Ministrica Nada Murganić posjetila Županju

Slika /Vijesti2019/zavrsna-konferencija124.jpg

Povodom završne konferencije projekta "Rekonstrukcija zgrade Centra za socijalnu skrb Županja" Županju je danas posjetila ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne skrbi Nada Murganić.

U uredu gradonačelnika Županje Davora Miličevića održan je radni sastanak nakon kojega je gradonačelnik izrazio zadovoljstvo boravkom ministrice Murganić u Županji i uz zahvale na posjeti istaknuo kako se razgovaralo o nekoliko projekata na području Grada Županja.

Ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne skrbi Nada Murganić je naglasila kako se upoznala s projektima koji se provode na području Županje.

"Mislim da bi gradonačelnik te infrastrukturne projekte trebao jače prezentirati." dodala je ministrica Murganić.

Naglasila je kako je glavni cilj današnjeg boravka završetak renoviranja dijela zgrade Centra za socijalnu skrb Županja, projekt financiran sredstvima EU fondova

"Ovo je povijesni trenutak za Centar za socijalnu skrb Županja", rekao je ravnatelj Saša Užarević imajući u vidi sve što je projektom rekonstrukcije napravljeno u zgradi .

"Sretna sam i zadovoljna što grad Županja, ali i Hrvatska ima ovakav Centar za socijalnu skrb gdje su odlični uvjeti rada. Međutim ono što je ovdje posebno značajno odlični su i uvjeti i za naše građane, naše korisnike gdje oni na jedan dostojanstven pristup već pri samom ulasku u Centar osjećaju se ugodno, sigurno i na neki način uvaženo.Mislim da osobe s invaliditetom zaista mogu isto biti zadovoljne, a ovdje me posebno iznenadilo da su stepeništa, prilazi samoj zgradi, ali i uredima prilagođeni slijepim i slabovidnim osobama. Mislim da su to standardi kojima svi zajedno moramo težiti", kazala je ministrica Murganić. 

Nakon obilaska Centra ministrica Nada Murganić je nazočila Završnoj konferenciji projekta "Rekonstrukcija zgrade Centra za socijalnu skrb Županja".

Projekt je predstavila Ana Cvitković-Komesarović, predstavnica projektnog tima, a rezultate projekta predstavio je Saša Užarević, ravnatelj Centra.

(Tekst i foto: Radiozupanja.hr)