Iz medija

Dvosmjenski rad uvelo 60 vrtića – splitski vrtići rekorderi po povlačenju EU novca, od gradova najuspješniji Zadar, Dubrovnik i Bjelovar
Od 60 za sad potpisanih ugovora, polovicu su potpisali sami vrtići kao nositelji projekta, a ostatak su gradovi i općine. Od gradova, do kraja ožujka projekte je ostvarilo njih 17, a najviše sredstava za svoje vrtiće povukli su Zadar i Dubrovnik, preko 14 milijuna kuna, te Split, Bjelovar, Solin i Mursko Središće, preko 13 milijuna kuna.
Ministrica Nada Murganić posjetila Županju
Povodom završne konferencije projekta "Rekonstrukcija zgrade Centra za socijalnu skrb Županja" Županju je danas posjetila ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne skrbi Nada Murganić.
Okrugli stol: Pravovremeno pružanje pomoći djeci žrtvama nasilja
Zadaća je svih sudionika u procesu zaštite djece od nasilja stvaranje društva koje ne tolerira nasilje ni u kojem obliku, ne samo unapređenjem i usklađivanjem strategija i provedbenih propisa, već i praktičnim promjenama u zaštiti djece integriranim pristupom, ranim prepoznavanjem rizika i poduzimanjem pravovremenih i adekvatnih mjera svih stručnjaka, istaknuto je u četvrtak na okruglom stolu o zaštiti djece od svih oblika nasilja.
Ministrica Murganić: U slučaju s Paga zakazale su mjere obiteljske pravne zaštite
Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić u razgovoru s reporterkom N1 Mateom Dominiković komentirala je tragični slučaj s Paga, kao i protokol postupanja institucija u slučajevima nasilja.
Ministrica Murganić u Temi dana: Nulta stopa stopa tolerancije prema svim oblicima nasilja
U "Temi dana" na HRT-u gostovala je ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić te Neva Tölle iz Autonomne ženske kuće Zagreb.
Nasilje u obitelji zahtijeva angažman svih resora
Predsjednik Vlade Andrej Plenković sastao se danas s predstavnicama brojnih udruga, ustanova i organizacija koje brinu o žrtvama obiteljskoga nasilja. Poruka sastanka je jačanje institucija, obrazovanje od najmlađih dana, rad na harmoničnim obiteljima, rad uopće na preduvjetima kvalitetnijega života u društvu, suzbijanje svih onih fenomena koji, nažalost, ljude nekada skrenu sa nekog normalnog, razumnog, racionalnog ponašanja.
Vinkovci: 14 milijuna kuna za sportske programe za djecu i osobe s invaliditetom
U sklopu javnog poziva za projekt "Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenost te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz sport" u Vinkovcima je u petak potpisao i uručeno 13 ugovora vrijednih gotovo 14 milijuna kuna - 85 posto novca osigurano je iz Europskog socijalnog fonda, a ostatak iz državnog proračuna. 
Ministrica Murganić o Prijedlogu protokola o postupanju u slučaju nasilja u obitelji
Zagreb, 22.03.2019. - Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, gđa Nada Murganić, obratila se predstavnicima medija o Prijedlogu protokola o postupanju u slučaju nasilja u obitelji koji je jutros pušten u javnu raspravu.
SVJETSKI DAN SINDROMA DOWN Zagrebačku udrugu 'Downovaca' primili najviši državni i gradski dužnosnici
Svako dijete ima pravo na svoje djetinjstvo i potpunu uključenost u društveni i sav život, a osobe s invaliditetom zaslužuju jednaku šansu kao i ostali građani, kazala je predsjednica Republike
Uložili smo 4,5 milijarde kuna u aktivne mjere zapošljavanja kako bismo usmjerili mlade prema tržištu rada
Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je danas u Hrvatskom saboru na Godišnjoj konferenciji Savjeta mladih u Republici Hrvatskoj "Mladi kao odgovorni i ključni dionici u lokalnoj zajednici: mladi kao važan partner i prioritet Hrvatske".
Ministrica Murganić: U sustavu nužna adekvatna međuresorna suradnja
Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić ustvrdila je kako je u sustavu nužna adekvatna međuresorna suradnja
Ministrica Murganić: Povećanje naknada od 1. siječnja 2020.
Nada Murganić, ministrica za demografiju, mlade, obitelj i socijalnu politiku govorila je u emisiji Hrvatskog radija "A sada Vlada" o demografskim mjerama, a osvrnula se i na mađarski primjer.
Murganić: Vlada radi na poboljšanju materijalnih uvjeta mladih
Kako bi poboljšali demografsku sliku Hrvatske, vladajući najavljuju punu plaću svih 12 mjeseci rodiljskog dopusta, a namjeravaju uvesti i 10 dana plaćenog dopusta za očeve. I mnogi gradovi i općine, zahvaljujući europskom novcu, nastoje pomoći mladim obiteljima - primjerice općina Đulovac u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji ulaže u predškolske kapacitete i nudi potpore onima koji žele ulagati u svoje nekretnine.
Murganić: Asistencijske usluge danas koristi 1700 osoba s invaliditetom
Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić poručila je u utorak da su asistencijske usluge, koje danas koristi 1700 osoba s invaliditetom, izuzetno potrebne tako da će Vlada na njima ustrajati.
Grad Bjelovar dobio 13 milijuna 897 tisuća kuna bespovratnih sredstava za projekt „Vrtići po želji roditelja“
Na natječaju „Vrtići za skladniji život“ Ministarstva za demografiju, obitelj mlade i socijalnu politiku objavljenog u okviru otvorenog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava Unapređenje usluga za djecu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, Gradu Bjelovaru odobreno je financiranje u 100 %-tnom iznosu za projekt „Vrtići po želji roditelja“.
OTVORENO IGRALIŠTE NA VIŠNJIKU Murganić: Naša obveza je djeci omogućiti sigurne sportsko-rekreativne sadržaje
Ovdje na oko 200.000 četvornih metara svakodnevno trenira preko 3.000 naših građana. Hvala što ste u suradnji s Gradom realizirali ovaj projekt kojim su i djeca i njihovi roditelji oduševljeni, pozdravio je okupljene Denis Karlović, direktor SC Višnjik
FOTO: ZADAR DOBIO MODERNI DJEČJI SPORTSKI PARK NA 6500 ČETVORNIH METARA Ministrica Murganić zadarskim vrtićima "donijela" 14,2 milijuna kuna!
U srijedu ujutro na blagdan sv. Stošije, nebeske zaštitnice Zadarske nadbiskupije, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić svečano je otvorila novoizgrađeni i suvremeno opremljeni dječji park u sklopu Športskog centra Višnjik.
Murganić: Što smo učinili za demografsku revitalizaciju
U izgradnju i obnovu 113 vrtića u ruralnim krajevima Hrvatske ulaže se 612 milijuna kuna, čime će se smanjiti broj od čak 104 općine koje u ovom trenutku uopće nemaju vrtić. 
Potpisano 113 ugovora za obnovu i izgradnju vrtića vrijednih 612 milijuna kuna
Temeljem natječaja iz Programa ruralnog razvoja, za financiranje izgradnje, rekonstrukcije i opremanja dječjih vrtića u ruralnim područjima, u Zagrebu je u petak uz nazočnost premijera Andreja Plenkovića potpisano 113 ugovora ukupno vrijednih 612 milijuna kuna.
Otvoren program "Europske snage solidarnosti" za volontiranje i rad mladih u EU
ZAGREB, 11. prosinca 2018. (Hina) - "Europske snage solidarnosti" novi je program Europske unije za razdoblje 2018.-2020. koji omogućuje mladima do 30 godina da volontiraju, stažiraju ili rade u Europi na projektima pomoći zajednici, za što je izdvojeno 340 milijuna eura uz sudjelovanje 100.000 mladih volontera, a koji je službeno otvoren u utorak u Zagrebu.
Predstavljena akcija Hrvatskoga Caritasa „Za 1000 radosti – Pomažemo zajedno“
Hrvatski Caritas predstavio je na konferenciji za novinare u utorak 11. prosinca promotivno-humanitarni akciju „Za 1000 radosti – Pomažemo zajedno“ i tradicionalnu humanitarnu prodaju božićnih drvaca koja će se održati u subotu 15. prosinca od 8 do 13 sati na Trgu bana J. Jelačića i to 17. godinu u nizu, u suradnji s Hrvatskim šumama i Gradom Zagrebom. Prodajom božićnih drvaca s korijenom prikupljat će se novac za siromašne obitelji u Hrvatskoj.
Članovi Udruge sveti Jeronim iz Kaštela velikim priznanjem završavaju 2018.godinu
Članovi Udruge sveti Jeronim iz Kaštela velikim priznanjem završavaju 2018.godinu.
Murganić: Zakon o udomiteljstvu rađen u interesu djeteta
U današnjoj emisiji "A sada Vlada" s Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić govorila je  o odgodi glasanja o Zakonu o udomiteljstvu  u Saboru, odnosu s koalicijskim partnerom HNS-om, povećanju invalidnine, roditeljske i rodiljne naknade,  i potpisivanju 135 asistentskih ugovora vrijednih 300 milijuna kuna.
Potpisani ugovori s udrugama za asistenciju osobama s invaliditetom, vrijedni 293 milijuna kuna
Na Međunarodni dan osoba s invaliditetom, u ponedjeljak je 135 udruga potpisalo 157 ugovora vrijednih 293 milijuna kuna, a premijer Andrej Plenković rekao je kako će se u idućoj godini za osobe s invaliditetom izdvojiti 1,7 milijardi kuna i 300 milijuna kuna iz europskih fondova.
Osigurano 293 milijuna kuna: osobnog asistenta dobiva 1550 osoba s invaliditetom; Plenković najavio da iduće godine stiže čak dvije milijarde kuna!
Na Međunarodni dan osoba s invaliditetom, u ponedjeljak je 135 udruga potpisalo 157 ugovora vrijednih 293 milijuna kuna, a premijer Andrej Plenković rekao je kako će se u idućoj godini za osobe s invaliditetom izdvojiti 1,7 milijardi kuna i 300 milijuna kuna iz europskih fondova.
Potpisivanjem Sporazuma o suradnji šaljemo snažnu poruku nulte tolerancije prema nasilju
Ususret obilježavanju Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, danas je u Banskim dvorima, u nazočnosti predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, potpisan Sporazum o suradnji u području sprečavanja i borbe protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.
Ministrica Murganić u Vinici: Važna je briga lokalne zajednice da djeca imaju gdje boraviti
Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić u srijedu je posjetila Općinu Vinica. S načelnikom Općine Marijanom Kostanjevcom i potpredsjednicom Županijske organizacije HDZ-a Nadicom Dreven Budinski obišla je radove na dogradnji dječjeg vrtića.
Novi Marof: Vlada i Ministarstvo brinu o građanima, posebno o onim najpotrebitijima
Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Nada Murganić, posjetila je u srijedu Novi Marof gdje je obišla gradilište novog Centra za socijalnu skrb te se susrela s gradonačelnikom, HDZ-ovim Sinišom Jenkačem i ravnateljicom Centra Antonijom Maltar sa suradnicima.
Ministrica Murganić u Novom Marofu obišla novi Centar za socijalnu skrb
NOVI MAROF, 21. studenoga 2018. (Hina) - Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić u srijedu je u Novom Marofu obišla novi Centar za socijalnu skrb koji je pred dovršetkom, te poručila kako je u dvije godine kupljeno, adaptirano ili izgrađeno osam centara u Hrvatskoj.
U Osijeku otvoren Područni ured pravobraniteljice za osobe s invaliditetom
OSIJEK, 5. studenoga 2018. (Hina) - Područni ured pravobraniteljice za osobe s invaliditetom otvoren je u ponedjeljak u Osijeku, a tom je prigodom pravobraniteljica Anka Slonjšak istaknula kako taj ured ima iznimno značenje budući da će pokrivati pet slavonskih županija s više od 90 tisuća osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju.
Potpisano pet ugovora za zapošljavanje i unaprjeđenje usluga u vrtićima
Iz Europskog socijalnog fonda za tu namjenu osigurano je 300 milijuna kuna
Konferencija o demografiji u Pridvorju: Porast broja stanovnika u Konavlima moguć je jedino useljavanjem
U sklopu programa proslave Dana Općine Konavle 2018. u Samostanu sv. Vlaha u Pridvorju održala se konavoska razvojna konferencija na temu „Demografske perspektive Konavala“.
U humanitarnoj akciji "Uz nas niste sami" prikupljeno 570 tisuća kuna
ZAGREB, 21. listopada 2018. (Hina) - U velikoj humanitarnoj akciji Hrvatske radiotelevizije (HRT) i Hrvatskog Crvenog križa (HCK) "Uz nas niste sami – Za dostojanstven život", koja je uz humanitarni koncert održana u Hrvatskom narodnom kazalištu, pozivima gledatelja prikupljeno je 570 tisuća kuna za pomoć 140 starijih i nemoćnih osoba, izvijestio je HRT.
Predstavljena udruga Obitelji 3plus: Afirmativnije okruženje bez predrasuda
ZAGREB, 16. listopada 2018. (Hina) - U Hrvatskoj je prema posljednjem popisu stanovništva 112.830 obitelji s troje ili više djece u kojima živi gotovo 600.000 osoba, istaknuto je u ponedjeljak na predstavljanju novoosnovane Udruge obitelji s troje ili više djece - Obitelji 3plus, koja želi zastupati interese tih obitelji i stvaranjem afirmativnijeg okruženja bez predrasuda.
HRTradio: emisija „U mreži Prvog“, emitirano: 02.10.2018. Gostovala ministrica Murganić
Tema: Istanbulska konvencija
Gosti: ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić i voditeljica skloništa za žene žrtve nasilja Paola Bogović
Ministarstvo: Dodijeljeno 36 ugovora za projekte iz EU socijalnog fonda, u vrijednosti oko 75,9 milijuna kuna
U sklopu prvog posjeta povjerenice Europske komisije Marianne Thyssen Hrvatskoj u četvrtak je u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava dodijeljeno 36 ugovora za projekte financirane iz Europskog socijalnog fonda, čija je ukupna vrijednost veća od 75,9 milijuna kuna, priopćeno je iz Ministarstva.
Ministar Pavić i ministrica Murganić s povjerenicom Europske komisije Marianne Thyssen
U sklopu prvog posjeta povjerenice Europske komisije Marianne Thyssen Hrvatskoj u četvrtak je u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava dodijeljeno 36 ugovora za projekte financirane iz Europskog socijalnog fonda, čija je ukupna vrijednost veća od 75,9 milijuna kuna, priopćeno je iz Ministarstva.
Dan borbe protiv nasilja nad ženama - svaki oblik nasilja neprihvatljiv, više raditi na prevenciji
U povodu obilježavanja Nacionalnog dan borbe protiv nasilja nad ženama ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić poručila je u četvrtak kako je svaki oblik nasilja neprihvatljiv i nedopustiv i treba  više raditi na prevenciji i suzbijanju bilo kakve vrste nasilja.
Ulaganje u obrazovanje djece treba biti najvažnija stavka u budućem dječjem proračunu RH
Predstavnici lokalnih i regionalnih samouprava, stručnjaci i djeca slažu se oko toga da u izradu dječjeg proračuna trebaju biti uključeni javna uprava, gradovi,općine, županije, stručnjaci, roditelji i djeca, a glavni je zaključak sudionika skupa kako se dječjim proračunom (koji će za razdoblje od sljedeće tri godine biti izrađen do kraja 2018.) trebaju rješavati problemi obrazovanja djece te problemi ranjivih skupina djece.
Nina Badrić i mladi sportaši specijalne Olimpijade mijenjaju svijet
„Kroz ovih deset godina se zaista puno napravilo i zapravo sve ono što nismo mogli mi u našem ministarstvu napravili smo kroz Zakladu „Hrvatska za djecu“. Mogu spomenuti da je kroz proteklih 10 godina za djecu izdvojeno gotovo 75 milijuna kuna i sam taj projekt puno znači“, rekla je državna tajnica u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, gđa Marija Pletikosa.
Splitski vrtići po mjeri moderne obitelji: stiže novac za popodnevnu smjenu!
Šezdeset i pet vrtićkih djelatnika dodatno će se zaposliti u predškolskim ustanovama Grada Splita, u kojima se uvodi i nova organizacija rada u popodnevnoj smjeni.
U Vukovaru se održava 11. nacionalni susret udomiteljskih obitelji
Forum za kvalitetno udomiteljstvo djece u suradnji s Udrugom udomitelja Vukovarsko-srijemske županije „Zagrljaj“ organizirao je u Vukovaru, u hotelu Lav, 11. nacionalni susret udomiteljskih obitelji na kojemu se okupilo oko 350 udomitelja i djece iz cijele Hrvatske.
Radni sastanak s ministricom Nadom Murganić
Župan Blaženko Boban i ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić održali su radni sastanak u Splitsko-dalmatinskoj županiji.Uz ministricu u posjet su stigli i državna tajnica Marija Pletikosa te pomoćnik ministrice za proračun i financije Josip Masnić. 
Okrugli stol: Problem manipulacije djecom u postupcima razvoda braka
ZAGREB, 9. srpnja 2018. (Hina) - Manipulacija djecom u postupcima razvoda braka ili prekida izvanbračnih zajednica problem je s kojim se stručnjaci nerijetko susreću, a institucije i dalje ne nalaze brz i djelotvoran odgovor koji bi pružao odgovarajuću zaštitu djeteta, istaknuto je u ponedjeljak na okruglom stolu "Zaštita dobrobiti djece u situacijama razdvojenog i konfliktnog roditeljstva“.
HRTradio: emisija „U mreži Prvog“, emitirano: 3.7.2018. Gostovao pomoćnik ministrice g. Ivica Bošnjak
Tema: Demografija i gospodarstvo
Gosti: pomoćnik ministrice za demografiju Ivica Bošnjak, direktor HUP-a Davor Majetić i predsjednik SSSH Mladen Novosel
HRTradio: emisija „U mreži Prvog“, emitirano: 21.06.2018. Gostovala državna tajnica Margareta Mađerić
Tema: izmjene i dopune Zakona o dječjem doplatku i druge demografske mjere Vlade RH
Gosti: državna tajnica Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Margareta Mađerić i pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević
VLADA Prihvaćen Nacrt prijedloga zakona o udomiteljstvu
Na Vladi je u četvrtak prihvaćen Nacrt prijedloga zakona o udomiteljstvu kojim će se omogućiti obavljanje udomiteljstva kao zanimanja i specijaliziranog udomiteljstva za najtežu kategoriju korisnika uz odgovarajuću naknadu za rad udomitelja.
Konferencija "Vrtić za svako dijete": Velike regionalne razlike u pristupačnosti vrtića
ZAGREB, 13. lipnja 2018. (Hina) - Po podacima Eurostata, u Hrvatskoj dječji vrtić pohađa 75 posto djece,  no postoje velike regionalne razlike u pristupačnosti vrtića, a upis djeteta ovisi o tome jesu li mu roditelji zaposleni, u kojem dijelu Hrvatske odrasta i jesu li grad ili općina u kojoj živi bogati ili siromašni, istaknuto je u srijedu na nacionalnoj konferenciji "Vrtić za svako dijete" u organizaciji UNICEF-a Hrvatska.
Emisija Deveti krug, HRT – Radio Sljeme, emitirano 28.05.2018 18:30 Urednik: Ivana Radaljac Krušlin
Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj skrb proširilo je prava korisnika osobne invalidnine, osoba koje mogu koristiti status njegovatelja, povećalo novčane iznose korisnicima osobne invalidnine i doplatka za pomoć i njegu, a da pri tom nije smanjilo prava postojećim korisnicima.
Održana tematska sjednica Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku o preprekama u posvajanju djece u Hrvatskoj
Saborski Odbor za zdravstvo i socijalnu politiku održao je u srijedu sjednicu  na temu  „Prepreke u posvajanju djece u Hrvatskoj – je li ih moguće premostiti?“ na kojoj se razgovaralo o važnost unapređenja sustava posvajanja, potrebi povećanja broja posvojenja, pronalasku odgovarajućeg trajnog rješenja za djecu koja se nalaze u sustavu skrbi, skraćivanju boravka djece u institucijama i davanju prednosti udomiteljstvu i posvojenju.
Položen kamen temeljac za novi Centar za socijalnu skrb u Benkovcu
Marija Pletikosa, državna tajnica u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, zajedno s Milkom Blekić, ravnateljicom benkovačkog Centra za socijalnu skrb, Tomislavom Bulićem, gradonačelnikom, i vijećnikom Brankom Kutijom, bivšim gradonačelnikom, položili su kamen temeljac u temelje gradilišta novog Centra za socijalnu skrb u Benkovcu, u Ulici Tina Ujevića, jugozapadna od trgovine Pećo.
„Stanica 50”: Coca-Cola uređuje tri studentska središta na javnim sveučilištima
Na 132. rođendan Coca-Cole na svjetskoj razini predstavljen je novi društveno odgovorni projekt Coca-Cole u Hrvatskoj – Stanica 50.
Ministri Murganić i Pavić na sastanku TRIO EPSCO u Dubrovniku
Ministri rada i socijalne skrbi Hrvatske, Rumunjske i Finske sudjeluju na sastanku u Dubrovniku kojim počinju pripreme zajedničkog TRIO programa za predsjedanje Vijećem za zapošljavanje, socijalnu politiku, zdravstvo i pitanja potrošača (EPSCO) od siječnja do lipnja 2020. godine i razmatrat će prioritete koje svaka država želi implemnetirati TRIO program.
Objavljen poziv za novu demografsku mjeru vrijedan 300 milijuna kuna
Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je otvoreni trajni Poziv ”Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja” u okviru Europskog socijalnog fonda.
Gradonačelnik Dukić potpisao dodatak Ugovoru o sufinanciranju Centra Mocire
U Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku potpisan je Dodatak Ugovoru o sufinanciranju kapitalnog projekta izgradnje građevine Dječjeg centra „Voštarnica“ (Centar Mocire).
Hrvatski studenti volonteri odnijeli 4 nagrade iz Španjolske
Kaže se kako je studentsko doba uvijek najljepše, ali iskorištavamo li ga dovoljno? Radimo li na sebi kako bi otkrili svoje interese te se razvili u poslovnog čovjeka te uputili spremni na tržište rada?
Obilježen Svjetski dan osoba s Down sindromom
KONOBARI S DOWN SINDROMOM POSLUŽIVALI GOSTE U ULIKSU
U centru grada danas je bilo veselo, jer se slavio Međunarodni dan osoba s Down sindromom. Datum 21. ožujka simbolizira 3 reprodukcije 21. kromosoma što je glavno genetsko obilježje osoba s Downom.
Otvoren trajni poziv „Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“
Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je danas trajni poziv „Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja ukupne“ vrijednosti 300 milijuna kuna.
Suradnjom do usluga potrebnih najmlađoj djeci u riziku
U organizaciji pravobraniteljice za osobe s invaliditetom te pravobraniteljice za djecuHrvatske udruge za ranu intervenciju u djetinjstvu i UNICEF-a započeo je danas nacionalni simpozij kojemu je cilj ujediniti resorna ministarstva, stručnjake i predstavnike udruga kako bi se stvorio nacionalni okvir za pružanje usluga rane intervencije u djetinjstvu.
Održan okrugli stol "Pravo osoba s invaliditetom na život u zajednici"
 ZAGREB, 4. prosinca 2017. (Hina) - Život u domu bio je mučenje, osjećala sam se kao nitko i ništa, od kada živim u zajednici, odnosno stanu, preporodila sam se, obnovio sam kontakte s obitelji, iskustva su koja su u ponedjeljak s javnosti podijelile osobe s invaliditetom na okruglom stolu Pravo osoba s invaliditetom na život u zajednici što ga je organizirao Ured pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, a pokrovitelj mu je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.
Održana međunarodna konferencija "Nasilje u obitelji i rodno utemeljeno nasilje"
ZAGREB, 29. studenoga 2017. (Hina) - Nacionalna istraživanja i međunarodni izvještaji pokazuju da ubojstva koja počine partneri pogađaju žene u neproporcionalno većoj mjeri nego muškarce, te su vodeći uzrok smrti žena, a razlog što su žene toliko izložene nasilju je to što još uvijek u mnogim aspektima društva nisu ravnopravne s muškarcima, istaknuto je u srijedu na međunarodnoj konferenciji "Nasilje u obitelji i rodno utemeljeno nasilje". 
Gradonačelnik održao radni sastanak s ministricom Nadom Murganić
Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić sa suradnicima boravi u službenom posjetu Šibeniku.
Započela osma stručna konferencija socijalnih radnika
Osma po redu stručna konferencija socijalnih radnika  „Socijalni rad u svijetu promjena“ otvorena je danas u hotelskom naselju Solaris.
Ministrica Murganić: Usmjereni smo prema građenju društva s nultom stopom tolerancije prema nasilju
Ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić na konferenciji za novinare u Banskim dvorima predstavila je na današnjoj sjednici Vlade usvojen Prijedlog nacionalne strategije zaštite od nasilja u obitelji 2017 – 2022. godine.
HRTradio: emisija „U mreži Prvog“, emitirano: 12. rujna 2017., 7:30. Gostovao državni tajnik dr. sc. Marin Strmota
Može li sufinanciranje stambenih kredita bez ograničavanja trajanja rada na određeno potaknuti natalitet? Treba li Hrvatska provoditi selektivnu imigracijsku politiku? Kojim mjerama privući naše iseljeništvo na povratak? Kako zaustaviti iseljavanje domaćega stanovništva? Može li uopće postojati kvalitetna demografska politika bez cjelokupne strategije razvoja? U mreži prvog gostovali dr.sc. Marin Strmota, državni tajnik Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, dr.sc. Sanja Klempić Bogadi iz Instituta za migracije i narodnosti, te prof.dr.sc. Dražen Živić iz Instituta Ivo Pilar.
Održan susret udomitelja iz cijele Republike Hrvatske
Dana 02.09. na Sljemenu, u Hotelu Tomislavov dom u organizaciji Foruma za kvalitetno udomiteljstvo djece održan je 10. Nacionalni susret udomiteljskih obitelji kako bi se udomitelji međusobrno družili, ali i s predstavnicima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku raspravili o teškoćama s kojima se suočavaju.
U emisiji RTL Danas gostovala je ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić
U RTL-u Danas gostovala je osoba koja je među prvima saznala tko su roditelji ostavljene djevojčice
Predstavljen projekt za mlade vrijedan 12 milijuna kuna
ZAGREB, 21. srpnja 2017. (Hina) - Na informativnim radionicama, u sklopu Europskog socijalnog fonda (ESF), u petak je predstavljen projekt za mlade vrijedan 12 milijuna kuna, a udruge za mlade pozvane su da dostave svoje prijedloge za projekt ''Podrška programima usmjerenim mladima'' u okviru operativnog programa "Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020".
dr. sc. Marin Strmota, državni tajnik ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku gostovao u dnevniku HRT
Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, i u ovoj godini nastavio se negativni prirodni prirast u Hrvatskoj. 
Ministrica Murganić: Gospodarski rast i dobro plaćena radna mjesta preduvjeti su za stvaranje novih mladih obitelji
Pod predsjedanjem predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, danas je u Banskim dvorima, održana druga sjednica Vijeća za demografsku revitalizaciju Republike Hrvatske.
UNICEF i Ministarstvo za demografiiju pokreću program edukacije "Za snažniju obitelj"
ZAGREB, 12. srpnja 2017. (Hina) - Oko 900 stručnjaka iz sustava socijalne skrbi i oko 400 iz obrazovanja, zdravstva i pravosuđa proći će u idućem razdoblju edukaciju, kako bi mogli pružiti adekvatniju socijalnu skrb za 2000 najranjivijih obitelji u Hrvatskoj i 4000 djece, istaknuto je u srijedu na predstavljanju programa "Za snažniju obitelj" koji zajedno pokreću Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te UNICEF.
Centar za djecu, obitelj i mlade kao primjer drugima
Centar za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica posjetio je jutros državni tajnik Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku gospodin Marin Strmota. Državnom tajniku prezentirani su programi Centra te je održan radni sastanak s djelatnicama.
Odlična vijest: Vlada ima plan kako zaposliti više od 3000 žena
Program za zapošljavanje žena "Zaželi" vrijedan nešto više od 400 milijuna kuna kojim na području čitave Hrvatske planira zaposliti oko 3000 žena na poslovima brige o starijim osobama predstavljen je u ponedjeljak u zgradi Požeško-slavonske županije.
Sabor prihvatio da se nakon devet godina povećaju rodiljne potpore
Ministrica Nada Murganić gostovala je u emisiji „S Anitom aktualno“ na televiziji Z1, 1. lipnja 2017. godine. Emisiju u cijelosti možete pogledati ovdje.
Gostovanje ministrice Murganić u emisiji „S Anitom aktualno“ Z1, (1. lipnja 2017.)
Ministrica Nada Murganić gostovala je u emisiji „S Anitom aktualno“ na televiziji Z1, 1. lipnja 2017. godine. Emisiju u cijelosti možete pogledati ovdje.
Novi zakoni omogućit će brže posvajanje i udomljavanje djece
Ministrica Nada Murganić kaže da se razmišlja i kako ozakoniti modernije oblike zaštite djece te udomiteljstvo postaviti na stručnu razinu
U mreži Prvog - Povećanje rodiljnih i roditeljskih naknada
Tema današnje emisije je povećanje rodiljnih i roditeljskih naknada, te koliko one mogu pomoći demografskom oporavku. Gosti su Marin Strmota, državni tajnik u ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i demograf Anđelko Akrap. Urednica: Eliana Čandrlić.
Ministrica Murganić: Povećava se iznos naknade za vrijeme roditeljskog dopusta s 2.660,80 kuna na 3.991,20 kuna
Naglasila je da je vrijednost ovoga Zakona u tome što se radi o sistemskom i dugotrajno održivom rješenju. Dodala je i da je sveobuhvatniji, pravedniji, trajniji i sigurniji.
Ministrica najavila u Ivancu – slijedi zapošljavanje gerontodomaćica
Ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike, Nada Murganić, posjetila je danas u Ivancu Centar za socijalnu skrb, Caritasov dom za starije i nemoćne te Odgojni dom Ivanec. 
Vukovarsko-srijemsku županiju posjetila ministrica Nada Murganić
Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić, boravila je danas u Vukovarsko-srijemskoj županiji, i tom prigodom primio ju je župan Božo Galić u Palači Srijem u Vukovaru.
Povodom Dana obitelji Murganić uručila 20.000 kuna Udruzi obitelji 8+
Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku naglasila je kako će zakonske izmjene ići prema poboljšanju financijskog stanja velikih obitelji
Predstavljen projekt „Bebina prva torba“
Tvrtka Lola Ribar i Karlovačke ljekarne daruju rodilje
U karlovačkoj Općoj bolnici danas je predstavljen projekt „Bebina prva torba“ . Akciju darivanja rodilja i novorođenčadi pokrenula je tvornica sanitetskog materijala „Lola Ribar“, a priključile su se i Karlovačke ljekarne. Projekt je prezentirala ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Nada Murganić.
Gostovanje ministrice Nade Murganić u Dnevniku Nove TV (22.4.2017.)
Ministrica Nada Murganić gostovala je u Dnevniku Nove TV 22. travnja 2017. godine. Cijeli intervju možete pregledati ovdje.
Demografska obnova ključna za razvoj Hrvatske
S brodsko-posavskim županom Danijelom Marušićem i predstavnicima ustanova socijalne skrbi ministrica je razgovarala o projektima koji bi mogli potaknuti demografsku revitalizaciju i pomoći socijalno ugroženima.
Usvojena nacionalna strategija izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom do 2020.
Može li vladin Projekt Slavonija, Baranja i Srijem pomoći u gospodarskoj i demografskoj revitalizaciji tih ugroženih područja? Koji su ključni potezi u demografskoj politici i mogu li se preokrenuti negativni trendovi? 
HRTradio: emisija „U mreži Prvog“, emitirano: 12. travnja 2017., 7:30. Gostovao državni tajnik dr. sc. Marin Strmota
Može li vladin Projekt Slavonija, Baranja i Srijem pomoći u gospodarskoj i demografskoj revitalizaciji tih ugroženih područja? Koji su ključni potezi u demografskoj politici i mogu li se preokrenuti negativni trendovi? 
Ministrica Murganić u posjeti Zadarskoj županiji
U utorak, 11.4.2017. u radnom posjetu Zadarskoj županiji boravila je   ministrica Ministarstva demografije, mladih i socijalne politike   Nada Murganić u čijoj su pratnji bili  državni tajnici Marija Pletikosa i Marin Strmota te pomoćnici ministrice Maja Vučinić Knežević i Josip Masnić
Dovršetak izgradnje Dječjeg centra "Voštarnica" na Mocirama
Potpisan dodatak Ugovoru o sufinanciranju izgradnje građevine Dječjeg centra "Voštarnica" na Mocirama.
Vlada ozbiljno razmišlja o demografskoj obnovi Hrvatske
OSIJEK, 29. ožujka 2017. (Hina) - Ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić izjavila je u srijedu u Osijeku kako Vlada, unatoč određenim kritikama, ozbiljno razmišlja o demografskoj obnovi Hrvatske, zbog čega to ministarstvo priprema nekoliko mjera.
Ministrica Murganić za direktno.hr o položaju i važnosti socijalnih radnika
"Kao zvanje nije prepoznato u društvu, a itekako smo potrebni jer tamo gdje je najteže se nalaze naši socijalni radnici", rekla je ministrica
Pri kraju godine zakon o potvrđivanju Istanbulske konvencije
ZAGREB, 7. ožujka 2017. (Hina) - Ministrica demografije, obitelji i mladih Nada Murganić najavila je u utorak da bi u zadnjem kvartalu ove godine u proceduru mogao biti upućen zakon o potvrđivanju Konvencije Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji
Jutarnji list, 1. ožujka 2017. - Konferencija „Demografija“ Vlada predstavila provedbeni plan demografske obnove
piše Kristina Turčin: Ukidaju se porezne olakšice za djecu i uvodi „kindergeld“