Ministrica Murganić i ministri Marić i Bošnjaković u Ivanić-Gradu dodijelili zgradu Centru za socijalnu skrb

Slika /Vijesti2019/ivanić-grad-ministri-1.jpg

Ministar državne imovine Goran Marić potpisao je u srijedu Ugovor o uporabi nekretnine u Ivanić-Gradu, kojim je država Centru za socijalnu skrb Ivanić-Grad dodijelila na korištenje vrijednu nekretninu u svom vlasništvu.

Potpisivanju su prisustvovali ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić te gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš, a u ime Centra za socijalnu skrb Ivanić-Grad potpisala ga je ravnateljica Martina Cuvaj.– Lako je raditi kada imate suradnike koji su silno motivirani. Smatram da je ovo najbolji način upravljanja državnom imovinom. Posebice me veseli to što vidim da će ovdje biti mjesta za Obiteljski centar pa sam bio još i više motiviran nego inače – rekao je tom prilikom ministar Marić, dodajući da su djeca središte života i da nema bolje i zdravije sredine od one obiteljske.

Prema riječima ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića, sukladno novoj organizaciji i racionalizaciji mreže sudova stvoreni su uvjeti za bolje raspolaganje imovinom. Naime, nekretnina o kojoj je riječ prvotno je dodijeljena Ministarstvu pravosuđa, no u međuvremenu je potreba za njenim korištenjem prestala pa je zatražena primopredaja.– S obzirom na novu mrežu, nemamo potrebe za tom zgradom i Ministarstvo državne imovine prepušta je Ministarstvu demografije, obitelji, socijalne politike i mladih – rekao je Bošnjaković.

Ministrica Nada Murganić za najavila je da se trenutno priprema dokumentacija za financiranje obnove iz EU fondova.

– Na istoj lokaciji biti će Centar za socijalnu skrb i Obiteljski centar, a građani će imati uvjete da na dostojanstven način budu primljeni – zaključila je.Prema riječima gradonačelnika Ivanić-Grada Javora Bojana Leša, potpisivanje ovog ugovora pokazalo je da se odluke na državnoj razini mogu imati izuzetno veliki utjecaj na lokalnu samoupravu.

– Ovo je za nas početak rješavanja jednog od ključnih pitanja našeg grada i zahvalan sam svim ministarstvima što su ovako potaknuli rješenje dugogodišnjeg problema – poručio je.

Podsjetimo, riječ je o zgradi na adresi Maznica 1, koja će centru za smještaj i obavljanje djelatnosti biti ustupljena na neograničeno vremensko razdoblje. U planu je rekonstrukcija cijelog objekta, a dio planirane investicije financirat će se sredstvima iz europskih fondova, dok će dio osigurati država.


tekst i fotografije: www.prigorski.hr