferencija mladih u Zagrebu najvažniji je događaj u tom području za vrijeme Hrvatskog predsjedavanja Vijećem EU. Razgovarat će se o mogućnostima mladeži u ruralnim područjima te kako osigurati održivost ruralnih zajednica u cijeloj EU.

Europska konferencija mladih u Zagrebu okupit će predstavnike mladih iz cijele Europske unije, delegacije Europske komisije i Vijeća Europske unije, hrvatskih i međunarodnih omladinskih organizacija, istraživače i donositelje politika u području mladih.

Današnje uvodne riječi održala je ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku gospođa Vesna Bedeković kao domaćin događanja. Ministrica Bedeković u svom je govoru stavila naglasak na mlade ljude u ruralnim i udaljenim područjima koji su prepoznati kao prioritet hrvatskog predsjedništva, jer postoji značajan jaz između mladih koji žive u ruralnim i onih u urbanim sredinama. Dodala je da je naša želja bila potaknuti mlade na sudjelovanje u demokratskom životu, povećati njihov angažman u društvu koje se stalno mijenja i osigurati im mogućnosti da budu uključeni u većem broju u oblikovanju politika za mlade.

Rezultat konferencije bit će uključen u nacrte dokumenata koji se odnose na buduće politike mladih.

Nakon Europske konferencije za mlade uslijedit će dvodnevni Sastanak čelnika uprava nadležnih za mlade 11. i 12. ožujka 2020., uključujući sudionike iz svih država članica na temu "Nastavak vremena / jednake mogućnosti za mlade."

Izvor: EU2020HR