Iz medija

Ministrica Bedeković sudjelovala u otvaranju 7. simpozija Hrvatskog saveza udruga osoba s tjelesnim invaliditetom
Premijer Andrej Plenković otvorio je u ponedjeljak 7. simpozij Hrvatskog saveza udruga osoba s tjelesnim invaliditetom (HSUTI) za voditelje udruga osoba s tjelesnim invaliditetom naglasivši napore Vlade da uključi osobe s invaliditetom u svakodnevni život.
Plenković u Virovitici: Tvornica dobre hrane primjer sinergije poduzetništva i politike
Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas je u Virovitici pustio u rad Tvornicu dobre hrane, prvog  hrvatskog proizvođača suhe hrane za kućne ljubimce. 
OD VELIKOG ZNAČAJA ZA OŠ “VLADIMIRA NAZORA” Polaganjem lopte u koš, premijer Andrej Plenković službeno otvorio novu trodijelnu sportsku dvoranu u Virovitici
U Virovitici je danas (petak) održana svečanost otvorenja novoizgrađene školske sportske dvorane Osnovne škole Vladimira Nazora Virovitica.
Premijer Plenković uveličao proslavu Dana Općine Pitomača
Općina Pitomača svečanom sjednicom Općinskog vijeća kojoj je prisustvovao i premijer Andrej Plenković proslavila je Dan Općine.
Za zagorske općine, Županiju, GDCK Krapina i Dom Lobor - grad uručeno 20 ugovora 'teških' gotovo 34 milijuna kuna
Ova će sredstva omogućiti bolji život naših građana, bolju socijalnu skrb, infrastrukturu i kvalitetniji život, rekao je u Loboru ministar Marko Pavić...
VLADA: Ministrica Bedeković primila predstavnike Hrvatske komore medicinskih sestara
Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku izv. prof. dr. sc. Vesna Bedeković 13. svibnja 2020. godine u prostorijama Ministarstva održala je radni sastanak s predstavnicima Hrvatske komore medicinskih sestara. 
Konferencija o negativnom utjecaju pandemije na tržište rada i gospodarstva
O negativnom utjecaju pandemije na tržište rada i gospodarstva razgovara se na videokonferenciji ministara rada i socijalnih pitanja Europske unije.
Ministrica Vesna Bedeković predstavila mjeru sedmodnevne radne izolacije u Domu Sv. Antun
Dom za starije i nemoćne osobe Sv. Antun u Karlovcu započinje s provođenjem mjere 7-dnevne radne izolacije u kojoj će se njihovih 70 djelatnika razmjenjivati po 35 u smjeni svaki tjedan.
Ministrica Vesna Bedeković: Ni jedno pravo iz sustava socijalne skrbi neće biti rezano
Ministrica za socijalnu politiku Vesna Bedeković izjavila je u srijedu da u ovoj proračunskoj godini ni jedno pravo iz sustava socijalne skrbi neće biti rezano, dok je za proboj virusa u domove za starije osobe naglasila kako je svaka temperatura alarm za brzo djelovanje (Izvor: Hina).
Obiteljsko nasilje u karanteni
U doba prirodnih i društvenih anomalija, pokazuju istraživanja, obiteljsko nasilje raste od 30 pa čak i do 100 posto. Zbog pandemije i karantene u svijetu je takva vrsta nasilja porasla za trećinu. Službeni podaci u Hrvatskoj zasad ne pokazuju povećanje broja prijava obiteljskog nasilja.
Ministrica izv. prof. dr. sc. Vesna Bedeković gostovala u emisiji "U mreži prvog" - 9.4.2020.
Vesna Bedeković, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku potvrdila je u emisiji Hrvatskog radija "U mreži Prvog" jučerašnju informaciju da je 10 od 49 evakuiranih korisniika Doma za starije i nemoćne u Splitu pozitivno na koronavirus.
Ministrica izv. prof. dr. sc. Bedeković u Temi Dana: Ministrica izv. prof. dr. sc. Vesna Bedeković u Temi dana: "Već od prvih naznaka pojave epidemije sustav socijalne skrbi se počeo intenzivno pripremati."
Kako u aktualnim ograničenim uvjetima života funkcionira sustav socijalne skrbi? Hoće li izolacija utjecati na porast obiteljskog nasilja? Jesu li dovoljno dobro zaštićeni domovi umirovljenika?
Bedeković: Ni jedna ustanova socijalne skrbi za vrijeme pandemije nije zatvorena
Ministrica za demografiju, obitelj i mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković istaknula je da ni jedna ustanova u sustavu socijalne skrbi nije zatvorena za korisnike te kazala da je ministarstvo od početka pandemije u kontaktu sa Nacionalnim stožerom, ustanovama i korisnicima.
Za razvoj predškolske djelatnosti u 2020. godini općini Jakšić odobreno 275 tisuća kuna bespovratnih sredstava
Općina Jakšić i MDOMSP potpisali su Ugovor po Odluci o raspodjeli financijskih sredstava općinama RH za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2020. godini. 
VIDEO: Konferencija ministrica i ministara rada i socijalne politike o mjerama za ublažavanje socijalnih posljedica i učinaka na tržište rada virusa COVID-19
Na inicijativu hrvatskog predsjedništva Vijećem EU, održana je video konferencija na visokoj razini na kojoj su ministrice i ministri rada i socijalne politike država članica EU raspravljali o mjerama za ublažavanje posljedica nastalih izbijanjem virusa COVID-19.
Mladi u ruralnim i udaljenim područjima moraju biti naš prioritet
Zagreb je u srijedu bio domaćin dvodnevnoga sastanka čelnika Uprava u području mladih zemalja članica EU koji se sadržajno nastavlja na trodnevnu konferenciju Europske unije za mlade održavane u našem glavnom gradu od početka tjedna.
Ministarstvo za demografiju ima novi projekt: Obiteljima uskoro stiže virtualna dječja kartica
Većina zemalja članica Europske unije nudi obiteljske kartice roditeljima s troje ili više djece.
Europska konferencija mladih započinje u Zagrebu
Europska konferencija mladih u Zagrebu najvažniji je događaj u tom području za vrijeme Hrvatskog predsjedavanja Vijećem EU. Razgovarat će se o mogućnostima mladeži u ruralnim područjima te kako osigurati održivost ruralnih zajednica u cijeloj EU.
Zadarski list: Radost i ponos za 1.200 korisnika otvorena nova zgrada Centra za socijalnu skrb
Korisnici su sada sretni, nisu još ni svjesni gdje se nalaze. A nalaze se u modernom prostoru visokih europskih standarda gdje im je osigurano dostojanstvo, diskrecija i tajnost, što je neophodno u našem poslu kojeg obavljamo, ponosno kaže Milka Blekić, ravnateljica benkovačkog Centra.
MINISTRICA VESNA BEDEKOVIĆ U VIROVITICI Dodijeljeni ugovori u okviru Poziva “Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva”
Do sada su potpisana 22 ugovora, a sa ovih osam novih ugovora, ugovoreno je više od 24 milijuna kuna, od ukupno 30 milijuna kuna bespovratnih sredstava vrijednosti Poziva, koji se sufinancira sredstvima Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD).
Ministrica Vesna Bedeković za Dnevnik Nove TV
Prilog pripremila novinarka Jelena Rastočić emitiran u Dnevniku Nove TV, 27. veljače 2020. 
Gostovanje ministrice Bedeković u emisiji Revizija Al Jazeere
U emisiji su gostovale Višnja Fortuna predsjednica Matice umirovljenika Hrvatske te ministrica Bedeković. 
Državni tajnik Ivica Bošnjak sudjelovao na svečanom otvorenju obnovljenog i dograđenog Dječjeg vrtića Palčica u Rovišću
U Rovišću je svečano otvoren dograđeni dio vrtića Palčica. Prošireni i obnovljeni vrtić u novom ruhu povećao je kapacitet s dosadašnjih 35 polaznika na 90.
VIDEO: Što učiniti za popravak demografske slike u Hrvatskoj?
U Argumentima HKR-a 20. veljače gostovali su državni tajnik Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Ivica Bošnjak, demograf s Instituta društvenih znanosti “Ivo Pilar” dr. Nenad Pokos i pročelnica Ureda za demografiju Grada Zagreba Mila Jelavić.
Uz Europski dan žrtava kaznenih djela: Važno je prevenirati nasilje i žrtvama olakšati poziciju
Održan okrugli stol u Zagrebu u povodu Europskog dana žrtava kaznenih djela, čiji su sudionici ukazali na potrebu prevencije nasilja i olakšavanja pozicije žrtva nasilja.
Ministar Aladrović i ministrica Bedeković pred Odborom za zapošljavanje Europskog parlamenta
Ministar rada i mirovinskoga sustava Josip Aladrović je zajedno s ministricom Vesnom Bedeković Odboru za zapošljavanje i socijalna pitanja Europskog parlamenta predstavio prioritete hrvatskog predsjedanja.
Otvoreni poduzetnički inkubatori u Orahovici i Pitomači: “Vjetar u leđa” za nove poduzetnike
U tri nova poduzetnička inkubatora, poduzetnicima će na raspolaganju biti 48 potpuno novoopremljenih ureda i proizvodnih prostora.
Dodijeljena priznanja 'Poslodavac prijatelj obitelji'
Ministarstvo za demografiju dodijelilo je u utorak priznanje 'Poslodavac prijatelj obitelji' za 2019. poduzećima s najkvalitetnijim rješenjima u promišljanju kako biti kvalitetan partner zaposlenicima te im osigurati više od propisanih radnih uvjeta
Dodijeljena priznanja "Poslodavac prijatelj obitelji"
Ministarstvo za demografiju dodijelilo je u utorak priznanje "Poslodavac prijatelj obitelji" za 2019. poduzećima s najkvalitetnijim rješenjima u promišljanju kako biti kvalitetan partner zaposlenicima te im osigurati više od propisanih radnih uvjeta.
Demografska revitalizacija Šibensko-kninske i Zadarske županije
Obje županije bilježe neravnomjenu naseljenost, depopulaciju zaleđa i otoka, ali posljednji podaci pokazuju da je Zadarska županija stala na kraj iseljavanju. Bila je to treća konferencija u organizaciji Ministarstva za demografiju, nakon Đakova i Senja održana je u Kninu.
Ministrica izv. prof. dr. sc. Vesna Bedeković posjetila Dječji vrtić “Bambi”
Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković sa suradnicima boravila je danas u Općini Andrijaševci. Tijekom boravka obišla je Dječji vrtić “Bambi”, a čiju je dogradnju ministarstvo sufinanciralo u iznosu od 1 milijun i 390 tisuća kuna.
U sklopu projekta Slavonija, Baranja i Srijem do 30. studenoga ugovoreno 11,3 milijarde kuna
Predsjednik Vlade Andrej Plenković predsjedao je danas u Vukovaru 10. sjednicom Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, naglasivši kako je do 30. studenoga u sklopu tog projekta ugovoreno 11,3 milijarde kuna, to jest 60,4 posto od predviđenih 18,7 milijarda kuna. U istom razdoblju isplaćeno je 4,5 milijarda kuna, odnosno 24 posto nepovratnog novca u odnosu na ciljani iznos. 
KAKO SE NOSITI S RAZVODOM I ŠTO ON ZNAČI ZA DJECU Jelena Perčin: 'Kad smo rekli u obitelji da se rastajemo, moj me svekar nazvao potpuno izbezumljen'
Slučaj mučne višegodišnje razmirice između Severine Kojić i njezina bivšega partnera Milana Popovića oko sinčića Aleksandra, koji je završio sudskom presudom da se dječak dodijeli na skrbništvo ocu, otvorio je pitanje je li moguća rastava braka koja ne bi traumatizirala djecu.
Ministrica Vesna Bedeković gostovala u emisiji "A, sada Vlada"
U razgovoru s novinarom Ivicom Ružićem, ministrica Bedeković osvrnula se na aktualne teme u djelokrugu Ministarstva.
Ministrica Vesna Bedeković u razgovoru s 24sata: Poslodavci, pričate li obiteljski u svojoj tvrtki?
​Ministrica izv. prof. dr. sc. Vesna Bedeković govori o programima skrbi za zaposlenike i provođenju obiteljskih mjera u tvrtkama kao što su kraći radni tjedan, slobodni dani za višednevni izostanak s posla zbog bolesti djeteta, fleksibilno radno vrijeme, rad od kuće…
Ministrica izv. prof. dr. sc. Vesna Bedeković podržala projekt "Neprekinute veze" UNICEF-a i MInistarstva pravosuđaNova kategorija
Riječ je o programu pružanja podrške djeci i mladima čiji su roditelji na odsluženju zatvorske kazne.
Ministrica izv. prof. dr. sc. Vesna Bedeković u Temi dana: "Moramo graditi kulturu nenasilja!"
U gostovanju HRT-ove emisije "Tema dana" ministrica Bedeković govorila je o projektu "Zaustavimo nasilje nad ženama i nasilje u obitelji - Za nasilje nema opravdanja". 
U Hrvatskom saboru održana svečana sjednica djece i zastupnika povodom 30 obljetnice Konvencije o pravima djeteta
Tema sjednice bila je ostvarivanje dječjih prava u Republici Hrvatskoj, a sudjelovala su djeca iz cijele Hrvatske 
Prepolovio se broj primatelja socijalne pomoći. Tko odbija posao ostaje bez naknade
Jesam članica Vlade, ali hajdemo razmišljati kao majke. Mnoge bogatije zemlje od Hrvatske nemaju godinu dana plaćen rodiljski dopust. 
Prva dječja kartica koja donosi popuste i pogodnosti svim obiteljima s djecom
U Hrvatskoj kreće projekt besplatne virtualne Dječje kartice kao pronatalitetne mjera Ministarstva demografije, uz pomoć koje će svi bez obzira na broj djece i bez dohodovnog cenzusa imati pravo ostvarivati popuste i pogodnosti
Prijateljski odnos poslodavaca za kvalitetniji život djece
Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku pokrenulo je projekt 'Poslodavac prijatelj obitelji' u sklopu kojeg dodijeljuje priznanje najboljim tvrtkama.
Zaštita od nasilja i osnaživanje socijalnih djelatnika
U saborsku proceduru poslan je paket zakona kojim se jača zaštita od nasilja u obitelji i seksualnog nasilja. Promjene će utjecati na više institucija i sektora, a Vlada je osigurala i dodatnih 70 milijuna kuna za rad skloništa i sigurnih kuća.
Do Nove godine sve županije će imati “sigurne kuće”, predstavljena inicijativa za osnivanje županijskih ureda za demografiju
Sjednica Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija, na kojoj je bio i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, održana je u utorak 22. listopada, uz nazočnost ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesnom Bedeković, tematski je bila usmjerena na pitanja demografske revitalizacije, aktualnosti u javnom linijskom prijevozu i položaja županija u strateškom planiranju i upravljanju razvojem.
Ministrica Bedeković i župan Dobroslavić: Sigurna kuća u Dubrovačko-neretvanskoj županiji do kraja godine
Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković održala je u petak u palači Ranjina u Dubrovniku sastanak sa županom Nikolom Dobroslavićem i zamjenicom Žaklinom Marević te čelnim ljudima socijalnih ustanova s područja Dubrovačko-neretvanske županije.
RADNI POSJET MINISTRICE ZA DEMOGRAFIJU, OBITELJ, MLADE I SOCIJALNU POLITIKU VESNE BEDEKOVIĆ ŠIBENSKO-KNINSKOJ ŽUPANIJI
Od 1. siječnja 2020. godine,  socijalni radnici i svi stručni radnici u sustavu socijalne skrbi imat će status službene osobe 
Ministrica Bedeković gostovala U mreži Prvog
Jesu li svi centri za socijalnu skrb i podružnice dobili fizičku i tehničku zaštitu koja se trebala uvesti do 30. rujna, zašto je važno da socijalni i stručni radnici u sustavu dobiju status službene osobe?
Otvorenjem dječjeg igrališta završeno obilježavanje Dječjeg tjedna u Pitomači
U sklopu obilježavanja Dječjeg tjedna 2019. otvoreno je osmo igralište na području općine Pitomača. Otvorenju je prisustvovala ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković i njen pomoćnik Ivica Bošnjak, saborski zastupnik Josip Đakić, načelnik općine Pitomača Željko Grgačić i vikar pitomačke župe Svetog Vida velečasni Karlo Kruljac.
"Umjesto traženja krivca, bolja povezanost operativnih sustava"
Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović poručila je da je umjesto upiranja prsti i traženja krivca, u sustavu socijalne skrbi nužno izgrađivati bolju povezanost raznih operativnih sustava te pokazivati nultu stopu tolerancije prema jeziku nasilja.
Ministrica Vesna Bedeković u radnom posjetu Virovitičko-podravskoj županiji: Pojačana je zaštita u svim našim ustanovama
Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković danas (petak) je posjetila ustanove socijalne skrbi na području Virovitičko-podravske županije. 
PROSTOR KAKAV ZASLUŽUJU Premijer Plenković otvorio novu zgradu Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica
Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković danas (petak) svečano je otvorio novu zgradu Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju u Virovitici. 
Ministrica Vesna Bedeković u prvom posjetu Splitsko-dalmatinskoj županiji: “Napad na socijalnog radnika tretirat će se kao napad na službenu osobu“
Želimo u Nacionalnu strategiju demografske obnove ugraditi što više kvalitetnih mjera koja će biti kompatibilna na lokalnoj i nacionalnoj razini - kazala je ministrica Vesna Bedeković
Bedeković: Od 1. siječnja 2020. socijalni radnici dobivaju status službene osobe
Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković najavila je u srijedu u Splitu kako će od 1. siječnja iduće godine socijalni radnici dobiti status službene osobe radi podizanja razine njihove sigurnosti
Otvorena konferencija "Živjeti starost - izazov za pojedinca, obitelj i društvo"
ZAGREB, 1. listopada 2019. (Hina) - U Zagrebu je u utorak počela trodnevna konferencija  "Živjeti starost - izazov za pojedinca, obitelj i društvo" na kojoj je ukazano na potrebu da svi  segmenti društva pridonesu dostojanstvenom životu starijih osoba.
MINISTRICA BEDEKOVIĆ 'Osmislili smo paket mjera za podizanje kvalitete sustava socijalne skrbi'
Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković u ponedjeljak je, ispred ulaza u Centar za socijalnu skrb Đakovo gdje su početkom srpnja ubijeni socijalna radnica i pravnik te ustanove, izjavila kako je njeno ministarstvo osmislilo paket mjera za podizanje kvalitete funkcionalnosti sustava.
Gošća: ministrica Vesna Bedeković
Gošća u Radio Sljeme emisiji Eter familias: ministrica Vesna Bedeković
U Senju održana konferencije na temu rješavanja problema depopulacije
U nazočnosti ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku izv. prof. dr. sc. Vesne Bedeković, župana ličko-senjskog Darka Milinovića, župana primorsko-goranskom Zlaka Komadine i domaćina, gradonačelnika Senja Sanjina Rukavine u senjskoj tvrđavi Nehaj održana je jutros konferencija na temu „Doprinos jedinica lokalne samouprave demografskoj revitalizaciji Like, Primorja i Gorskog kotara“.
Bedeković: Društvo treba staviti naglasak na prevenciju svakog oblika nasilja
ZAGREB, 23. rujna 2019. (Hina) - Ministrica za socijalnu politiku Vesna Bedeković u ponedjeljak je u povodu dana borbe protiv nasilja nad ženama izjavila da društvo treba staviti naglasak na prevenciju svakog oblika nasilja, obrazovanje i odgoj budućih naraštaja te da taj proces zahtijeva međuresornu suradnju.
Do 30. rujna detektori metala u svim Centrima za socijalnu skrb
U isto vrijeme radi se i na proširenju ovlasti zaštitarskih službi angažiranih u Centrima i njihovim podružnicama
Bedeković: Do kraja rujna tehnička zaštita za sve ustanove socijalne skrbi
KRAPINA, 13. rujna 2019. (Hina) - Do kraja rujna sve ustanove socijalne skrbi u Hrvatskoj, svi centri i podružnice, trebale bi imati ugrađene detektore metala ili će se opremiti ručnim detektorima metala, potvrdila je to u petak u Krapini ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković.
INTERVJU Bedeković: Ne postoji jedinstvena definicija obitelji
ZAGREB, 8. rujna 2019. (Hina) - Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković u intervjuu za Hinu govori o proritetnim koracima koje namjerava poduzeti, što donosi novi Zakon o socijalnoj skrbi te u kojoj je fazi Obiteljski zakon pri čemu ističe da ne postoji jedinstvena definicija obitelji.
Ministrica Bedeković u Sisku: Do kraja rujna puna zaštita socijalnih radnika
SISAK, 6. rujna 2019. (Hina) - Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković rekla je u petak u Sisku da je do kraja rujna nužno ostvariti punu fizičku i tehničku zaštitu socijalnih radnika u centrima za socijalnu skrb kako se ne bi ponovili tragični slučajevi poput onog u Đakovu.
Povodom Dana Virovitičko-podravske županije položeni vijenci i zapaljene svijeće na Gradskom groblju u Virovitici
Povodom Dana Virovitičko-podravske županije, na Gradskom groblju u Virovitici, na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, danas (utorak) su položeni vijenci i zapaljene svijeće.
Svečano otvoren dječji vrtić u Adžamovcima
U Adžamovcima otvoren dječji vrtić. Dvadeset mališana s područja Općine Rešatari, od ponedjeljka u novim prostorima
Ministrica obišla Mocire
Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković obišla centar Mocire.
MINISTRICA VESNA BEDEKOVIĆ: “U planu su nova zapošljavanja i veća zaštita socijalnih radnika, jedan tim zasad pokriva i do 300 obitelji“
Prolazi mjesec dana otkako je saborska zastupnica Vesna Bedeković preuzela funkciju ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Možemo slobodno reći da je to jedan od najtežih resora postojeće Vlade jer se bavi danas najaktualnijim pitanjima i problemima u Hrvatskoj, od kojih su demografska politika i sustav socijalne skrbi samo neki. S aktualnom ministricom razgovaramo o prvih mjesec dana nove, odgovorne funkcije, aktualnim pitanjima zaštite socijalnih radnika, primjeni izmijenjenog Zakona o doplatku za djecu i izmjenama drugih zakona koji će odgovoriti na izazove socijalne politike, mladih, obitelji, umirovljenika…
Intenzivno se radi na povećanju sigurnosti socijalnih radnika
Vesna Bedeković, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, u intervjuu za N1 rekla je kako se intenzivno radi na uvođenju fizičke i tehničke zaštite u sve centre za socijalnu skrb.
Zdanja za 21. stoljeće: Ministrica Vesna Bedeković, obišla radove na izgradnji novog Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju te trodijelne sportske dvorane u Virovitici

Povodom obilježavanja Dana grada Virovitice, blagdana Svetog Roka, položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata na virovitičkom Gradskom groblju.

Povodom Dana grada Virovitice položeni vijenci i zapaljene svijeće kod Spomen obilježja hrvatskim braniteljima na Gradskom groblju

Povodom obilježavanja Dana grada Virovitice, blagdana Svetog Roka, položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata na virovitičkom Gradskom groblju.

Vesna Bedeković: Prioritet je demografska revitalizacija

Gošća Teme dana bila je izv. prof. dr. sc. Vesna Bedeković, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Odgovarala je na pitanja vezana za projekte unutar ministarstva, socijalnu politiku, demografske probleme i održivosti obitelji.

Ministrica Bedeković u radnom posjetu Kaštelima
Nova ministrica Vesna Bedeković, za  svoj prvi radni posjet od kada je na čelu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, izabrala je posjet Gradu Kaštela te  udruzi Sv. Jeronim i centru za rehabilitaciju Mir u Rudinama.
Vesna Bedeković, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku: Prva smo vlada RH koja je pitanju demografije pristupila direktno i ciljano
Ministarstvo aktivno radi na implementaciji novih mjera kako bi se pozitivno riješila demografska pitanja
Okrugli stol o nasilju i društvu: Potrebna je veća penalizacija i prevencija nasilja
U Hrvatskoj je prisutna tolerancija na nasilje, ali je potrebna veća penalizacija i prevencija nasilja preko međuresorne suradnje, integracije akata, obavješćivanja javnosti i razgovora o problemu trauma na radnom mjestu, istaknuto je u srijedu na okruglom stolu u KBC-u Zagreb.
Dodijeljeno pet automobila za potrebe obiteljskih centara
ZAGREB, 9. srpnja 2019. (Hina) - Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i UNICEF dodijelili su u utorak pet automobila za potrebe obiteljskih centara u Zagrebačkoj, Ličko-senjskoj, Međimurskoj, Koprivničko-križevačkoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji.
Inaugurirana internetska stranica "Žene i mediji"
ZAGREB, 4. srpnja 2019. (Hina) - Internetska stranica "Žene i mediji", projekt koji ima za cilj povećati u hrvatskim medijima još uvijek nezadovoljavajući udjel informiranja o raznim aspektima položaja žena u društvu, inaugurirana je u četvrtak u Zagrebu.
Planira se preseljenje Ureda za socijalnu skrb na Pagu
Prije Zadra u ponedjeljak je ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić  posjetila i grad Pag. U gradskoj upravi primili su je Ante Fabijanić, gradonačelnik Grada Paga i Davorin Fabijanić, zamjenik gradonačelnika.
Ministrica Murganić dogovorila rekonstrukciju novih prostorija iz sustava socijalne skrbi u Zadru
Centri za socijalnu skrb u Hrvatskoj rade u neadekvatnim prostorima, upozorila je u ponedjeljak ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić koja je sa gradonačelnikom Branom Dukićem dogovorila rekonstrukciju novih prostorija iz sustava socijalne skrbi u Zadru.
Ministrica Murganić: Grad Zadar primjer dobre suradnje lokalne i državne razine u području razvoja socijalne skrbi
U službenom posjetu Gradu Zadru boravila je ministrica Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Nada Murganić sa suradnicima. Tijekom boravka Zadru održala je radni sastanak s gradonačelnikom Brankom Dukićem i suradnicima na temu pripreme i provedbe aktivnosti ministarstva, koje se odvijaju na području Grada Zadra.
Duže radno vrijeme vrtića važna je mjera za ostanak mladih obitelji
Hrvatska je na samom začelju među članicama Europske unije po obuhvaćenosti djece programima ranog i predškolskog obrazovanja.
Murganić o usvojenom Protokolu: Kad se prijavi nasilje, prvo reagira državno tijelo koje o tome dobije saznanja
Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić izjavila je danas da se Protokolom o postupanju u slučaju nasilja u obitelji državna tijela obvezuje na sveobuhvatno i brzo reagiranje, a sam Protokol naglašava značaj prevencije te pravodobne i brze zaštite te pomoći žrtvi.
Interes za udomiteljstvo sve veći
Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku dodijelilo je nagrade udomiteljima za uspjehe u promicanju i obavljanju udomiteljstva za 2019.
Ministrica Murganić i ministri Marić i Bošnjaković u Ivanić-Gradu dodijelili zgradu Centru za socijalnu skrb
Ministar državne imovine Goran Marić potpisao je u srijedu Ugovor o uporabi nekretnine u Ivanić-Gradu, kojim je država Centru za socijalnu skrb Ivanić-Grad dodijelila na korištenje vrijednu nekretninu u svom vlasništvu.
Uskoro zabavniji i edukativniji dnevni boravak u školama i nova Dječja kartica s pogodnostima
Na razinama jedinica lokalne uprave i samouprave provode se brojne demografske mjere, a u izradi je Nacionalni program za mlade 2019. - 2024., strateški dokument koji bi ove godine trebao biti predstavljen javnosti
Od 127 slavonskih gradova i općina tek 7 ih ne isplaćuje sredstva za novorođenu djecu
U Đakovu je održana prva konferencija "Doprinos jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave demografskoj revitalizaciji Slavonije, Baranje i Srijema".
Cilj je osigurati jednake uvjete za školovanje, zapošljavanje i dostojanstven život
Po prvi puta je u strateškom dokumentu posebno izdvojeno područje mladi u ruralnim sredinama i područje rada s mladima, a općine, gradovi i županije bit 
će ključni partneri Ministarstva u procesu realizacije pojedinih odredbi
Pozitivni demografski pomaci u Slavoniji
U Đakovu je održana konferencija demografske tematike na kojoj su sudjelovali brojni predstavnici slavonskih gradova, općina, ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku ali i demografi.
Proces iseljavanja može se pretvoriti u proces povratka sustavnim mjerama
U ĐAKOVU PRVA U NIZU KONFERENCIJA O DEMOGRAFSKOJ REVITALIZACIJI
Predstavljanje akcije Hrvatska pamet Hrvatskoj na Ekonomskom fakultetu Split
Splitski studenti imat će priliku čuti sve o aktualnim mjerama koje se provode s ciljem zadržavanja mladih obrazovanih ljudi u Hrvatskoj.
Trebaju nam poduzetnička sveučilišta
Na tribini na zagrebačkom ekonomskom fakultetu sudjelovali su: Slaven Bošnjak, Marija Komar, Mislav Grgić, Gordan Lauc, Nadica Žužak i Domagoj Novosel
Velika nacionalna akcija zadržavanja mladih obrazovanih ljudi stigla u Zagreb
Nakon uspješne prezentacije u Osijeku, Koprivnici, Rijeci, Zadru i Splitu, panel i tribina „Budućnost u Hrvatskoj“ predstavljeni i u Zagrebu.
„Doprinos JLP(R)S demografskoj revitalizaciji Slavonije, Baranje i Srijema“
Prva u nizu konferencija kojom se, između ostalog, želi i promovirati rad gradova i općina te primjeri provedbe demografskih mjera na lokalnoj razini, organizirat će se u Đakovu dana 21. svibnja 2019. godine u partnerstvu s Gradom Đakovom.
A sada Vlada: Nove demografske mjere
U emisiji A sada Vlada gostovala je ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić. S ministricom je razgovarala urednica emisije Eliana Čandrlić Glibota. 
Župan Boban: Gledajući izložbu, čovjek se vrati u onaj trenutak...
U Splitu je otvorena izložba 'Večernji list: Zajedno smo 60 godina'  
Otvoreno: Je li demografska bitka - unaprijed izgubljena bitka?
Nove demografske mjere - novo povećanje roditeljskih naknada. U travnju sljedeće godine počinje drugi krug povećanja limita za roditeljske naknade za drugih šest mjeseci djetetova života - s 3990 na 5600 kuna. 
U Vidovcu položen kamen temeljac za novi vrtić, jedan od najvećih u Hrvatskoj
Unatoč kiši, danas je u Vidovcu bilo veselo, a povod tom veselju bilo je svečano polaganje kamena temeljca za izgradnju novog dječjeg vrtića.
U Hrvatskoj su već stvoreni uvjeti za zaustavljanje iseljavanja
I ja sam studirao, ne s mišlju da odem, nego sa željom da ostanem ovdje i pomognem, rekao je jedan od sudionika panel-rasprave “Budućnost u Hrvatskoj”
Ministrica Nada Murganić posjetila Županju
Povodom završne konferencije projekta "Rekonstrukcija zgrade Centra za socijalnu skrb Županja" Županju je danas posjetila ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne skrbi Nada Murganić.
Ministrica Murganić: U slučaju s Paga zakazale su mjere obiteljske pravne zaštite
Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić u razgovoru s reporterkom N1 Mateom Dominiković komentirala je tragični slučaj s Paga, kao i protokol postupanja institucija u slučajevima nasilja.
Ministrica Murganić u Temi dana: Nulta stopa stopa tolerancije prema svim oblicima nasilja
U "Temi dana" na HRT-u gostovala je ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić te Neva Tölle iz Autonomne ženske kuće Zagreb.
Ministrica Murganić o Prijedlogu protokola o postupanju u slučaju nasilja u obitelji
Zagreb, 22.03.2019. - Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, gđa Nada Murganić, obratila se predstavnicima medija o Prijedlogu protokola o postupanju u slučaju nasilja u obitelji koji je jutros pušten u javnu raspravu.
SVJETSKI DAN SINDROMA DOWN Zagrebačku udrugu 'Downovaca' primili najviši državni i gradski dužnosnici
Svako dijete ima pravo na svoje djetinjstvo i potpunu uključenost u društveni i sav život, a osobe s invaliditetom zaslužuju jednaku šansu kao i ostali građani, kazala je predsjednica Republike
Uložili smo 4,5 milijarde kuna u aktivne mjere zapošljavanja kako bismo usmjerili mlade prema tržištu rada
Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je danas u Hrvatskom saboru na Godišnjoj konferenciji Savjeta mladih u Republici Hrvatskoj "Mladi kao odgovorni i ključni dionici u lokalnoj zajednici: mladi kao važan partner i prioritet Hrvatske".
Ministrica Murganić: U sustavu nužna adekvatna međuresorna suradnja
Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić ustvrdila je kako je u sustavu nužna adekvatna međuresorna suradnja
Ministrica Murganić: Povećanje naknada od 1. siječnja 2020.
Nada Murganić, ministrica za demografiju, mlade, obitelj i socijalnu politiku govorila je u emisiji Hrvatskog radija "A sada Vlada" o demografskim mjerama, a osvrnula se i na mađarski primjer.
Murganić: Asistencijske usluge danas koristi 1700 osoba s invaliditetom
Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić poručila je u utorak da su asistencijske usluge, koje danas koristi 1700 osoba s invaliditetom, izuzetno potrebne tako da će Vlada na njima ustrajati.
OTVORENO IGRALIŠTE NA VIŠNJIKU Murganić: Naša obveza je djeci omogućiti sigurne sportsko-rekreativne sadržaje
Ovdje na oko 200.000 četvornih metara svakodnevno trenira preko 3.000 naših građana. Hvala što ste u suradnji s Gradom realizirali ovaj projekt kojim su i djeca i njihovi roditelji oduševljeni, pozdravio je okupljene Denis Karlović, direktor SC Višnjik
FOTO: ZADAR DOBIO MODERNI DJEČJI SPORTSKI PARK NA 6500 ČETVORNIH METARA Ministrica Murganić zadarskim vrtićima "donijela" 14,2 milijuna kuna!
U srijedu ujutro na blagdan sv. Stošije, nebeske zaštitnice Zadarske nadbiskupije, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić svečano je otvorila novoizgrađeni i suvremeno opremljeni dječji park u sklopu Športskog centra Višnjik.
Murganić: Što smo učinili za demografsku revitalizaciju
U izgradnju i obnovu 113 vrtića u ruralnim krajevima Hrvatske ulaže se 612 milijuna kuna, čime će se smanjiti broj od čak 104 općine koje u ovom trenutku uopće nemaju vrtić. 
Potpisano 113 ugovora za obnovu i izgradnju vrtića vrijednih 612 milijuna kuna
Temeljem natječaja iz Programa ruralnog razvoja, za financiranje izgradnje, rekonstrukcije i opremanja dječjih vrtića u ruralnim područjima, u Zagrebu je u petak uz nazočnost premijera Andreja Plenkovića potpisano 113 ugovora ukupno vrijednih 612 milijuna kuna.
Članovi Udruge sveti Jeronim iz Kaštela velikim priznanjem završavaju 2018.godinu
Članovi Udruge sveti Jeronim iz Kaštela velikim priznanjem završavaju 2018.godinu.
Potpisani ugovori s udrugama za asistenciju osobama s invaliditetom, vrijedni 293 milijuna kuna
Na Međunarodni dan osoba s invaliditetom, u ponedjeljak je 135 udruga potpisalo 157 ugovora vrijednih 293 milijuna kuna, a premijer Andrej Plenković rekao je kako će se u idućoj godini za osobe s invaliditetom izdvojiti 1,7 milijardi kuna i 300 milijuna kuna iz europskih fondova.
Osigurano 293 milijuna kuna: osobnog asistenta dobiva 1550 osoba s invaliditetom; Plenković najavio da iduće godine stiže čak dvije milijarde kuna!
Na Međunarodni dan osoba s invaliditetom, u ponedjeljak je 135 udruga potpisalo 157 ugovora vrijednih 293 milijuna kuna, a premijer Andrej Plenković rekao je kako će se u idućoj godini za osobe s invaliditetom izdvojiti 1,7 milijardi kuna i 300 milijuna kuna iz europskih fondova.
Potpisivanjem Sporazuma o suradnji šaljemo snažnu poruku nulte tolerancije prema nasilju
Ususret obilježavanju Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, danas je u Banskim dvorima, u nazočnosti predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, potpisan Sporazum o suradnji u području sprečavanja i borbe protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.
Ministrica Murganić u Vinici: Važna je briga lokalne zajednice da djeca imaju gdje boraviti
Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić u srijedu je posjetila Općinu Vinica. S načelnikom Općine Marijanom Kostanjevcom i potpredsjednicom Županijske organizacije HDZ-a Nadicom Dreven Budinski obišla je radove na dogradnji dječjeg vrtića.
Novi Marof: Vlada i Ministarstvo brinu o građanima, posebno o onim najpotrebitijima
Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Nada Murganić, posjetila je u srijedu Novi Marof gdje je obišla gradilište novog Centra za socijalnu skrb te se susrela s gradonačelnikom, HDZ-ovim Sinišom Jenkačem i ravnateljicom Centra Antonijom Maltar sa suradnicima.
Potpisano pet ugovora za zapošljavanje i unaprjeđenje usluga u vrtićima
Iz Europskog socijalnog fonda za tu namjenu osigurano je 300 milijuna kuna
Konferencija o demografiji u Pridvorju: Porast broja stanovnika u Konavlima moguć je jedino useljavanjem
U sklopu programa proslave Dana Općine Konavle 2018. u Samostanu sv. Vlaha u Pridvorju održala se konavoska razvojna konferencija na temu „Demografske perspektive Konavala“.
HRTradio: emisija „U mreži Prvog“, emitirano: 02.10.2018. Gostovala ministrica Murganić
Tema: Istanbulska konvencija
Gosti: ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić i voditeljica skloništa za žene žrtve nasilja Paola Bogović
Nina Badrić i mladi sportaši specijalne Olimpijade mijenjaju svijet
„Kroz ovih deset godina se zaista puno napravilo i zapravo sve ono što nismo mogli mi u našem ministarstvu napravili smo kroz Zakladu „Hrvatska za djecu“. Mogu spomenuti da je kroz proteklih 10 godina za djecu izdvojeno gotovo 75 milijuna kuna i sam taj projekt puno znači“, rekla je državna tajnica u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, gđa Marija Pletikosa.
Splitski vrtići po mjeri moderne obitelji: stiže novac za popodnevnu smjenu!
Šezdeset i pet vrtićkih djelatnika dodatno će se zaposliti u predškolskim ustanovama Grada Splita, u kojima se uvodi i nova organizacija rada u popodnevnoj smjeni.
U Vukovaru se održava 11. nacionalni susret udomiteljskih obitelji
Forum za kvalitetno udomiteljstvo djece u suradnji s Udrugom udomitelja Vukovarsko-srijemske županije „Zagrljaj“ organizirao je u Vukovaru, u hotelu Lav, 11. nacionalni susret udomiteljskih obitelji na kojemu se okupilo oko 350 udomitelja i djece iz cijele Hrvatske.
Radni sastanak s ministricom Nadom Murganić
Župan Blaženko Boban i ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić održali su radni sastanak u Splitsko-dalmatinskoj županiji.Uz ministricu u posjet su stigli i državna tajnica Marija Pletikosa te pomoćnik ministrice za proračun i financije Josip Masnić. 
Okrugli stol: Problem manipulacije djecom u postupcima razvoda braka
ZAGREB, 9. srpnja 2018. (Hina) - Manipulacija djecom u postupcima razvoda braka ili prekida izvanbračnih zajednica problem je s kojim se stručnjaci nerijetko susreću, a institucije i dalje ne nalaze brz i djelotvoran odgovor koji bi pružao odgovarajuću zaštitu djeteta, istaknuto je u ponedjeljak na okruglom stolu "Zaštita dobrobiti djece u situacijama razdvojenog i konfliktnog roditeljstva“.
HRTradio: emisija „U mreži Prvog“, emitirano: 3.7.2018. Gostovao pomoćnik ministrice g. Ivica Bošnjak
Tema: Demografija i gospodarstvo
Gosti: pomoćnik ministrice za demografiju Ivica Bošnjak, direktor HUP-a Davor Majetić i predsjednik SSSH Mladen Novosel
HRTradio: emisija „U mreži Prvog“, emitirano: 21.06.2018. Gostovala državna tajnica Margareta Mađerić
Tema: izmjene i dopune Zakona o dječjem doplatku i druge demografske mjere Vlade RH
Gosti: državna tajnica Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Margareta Mađerić i pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević
VLADA Prihvaćen Nacrt prijedloga zakona o udomiteljstvu
Na Vladi je u četvrtak prihvaćen Nacrt prijedloga zakona o udomiteljstvu kojim će se omogućiti obavljanje udomiteljstva kao zanimanja i specijaliziranog udomiteljstva za najtežu kategoriju korisnika uz odgovarajuću naknadu za rad udomitelja.
Konferencija "Vrtić za svako dijete": Velike regionalne razlike u pristupačnosti vrtića
ZAGREB, 13. lipnja 2018. (Hina) - Po podacima Eurostata, u Hrvatskoj dječji vrtić pohađa 75 posto djece,  no postoje velike regionalne razlike u pristupačnosti vrtića, a upis djeteta ovisi o tome jesu li mu roditelji zaposleni, u kojem dijelu Hrvatske odrasta i jesu li grad ili općina u kojoj živi bogati ili siromašni, istaknuto je u srijedu na nacionalnoj konferenciji "Vrtić za svako dijete" u organizaciji UNICEF-a Hrvatska.
Emisija Deveti krug, HRT – Radio Sljeme, emitirano 28.05.2018 18:30 Urednik: Ivana Radaljac Krušlin
Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj skrb proširilo je prava korisnika osobne invalidnine, osoba koje mogu koristiti status njegovatelja, povećalo novčane iznose korisnicima osobne invalidnine i doplatka za pomoć i njegu, a da pri tom nije smanjilo prava postojećim korisnicima.
Održana tematska sjednica Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku o preprekama u posvajanju djece u Hrvatskoj
Saborski Odbor za zdravstvo i socijalnu politiku održao je u srijedu sjednicu  na temu  „Prepreke u posvajanju djece u Hrvatskoj – je li ih moguće premostiti?“ na kojoj se razgovaralo o važnost unapređenja sustava posvajanja, potrebi povećanja broja posvojenja, pronalasku odgovarajućeg trajnog rješenja za djecu koja se nalaze u sustavu skrbi, skraćivanju boravka djece u institucijama i davanju prednosti udomiteljstvu i posvojenju.
Položen kamen temeljac za novi Centar za socijalnu skrb u Benkovcu
Marija Pletikosa, državna tajnica u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, zajedno s Milkom Blekić, ravnateljicom benkovačkog Centra za socijalnu skrb, Tomislavom Bulićem, gradonačelnikom, i vijećnikom Brankom Kutijom, bivšim gradonačelnikom, položili su kamen temeljac u temelje gradilišta novog Centra za socijalnu skrb u Benkovcu, u Ulici Tina Ujevića, jugozapadna od trgovine Pećo.
„Stanica 50”: Coca-Cola uređuje tri studentska središta na javnim sveučilištima
Na 132. rođendan Coca-Cole na svjetskoj razini predstavljen je novi društveno odgovorni projekt Coca-Cole u Hrvatskoj – Stanica 50.
Ministri Murganić i Pavić na sastanku TRIO EPSCO u Dubrovniku
Ministri rada i socijalne skrbi Hrvatske, Rumunjske i Finske sudjeluju na sastanku u Dubrovniku kojim počinju pripreme zajedničkog TRIO programa za predsjedanje Vijećem za zapošljavanje, socijalnu politiku, zdravstvo i pitanja potrošača (EPSCO) od siječnja do lipnja 2020. godine i razmatrat će prioritete koje svaka država želi implemnetirati TRIO program.
Objavljen poziv za novu demografsku mjeru vrijedan 300 milijuna kuna
Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je otvoreni trajni Poziv ”Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja” u okviru Europskog socijalnog fonda.
Gradonačelnik Dukić potpisao dodatak Ugovoru o sufinanciranju Centra Mocire
U Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku potpisan je Dodatak Ugovoru o sufinanciranju kapitalnog projekta izgradnje građevine Dječjeg centra „Voštarnica“ (Centar Mocire).
Hrvatski studenti volonteri odnijeli 4 nagrade iz Španjolske
Kaže se kako je studentsko doba uvijek najljepše, ali iskorištavamo li ga dovoljno? Radimo li na sebi kako bi otkrili svoje interese te se razvili u poslovnog čovjeka te uputili spremni na tržište rada?
Obilježen Svjetski dan osoba s Down sindromom
KONOBARI S DOWN SINDROMOM POSLUŽIVALI GOSTE U ULIKSU
U centru grada danas je bilo veselo, jer se slavio Međunarodni dan osoba s Down sindromom. Datum 21. ožujka simbolizira 3 reprodukcije 21. kromosoma što je glavno genetsko obilježje osoba s Downom.
Otvoren trajni poziv „Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“
Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je danas trajni poziv „Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja ukupne“ vrijednosti 300 milijuna kuna.