Iz medija

Ministrica Bedeković gostovala U mreži Prvog
Jesu li svi centri za socijalnu skrb i podružnice dobili fizičku i tehničku zaštitu koja se trebala uvesti do 30. rujna, zašto je važno da socijalni i stručni radnici u sustavu dobiju status službene osobe?
Otvorenjem dječjeg igrališta završeno obilježavanje Dječjeg tjedna u Pitomači
U sklopu obilježavanja Dječjeg tjedna 2019. otvoreno je osmo igralište na području općine Pitomača. Otvorenju je prisustvovala ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković i njen pomoćnik Ivica Bošnjak, saborski zastupnik Josip Đakić, načelnik općine Pitomača Željko Grgačić i vikar pitomačke župe Svetog Vida velečasni Karlo Kruljac.
"Umjesto traženja krivca, bolja povezanost operativnih sustava"
Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović poručila je da je umjesto upiranja prsti i traženja krivca, u sustavu socijalne skrbi nužno izgrađivati bolju povezanost raznih operativnih sustava te pokazivati nultu stopu tolerancije prema jeziku nasilja.
Ministrica Vesna Bedeković u radnom posjetu Virovitičko-podravskoj županiji: Pojačana je zaštita u svim našim ustanovama
Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković danas (petak) je posjetila ustanove socijalne skrbi na području Virovitičko-podravske županije. 
PROSTOR KAKAV ZASLUŽUJU Premijer Plenković otvorio novu zgradu Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica
Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković danas (petak) svečano je otvorio novu zgradu Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju u Virovitici. 
Ministrica Vesna Bedeković u prvom posjetu Splitsko-dalmatinskoj županiji: “Napad na socijalnog radnika tretirat će se kao napad na službenu osobu“
Želimo u Nacionalnu strategiju demografske obnove ugraditi što više kvalitetnih mjera koja će biti kompatibilna na lokalnoj i nacionalnoj razini - kazala je ministrica Vesna Bedeković
Bedeković: Od 1. siječnja 2020. socijalni radnici dobivaju status službene osobe
Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković najavila je u srijedu u Splitu kako će od 1. siječnja iduće godine socijalni radnici dobiti status službene osobe radi podizanja razine njihove sigurnosti
Otvorena konferencija "Živjeti starost - izazov za pojedinca, obitelj i društvo"
ZAGREB, 1. listopada 2019. (Hina) - U Zagrebu je u utorak počela trodnevna konferencija  "Živjeti starost - izazov za pojedinca, obitelj i društvo" na kojoj je ukazano na potrebu da svi  segmenti društva pridonesu dostojanstvenom životu starijih osoba.
MINISTRICA BEDEKOVIĆ 'Osmislili smo paket mjera za podizanje kvalitete sustava socijalne skrbi'
Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković u ponedjeljak je, ispred ulaza u Centar za socijalnu skrb Đakovo gdje su početkom srpnja ubijeni socijalna radnica i pravnik te ustanove, izjavila kako je njeno ministarstvo osmislilo paket mjera za podizanje kvalitete funkcionalnosti sustava.
Gošća: ministrica Vesna Bedeković
Gošća u Radio Sljeme emisiji Eter familias: ministrica Vesna Bedeković
U Senju održana konferencije na temu rješavanja problema depopulacije
U nazočnosti ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku izv. prof. dr. sc. Vesne Bedeković, župana ličko-senjskog Darka Milinovića, župana primorsko-goranskom Zlaka Komadine i domaćina, gradonačelnika Senja Sanjina Rukavine u senjskoj tvrđavi Nehaj održana je jutros konferencija na temu „Doprinos jedinica lokalne samouprave demografskoj revitalizaciji Like, Primorja i Gorskog kotara“.
Bedeković: Društvo treba staviti naglasak na prevenciju svakog oblika nasilja
ZAGREB, 23. rujna 2019. (Hina) - Ministrica za socijalnu politiku Vesna Bedeković u ponedjeljak je u povodu dana borbe protiv nasilja nad ženama izjavila da društvo treba staviti naglasak na prevenciju svakog oblika nasilja, obrazovanje i odgoj budućih naraštaja te da taj proces zahtijeva međuresornu suradnju.
Do 30. rujna detektori metala u svim Centrima za socijalnu skrb
U isto vrijeme radi se i na proširenju ovlasti zaštitarskih službi angažiranih u Centrima i njihovim podružnicama
Bedeković: Do kraja rujna tehnička zaštita za sve ustanove socijalne skrbi
KRAPINA, 13. rujna 2019. (Hina) - Do kraja rujna sve ustanove socijalne skrbi u Hrvatskoj, svi centri i podružnice, trebale bi imati ugrađene detektore metala ili će se opremiti ručnim detektorima metala, potvrdila je to u petak u Krapini ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković.
INTERVJU Bedeković: Ne postoji jedinstvena definicija obitelji
ZAGREB, 8. rujna 2019. (Hina) - Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković u intervjuu za Hinu govori o proritetnim koracima koje namjerava poduzeti, što donosi novi Zakon o socijalnoj skrbi te u kojoj je fazi Obiteljski zakon pri čemu ističe da ne postoji jedinstvena definicija obitelji.
Ministrica Bedeković u Sisku: Do kraja rujna puna zaštita socijalnih radnika
SISAK, 6. rujna 2019. (Hina) - Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković rekla je u petak u Sisku da je do kraja rujna nužno ostvariti punu fizičku i tehničku zaštitu socijalnih radnika u centrima za socijalnu skrb kako se ne bi ponovili tragični slučajevi poput onog u Đakovu.
Povodom Dana Virovitičko-podravske županije položeni vijenci i zapaljene svijeće na Gradskom groblju u Virovitici
Povodom Dana Virovitičko-podravske županije, na Gradskom groblju u Virovitici, na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, danas (utorak) su položeni vijenci i zapaljene svijeće.
Svečano otvoren dječji vrtić u Adžamovcima
U Adžamovcima otvoren dječji vrtić. Dvadeset mališana s područja Općine Rešatari, od ponedjeljka u novim prostorima
Ministrica obišla Mocire
Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković obišla centar Mocire.
MINISTRICA VESNA BEDEKOVIĆ: “U planu su nova zapošljavanja i veća zaštita socijalnih radnika, jedan tim zasad pokriva i do 300 obitelji“
Prolazi mjesec dana otkako je saborska zastupnica Vesna Bedeković preuzela funkciju ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Možemo slobodno reći da je to jedan od najtežih resora postojeće Vlade jer se bavi danas najaktualnijim pitanjima i problemima u Hrvatskoj, od kojih su demografska politika i sustav socijalne skrbi samo neki. S aktualnom ministricom razgovaramo o prvih mjesec dana nove, odgovorne funkcije, aktualnim pitanjima zaštite socijalnih radnika, primjeni izmijenjenog Zakona o doplatku za djecu i izmjenama drugih zakona koji će odgovoriti na izazove socijalne politike, mladih, obitelji, umirovljenika…
Intenzivno se radi na povećanju sigurnosti socijalnih radnika
Vesna Bedeković, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, u intervjuu za N1 rekla je kako se intenzivno radi na uvođenju fizičke i tehničke zaštite u sve centre za socijalnu skrb.
Zdanja za 21. stoljeće: Ministrica Vesna Bedeković, obišla radove na izgradnji novog Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju te trodijelne sportske dvorane u Virovitici

Povodom obilježavanja Dana grada Virovitice, blagdana Svetog Roka, položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata na virovitičkom Gradskom groblju.

Povodom Dana grada Virovitice položeni vijenci i zapaljene svijeće kod Spomen obilježja hrvatskim braniteljima na Gradskom groblju

Povodom obilježavanja Dana grada Virovitice, blagdana Svetog Roka, položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata na virovitičkom Gradskom groblju.

Vesna Bedeković: Prioritet je demografska revitalizacija

Gošća Teme dana bila je izv. prof. dr. sc. Vesna Bedeković, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Odgovarala je na pitanja vezana za projekte unutar ministarstva, socijalnu politiku, demografske probleme i održivosti obitelji.

Ministrica Bedeković u radnom posjetu Kaštelima
Nova ministrica Vesna Bedeković, za  svoj prvi radni posjet od kada je na čelu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, izabrala je posjet Gradu Kaštela te  udruzi Sv. Jeronim i centru za rehabilitaciju Mir u Rudinama.
Vesna Bedeković, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku: Prva smo vlada RH koja je pitanju demografije pristupila direktno i ciljano
Ministarstvo aktivno radi na implementaciji novih mjera kako bi se pozitivno riješila demografska pitanja
Okrugli stol o nasilju i društvu: Potrebna je veća penalizacija i prevencija nasilja
U Hrvatskoj je prisutna tolerancija na nasilje, ali je potrebna veća penalizacija i prevencija nasilja preko međuresorne suradnje, integracije akata, obavješćivanja javnosti i razgovora o problemu trauma na radnom mjestu, istaknuto je u srijedu na okruglom stolu u KBC-u Zagreb.
Dodijeljeno pet automobila za potrebe obiteljskih centara
ZAGREB, 9. srpnja 2019. (Hina) - Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i UNICEF dodijelili su u utorak pet automobila za potrebe obiteljskih centara u Zagrebačkoj, Ličko-senjskoj, Međimurskoj, Koprivničko-križevačkoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji.
Inaugurirana internetska stranica "Žene i mediji"
ZAGREB, 4. srpnja 2019. (Hina) - Internetska stranica "Žene i mediji", projekt koji ima za cilj povećati u hrvatskim medijima još uvijek nezadovoljavajući udjel informiranja o raznim aspektima položaja žena u društvu, inaugurirana je u četvrtak u Zagrebu.
Planira se preseljenje Ureda za socijalnu skrb na Pagu
Prije Zadra u ponedjeljak je ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić  posjetila i grad Pag. U gradskoj upravi primili su je Ante Fabijanić, gradonačelnik Grada Paga i Davorin Fabijanić, zamjenik gradonačelnika.
Ministrica Murganić dogovorila rekonstrukciju novih prostorija iz sustava socijalne skrbi u Zadru
Centri za socijalnu skrb u Hrvatskoj rade u neadekvatnim prostorima, upozorila je u ponedjeljak ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić koja je sa gradonačelnikom Branom Dukićem dogovorila rekonstrukciju novih prostorija iz sustava socijalne skrbi u Zadru.
Ministrica Murganić: Grad Zadar primjer dobre suradnje lokalne i državne razine u području razvoja socijalne skrbi
U službenom posjetu Gradu Zadru boravila je ministrica Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Nada Murganić sa suradnicima. Tijekom boravka Zadru održala je radni sastanak s gradonačelnikom Brankom Dukićem i suradnicima na temu pripreme i provedbe aktivnosti ministarstva, koje se odvijaju na području Grada Zadra.
Duže radno vrijeme vrtića važna je mjera za ostanak mladih obitelji
Hrvatska je na samom začelju među članicama Europske unije po obuhvaćenosti djece programima ranog i predškolskog obrazovanja.
Murganić o usvojenom Protokolu: Kad se prijavi nasilje, prvo reagira državno tijelo koje o tome dobije saznanja
Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić izjavila je danas da se Protokolom o postupanju u slučaju nasilja u obitelji državna tijela obvezuje na sveobuhvatno i brzo reagiranje, a sam Protokol naglašava značaj prevencije te pravodobne i brze zaštite te pomoći žrtvi.
Interes za udomiteljstvo sve veći
Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku dodijelilo je nagrade udomiteljima za uspjehe u promicanju i obavljanju udomiteljstva za 2019.
Ministrica Murganić i ministri Marić i Bošnjaković u Ivanić-Gradu dodijelili zgradu Centru za socijalnu skrb
Ministar državne imovine Goran Marić potpisao je u srijedu Ugovor o uporabi nekretnine u Ivanić-Gradu, kojim je država Centru za socijalnu skrb Ivanić-Grad dodijelila na korištenje vrijednu nekretninu u svom vlasništvu.
Uskoro zabavniji i edukativniji dnevni boravak u školama i nova Dječja kartica s pogodnostima
Na razinama jedinica lokalne uprave i samouprave provode se brojne demografske mjere, a u izradi je Nacionalni program za mlade 2019. - 2024., strateški dokument koji bi ove godine trebao biti predstavljen javnosti
Od 127 slavonskih gradova i općina tek 7 ih ne isplaćuje sredstva za novorođenu djecu
U Đakovu je održana prva konferencija "Doprinos jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave demografskoj revitalizaciji Slavonije, Baranje i Srijema".
Cilj je osigurati jednake uvjete za školovanje, zapošljavanje i dostojanstven život
Po prvi puta je u strateškom dokumentu posebno izdvojeno područje mladi u ruralnim sredinama i područje rada s mladima, a općine, gradovi i županije bit 
će ključni partneri Ministarstva u procesu realizacije pojedinih odredbi
Pozitivni demografski pomaci u Slavoniji
U Đakovu je održana konferencija demografske tematike na kojoj su sudjelovali brojni predstavnici slavonskih gradova, općina, ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku ali i demografi.
Proces iseljavanja može se pretvoriti u proces povratka sustavnim mjerama
U ĐAKOVU PRVA U NIZU KONFERENCIJA O DEMOGRAFSKOJ REVITALIZACIJI
Predstavljanje akcije Hrvatska pamet Hrvatskoj na Ekonomskom fakultetu Split
Splitski studenti imat će priliku čuti sve o aktualnim mjerama koje se provode s ciljem zadržavanja mladih obrazovanih ljudi u Hrvatskoj.
Trebaju nam poduzetnička sveučilišta
Na tribini na zagrebačkom ekonomskom fakultetu sudjelovali su: Slaven Bošnjak, Marija Komar, Mislav Grgić, Gordan Lauc, Nadica Žužak i Domagoj Novosel
Velika nacionalna akcija zadržavanja mladih obrazovanih ljudi stigla u Zagreb
Nakon uspješne prezentacije u Osijeku, Koprivnici, Rijeci, Zadru i Splitu, panel i tribina „Budućnost u Hrvatskoj“ predstavljeni i u Zagrebu.
„Doprinos JLP(R)S demografskoj revitalizaciji Slavonije, Baranje i Srijema“
Prva u nizu konferencija kojom se, između ostalog, želi i promovirati rad gradova i općina te primjeri provedbe demografskih mjera na lokalnoj razini, organizirat će se u Đakovu dana 21. svibnja 2019. godine u partnerstvu s Gradom Đakovom.
A sada Vlada: Nove demografske mjere
U emisiji A sada Vlada gostovala je ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić. S ministricom je razgovarala urednica emisije Eliana Čandrlić Glibota. 
Župan Boban: Gledajući izložbu, čovjek se vrati u onaj trenutak...
U Splitu je otvorena izložba 'Večernji list: Zajedno smo 60 godina'  
Otvoreno: Je li demografska bitka - unaprijed izgubljena bitka?
Nove demografske mjere - novo povećanje roditeljskih naknada. U travnju sljedeće godine počinje drugi krug povećanja limita za roditeljske naknade za drugih šest mjeseci djetetova života - s 3990 na 5600 kuna. 
U Vidovcu položen kamen temeljac za novi vrtić, jedan od najvećih u Hrvatskoj
Unatoč kiši, danas je u Vidovcu bilo veselo, a povod tom veselju bilo je svečano polaganje kamena temeljca za izgradnju novog dječjeg vrtića.
U Hrvatskoj su već stvoreni uvjeti za zaustavljanje iseljavanja
I ja sam studirao, ne s mišlju da odem, nego sa željom da ostanem ovdje i pomognem, rekao je jedan od sudionika panel-rasprave “Budućnost u Hrvatskoj”
Ministrica Nada Murganić posjetila Županju
Povodom završne konferencije projekta "Rekonstrukcija zgrade Centra za socijalnu skrb Županja" Županju je danas posjetila ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne skrbi Nada Murganić.
Ministrica Murganić: U slučaju s Paga zakazale su mjere obiteljske pravne zaštite
Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić u razgovoru s reporterkom N1 Mateom Dominiković komentirala je tragični slučaj s Paga, kao i protokol postupanja institucija u slučajevima nasilja.
Ministrica Murganić u Temi dana: Nulta stopa stopa tolerancije prema svim oblicima nasilja
U "Temi dana" na HRT-u gostovala je ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić te Neva Tölle iz Autonomne ženske kuće Zagreb.
Ministrica Murganić o Prijedlogu protokola o postupanju u slučaju nasilja u obitelji
Zagreb, 22.03.2019. - Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, gđa Nada Murganić, obratila se predstavnicima medija o Prijedlogu protokola o postupanju u slučaju nasilja u obitelji koji je jutros pušten u javnu raspravu.
SVJETSKI DAN SINDROMA DOWN Zagrebačku udrugu 'Downovaca' primili najviši državni i gradski dužnosnici
Svako dijete ima pravo na svoje djetinjstvo i potpunu uključenost u društveni i sav život, a osobe s invaliditetom zaslužuju jednaku šansu kao i ostali građani, kazala je predsjednica Republike
Uložili smo 4,5 milijarde kuna u aktivne mjere zapošljavanja kako bismo usmjerili mlade prema tržištu rada
Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je danas u Hrvatskom saboru na Godišnjoj konferenciji Savjeta mladih u Republici Hrvatskoj "Mladi kao odgovorni i ključni dionici u lokalnoj zajednici: mladi kao važan partner i prioritet Hrvatske".
Ministrica Murganić: U sustavu nužna adekvatna međuresorna suradnja
Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić ustvrdila je kako je u sustavu nužna adekvatna međuresorna suradnja
Ministrica Murganić: Povećanje naknada od 1. siječnja 2020.
Nada Murganić, ministrica za demografiju, mlade, obitelj i socijalnu politiku govorila je u emisiji Hrvatskog radija "A sada Vlada" o demografskim mjerama, a osvrnula se i na mađarski primjer.
Murganić: Asistencijske usluge danas koristi 1700 osoba s invaliditetom
Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić poručila je u utorak da su asistencijske usluge, koje danas koristi 1700 osoba s invaliditetom, izuzetno potrebne tako da će Vlada na njima ustrajati.
OTVORENO IGRALIŠTE NA VIŠNJIKU Murganić: Naša obveza je djeci omogućiti sigurne sportsko-rekreativne sadržaje
Ovdje na oko 200.000 četvornih metara svakodnevno trenira preko 3.000 naših građana. Hvala što ste u suradnji s Gradom realizirali ovaj projekt kojim su i djeca i njihovi roditelji oduševljeni, pozdravio je okupljene Denis Karlović, direktor SC Višnjik
FOTO: ZADAR DOBIO MODERNI DJEČJI SPORTSKI PARK NA 6500 ČETVORNIH METARA Ministrica Murganić zadarskim vrtićima "donijela" 14,2 milijuna kuna!
U srijedu ujutro na blagdan sv. Stošije, nebeske zaštitnice Zadarske nadbiskupije, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić svečano je otvorila novoizgrađeni i suvremeno opremljeni dječji park u sklopu Športskog centra Višnjik.
Murganić: Što smo učinili za demografsku revitalizaciju
U izgradnju i obnovu 113 vrtića u ruralnim krajevima Hrvatske ulaže se 612 milijuna kuna, čime će se smanjiti broj od čak 104 općine koje u ovom trenutku uopće nemaju vrtić. 
Potpisano 113 ugovora za obnovu i izgradnju vrtića vrijednih 612 milijuna kuna
Temeljem natječaja iz Programa ruralnog razvoja, za financiranje izgradnje, rekonstrukcije i opremanja dječjih vrtića u ruralnim područjima, u Zagrebu je u petak uz nazočnost premijera Andreja Plenkovića potpisano 113 ugovora ukupno vrijednih 612 milijuna kuna.
Članovi Udruge sveti Jeronim iz Kaštela velikim priznanjem završavaju 2018.godinu
Članovi Udruge sveti Jeronim iz Kaštela velikim priznanjem završavaju 2018.godinu.
Potpisani ugovori s udrugama za asistenciju osobama s invaliditetom, vrijedni 293 milijuna kuna
Na Međunarodni dan osoba s invaliditetom, u ponedjeljak je 135 udruga potpisalo 157 ugovora vrijednih 293 milijuna kuna, a premijer Andrej Plenković rekao je kako će se u idućoj godini za osobe s invaliditetom izdvojiti 1,7 milijardi kuna i 300 milijuna kuna iz europskih fondova.
Osigurano 293 milijuna kuna: osobnog asistenta dobiva 1550 osoba s invaliditetom; Plenković najavio da iduće godine stiže čak dvije milijarde kuna!
Na Međunarodni dan osoba s invaliditetom, u ponedjeljak je 135 udruga potpisalo 157 ugovora vrijednih 293 milijuna kuna, a premijer Andrej Plenković rekao je kako će se u idućoj godini za osobe s invaliditetom izdvojiti 1,7 milijardi kuna i 300 milijuna kuna iz europskih fondova.
Potpisivanjem Sporazuma o suradnji šaljemo snažnu poruku nulte tolerancije prema nasilju
Ususret obilježavanju Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, danas je u Banskim dvorima, u nazočnosti predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, potpisan Sporazum o suradnji u području sprečavanja i borbe protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.
Ministrica Murganić u Vinici: Važna je briga lokalne zajednice da djeca imaju gdje boraviti
Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić u srijedu je posjetila Općinu Vinica. S načelnikom Općine Marijanom Kostanjevcom i potpredsjednicom Županijske organizacije HDZ-a Nadicom Dreven Budinski obišla je radove na dogradnji dječjeg vrtića.
Novi Marof: Vlada i Ministarstvo brinu o građanima, posebno o onim najpotrebitijima
Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Nada Murganić, posjetila je u srijedu Novi Marof gdje je obišla gradilište novog Centra za socijalnu skrb te se susrela s gradonačelnikom, HDZ-ovim Sinišom Jenkačem i ravnateljicom Centra Antonijom Maltar sa suradnicima.
Potpisano pet ugovora za zapošljavanje i unaprjeđenje usluga u vrtićima
Iz Europskog socijalnog fonda za tu namjenu osigurano je 300 milijuna kuna
Konferencija o demografiji u Pridvorju: Porast broja stanovnika u Konavlima moguć je jedino useljavanjem
U sklopu programa proslave Dana Općine Konavle 2018. u Samostanu sv. Vlaha u Pridvorju održala se konavoska razvojna konferencija na temu „Demografske perspektive Konavala“.
HRTradio: emisija „U mreži Prvog“, emitirano: 02.10.2018. Gostovala ministrica Murganić
Tema: Istanbulska konvencija
Gosti: ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić i voditeljica skloništa za žene žrtve nasilja Paola Bogović
Nina Badrić i mladi sportaši specijalne Olimpijade mijenjaju svijet
„Kroz ovih deset godina se zaista puno napravilo i zapravo sve ono što nismo mogli mi u našem ministarstvu napravili smo kroz Zakladu „Hrvatska za djecu“. Mogu spomenuti da je kroz proteklih 10 godina za djecu izdvojeno gotovo 75 milijuna kuna i sam taj projekt puno znači“, rekla je državna tajnica u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, gđa Marija Pletikosa.
Splitski vrtići po mjeri moderne obitelji: stiže novac za popodnevnu smjenu!
Šezdeset i pet vrtićkih djelatnika dodatno će se zaposliti u predškolskim ustanovama Grada Splita, u kojima se uvodi i nova organizacija rada u popodnevnoj smjeni.
U Vukovaru se održava 11. nacionalni susret udomiteljskih obitelji
Forum za kvalitetno udomiteljstvo djece u suradnji s Udrugom udomitelja Vukovarsko-srijemske županije „Zagrljaj“ organizirao je u Vukovaru, u hotelu Lav, 11. nacionalni susret udomiteljskih obitelji na kojemu se okupilo oko 350 udomitelja i djece iz cijele Hrvatske.
Radni sastanak s ministricom Nadom Murganić
Župan Blaženko Boban i ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić održali su radni sastanak u Splitsko-dalmatinskoj županiji.Uz ministricu u posjet su stigli i državna tajnica Marija Pletikosa te pomoćnik ministrice za proračun i financije Josip Masnić. 
Okrugli stol: Problem manipulacije djecom u postupcima razvoda braka
ZAGREB, 9. srpnja 2018. (Hina) - Manipulacija djecom u postupcima razvoda braka ili prekida izvanbračnih zajednica problem je s kojim se stručnjaci nerijetko susreću, a institucije i dalje ne nalaze brz i djelotvoran odgovor koji bi pružao odgovarajuću zaštitu djeteta, istaknuto je u ponedjeljak na okruglom stolu "Zaštita dobrobiti djece u situacijama razdvojenog i konfliktnog roditeljstva“.
HRTradio: emisija „U mreži Prvog“, emitirano: 3.7.2018. Gostovao pomoćnik ministrice g. Ivica Bošnjak
Tema: Demografija i gospodarstvo
Gosti: pomoćnik ministrice za demografiju Ivica Bošnjak, direktor HUP-a Davor Majetić i predsjednik SSSH Mladen Novosel
HRTradio: emisija „U mreži Prvog“, emitirano: 21.06.2018. Gostovala državna tajnica Margareta Mađerić
Tema: izmjene i dopune Zakona o dječjem doplatku i druge demografske mjere Vlade RH
Gosti: državna tajnica Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Margareta Mađerić i pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević
VLADA Prihvaćen Nacrt prijedloga zakona o udomiteljstvu
Na Vladi je u četvrtak prihvaćen Nacrt prijedloga zakona o udomiteljstvu kojim će se omogućiti obavljanje udomiteljstva kao zanimanja i specijaliziranog udomiteljstva za najtežu kategoriju korisnika uz odgovarajuću naknadu za rad udomitelja.
Konferencija "Vrtić za svako dijete": Velike regionalne razlike u pristupačnosti vrtića
ZAGREB, 13. lipnja 2018. (Hina) - Po podacima Eurostata, u Hrvatskoj dječji vrtić pohađa 75 posto djece,  no postoje velike regionalne razlike u pristupačnosti vrtića, a upis djeteta ovisi o tome jesu li mu roditelji zaposleni, u kojem dijelu Hrvatske odrasta i jesu li grad ili općina u kojoj živi bogati ili siromašni, istaknuto je u srijedu na nacionalnoj konferenciji "Vrtić za svako dijete" u organizaciji UNICEF-a Hrvatska.
Emisija Deveti krug, HRT – Radio Sljeme, emitirano 28.05.2018 18:30 Urednik: Ivana Radaljac Krušlin
Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj skrb proširilo je prava korisnika osobne invalidnine, osoba koje mogu koristiti status njegovatelja, povećalo novčane iznose korisnicima osobne invalidnine i doplatka za pomoć i njegu, a da pri tom nije smanjilo prava postojećim korisnicima.
Održana tematska sjednica Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku o preprekama u posvajanju djece u Hrvatskoj
Saborski Odbor za zdravstvo i socijalnu politiku održao je u srijedu sjednicu  na temu  „Prepreke u posvajanju djece u Hrvatskoj – je li ih moguće premostiti?“ na kojoj se razgovaralo o važnost unapređenja sustava posvajanja, potrebi povećanja broja posvojenja, pronalasku odgovarajućeg trajnog rješenja za djecu koja se nalaze u sustavu skrbi, skraćivanju boravka djece u institucijama i davanju prednosti udomiteljstvu i posvojenju.
Položen kamen temeljac za novi Centar za socijalnu skrb u Benkovcu
Marija Pletikosa, državna tajnica u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, zajedno s Milkom Blekić, ravnateljicom benkovačkog Centra za socijalnu skrb, Tomislavom Bulićem, gradonačelnikom, i vijećnikom Brankom Kutijom, bivšim gradonačelnikom, položili su kamen temeljac u temelje gradilišta novog Centra za socijalnu skrb u Benkovcu, u Ulici Tina Ujevića, jugozapadna od trgovine Pećo.
„Stanica 50”: Coca-Cola uređuje tri studentska središta na javnim sveučilištima
Na 132. rođendan Coca-Cole na svjetskoj razini predstavljen je novi društveno odgovorni projekt Coca-Cole u Hrvatskoj – Stanica 50.
Ministri Murganić i Pavić na sastanku TRIO EPSCO u Dubrovniku
Ministri rada i socijalne skrbi Hrvatske, Rumunjske i Finske sudjeluju na sastanku u Dubrovniku kojim počinju pripreme zajedničkog TRIO programa za predsjedanje Vijećem za zapošljavanje, socijalnu politiku, zdravstvo i pitanja potrošača (EPSCO) od siječnja do lipnja 2020. godine i razmatrat će prioritete koje svaka država želi implemnetirati TRIO program.
Objavljen poziv za novu demografsku mjeru vrijedan 300 milijuna kuna
Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je otvoreni trajni Poziv ”Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja” u okviru Europskog socijalnog fonda.
Gradonačelnik Dukić potpisao dodatak Ugovoru o sufinanciranju Centra Mocire
U Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku potpisan je Dodatak Ugovoru o sufinanciranju kapitalnog projekta izgradnje građevine Dječjeg centra „Voštarnica“ (Centar Mocire).
Hrvatski studenti volonteri odnijeli 4 nagrade iz Španjolske
Kaže se kako je studentsko doba uvijek najljepše, ali iskorištavamo li ga dovoljno? Radimo li na sebi kako bi otkrili svoje interese te se razvili u poslovnog čovjeka te uputili spremni na tržište rada?
Obilježen Svjetski dan osoba s Down sindromom
KONOBARI S DOWN SINDROMOM POSLUŽIVALI GOSTE U ULIKSU
U centru grada danas je bilo veselo, jer se slavio Međunarodni dan osoba s Down sindromom. Datum 21. ožujka simbolizira 3 reprodukcije 21. kromosoma što je glavno genetsko obilježje osoba s Downom.
Otvoren trajni poziv „Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“
Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je danas trajni poziv „Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja ukupne“ vrijednosti 300 milijuna kuna.