Vijesti

Općini Suhopolje odobrena financijska potpora za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti
Općina Suhopolje zaključila je s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Ugovor o dodjeli financijskih sredstava općinama Republike Hrvatske za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2020. godini. 
Za razvoj predškolske djelatnosti u 2020. godini općini Jakšić odobreno 275 tisuća kuna bespovratnih sredstava
Općina Jakšić i MDOMSP potpisali su Ugovor po Odluci o raspodjeli financijskih sredstava općinama RH za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2020. godini. 
Objavljuje se Odluka o raspodjeli financijskih sredstava općinama Republike Hrvatske za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2020.
Sve obavijesti u svezi zaključivanja ugovora i slijedećim postupcima vezanim uz Poziv, bit će pravovremeno objavljene na ovoj stranici.  
Objavljuju se privremeni rezultati Javnog poziva za financijsku potporu općinama od I. do IV. skupine po indeksu razvijenosti od 21.01.2020.
U drugom otvorenom roku Javnog Poziva, od 21.01.2020. do 23.01.2020., zaprimljeno je ukupno 26 prijava.
Dana 23. siječnja 2020. Ministarstvo ZATVARA Javni poziv za financijsku potporu za općine razvrstane od I. do IV. skupine po indeksu razvijenosti i objavljuje Privremene rezultate
ZATVARA se Javni poziv općinama indeksa razvijenosti I.-IV. skupine i ostalima, sukladno uvjetima i kriterijima prihvatljivosti prijavitelja, za financijsku potporu iz Državnog proračuna za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2020. godini 
Dana 21. siječnja 2020. Ministarstvo otvara Javni poziv za financijsku potporu za općine razvrstane od I. do IV. skupine po indeksu razvijenosti
Obustavlja se privremena obustava Javnog poziva općinama indeksa razvijenosti I.- IV. skupine i ostalima, sukladno uvjetima i kriterijima prihvatljivosti prijavitelja, za financijsku potporu iz Državnog proračuna za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2020. godini.
Dana 13. siječnja 2020. Ministarstvo produljuje obustavu Javnog poziva za financijsku potporu za sve općine razvrstane od I. do VIII. skupine po indeksu razvijenosti
Produljuje se obustava Javnog poziva općinama indeksa razvijenosti I.- IV. skupine i ostalima, sukladno uvjetima i kriterijima prihvatljivosti prijavitelja, za financijsku potporu iz Državnog proračuna za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2020. godini
Ministarstvo privremeno obustavlja Javni poziv za financijsku potporu za općine razvrstane od I. do IV. skupine po indeksu razvijenosti
Privremeno se obustavlja Javni poziv općinama indeksa razvijenosti I.- IV. skupine i ostalima, sukladno uvjetima i kriterijima prihvatljivosti prijavitelja, za financijsku potporu iz Državnog proračuna za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2020. godini 
Odluka o dodjeli priznanja „Poslodavac prijatelj obitelji“
Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku dodijelit će priznanje „Poslodavac prijatelj obitelji“ za 2019. godinu odabranim poduzećima s najkvalitetnijim rješenjima u postizanju prijateljskog ozračja prema zaposlenicima i njihovim obiteljima.
Javni poziv općinama indeksa razvijenosti I.-IV. skupine i ostalima za financijsku potporu iz Državnog proračuna za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti
Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavljuje Javni poziv općinama indeksa razvijenosti I.-IV. skupine i ostalima, sukladno uvjetima i kriterijima prihvatljivosti prijavitelja, za financijsku potporu iz Državnog proračuna za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2020. godini
Produljenje roka za prijavu na natječaj "Poslodavac prijatelj obitelji"
Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavljuje natječaj za dodjelu  priznanja "Poslodavac prijatelj obitelji" u 2019. godini te poziva pravne osobe za prijavu trgovačkih društava na natječaj u četiri kategorije:
“S Dječjom karticom konkretne uštede za svaku obitelj”
O važnosti projekta Dječje kartice državni tajnik Ivica Bošnjak govorio je u intervjuu Virovitičkom listu objavljenom 21. studenog
Natječaj za dodjelu priznanja "Poslodavac prijatelj obitelji"
Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavljuje natječaj za dodjelu  priznanja "Poslodavac prijatelj obitelji" u 2019. godini te poziva pravne osobe za prijavu trgovačkih društava na natječaj u četiri kategorije:
Prva dječja kartica za sve obitelji s djecom
Projekt je pokrenulo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a registracija kreće 1. travnje 2020. godine.
Energetski obnovljen objekt dječjeg vrtića u Borovu Naselju
Grad Vukovar nastavlja provoditi projekte energetske obnove, a završetak radova dočekao je i objekt dječjeg vrtića u Borovu naselju na adresi Kralja Zvonimira 33,  čime su uvelike poboljšani standardi boravka u istome za vukovarske mališane.
Obnovljena igrališta dječjih vrtića „Neven“ i „Maslačak“ u Kutini
U Sisačko-moslavačkoj županiji otvoreni su dječji vrtići „Neven“ i „Maslačak“ u Kutini. Grad Kutina je uz financijsku pomoć Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku obnovila dječja igrališta u vrtićima.
Svečano otvoren dječji vrtić „Ftiček“ u Donjem Kraljevcu
U međimurskoj županiji svečano je otvoren dječji vrtić „Ftiček“ u Donjem Kraljevcu. Općina Donji Kraljevec je uz financijsku pomoć Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u potpunosti obnovila vrtić. Ukupna investicija iznosi 3.764.597,00 kuna, a Ministarstvo je sufinanciralo rekonstrukciju dječjeg vrtića (unutarnje uređenje potkrovlja) u iznosu od 293.256,00 kuna. Radovi su rezultirali novim prostorima za jednu jasličku i dodatnu vrtićku grupu. Važno za naglasiti je da je smanjen broj upisa djece s područja Općine po drugim općinama koje sada Općina uspijeva zbrinuti u vlastitom vrtiću.
Konferencija „Doprinos JLP(R)S demografskoj revitalizaciji Like, Primorja i Gorskog kotara“
U tvrđavi Nehaj, simbolu grada Senja, u utorak 24. rujna 2019. godine održana je druga po redu Konferencija na temu demografske revitalizacije i doprinosa JLP(R)S-a te obuhvatila područje Like, Primorja i Gorskog kotara izlažući demografske izazove s kojima se ovo područje suočava, kao i moguća rješenja i primjere dobre prakse.
Svečano otvoren dječji vrtić u Adžamovcima
U Adžamovcima otvoren dječji vrtić. Dvadeset mališana s područja Općine Rešatari, od ponedjeljka u novim prostorima
Održana prva konferencija: „Doprinos jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave demografskoj revitalizaciji Slavonije, Baranje i Srijema“
U organizaciji Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Grada Đakova, u utorak 21. svibnja 2019. godine na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu, održana je konferencija „Doprinos jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave demografskoj revitalizaciji Slavonije, Baranje i Srijema“.
Održan sastanak predstavnika Austrijske ambasade u Zagrebu i Uprave za demografski razvoj, obitelj, djecu i mlade
31. siječnja 2019. godine održao se sastanak predstavnika Austrijske ambasade u Zagrebu i Uprave za demografski razvoj, obitelj, djecu i mlade Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku s temom trenutnih demografskih trendova u Republici Austriji, Republici Hrvatskoj i susjednim zemljama te migracijama na području Europe.
Studenti HKS posjetili Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku
Studenti Hrvatskog katoličkog sveučilišta u Zagrebu, prve godine Diplomskog sveučilišnog studija sociologije - Upravljanje i javne politike, s profesorima doc. dr. sc. Mariom Barom i Damirom Milošem mag. soc./mag. educ. soc, su u sklopu nastave na kolegiju Javne politike I: uvod posjetili su dana 21. siječnja 2019. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.