OTVORENO IGRALIŠTE NA VIŠNJIKU Murganić: Naša obveza je djeci omogućiti sigurne sportsko-rekreativne sadržaje

  • Slika /Vijesti2019/VISNJIK_IGRALISTE_PARK6.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ovdje na oko 200.000 četvornih metara svakodnevno trenira preko 3.000 naših građana. Hvala što ste u suradnji s Gradom realizirali ovaj projekt kojim su i djeca i njihovi roditelji oduševljeni, pozdravio je okupljene Denis Karlović, direktor SC Višnjik

Prije svečanosti u Kneževoj palači, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić, gradonačelnik Branko Dukić, predstavnici grada te direktor SC Višnjika Denis Karlović, okupili su se u Sportskom centru Višnjik gdje su posjetili novootvoreno dječje igralište.

 - Drago nam je da ste došli u SC Višnjik na kojega smo jako ponosni. Ovdje na oko 200.000 četvornih metara svakodnevno trenira preko 3.000 naših građana. Hvala što ste u suradnji s Gradom realizirali ovaj projekt kojim su i djeca i njihovi roditelji oduševljeni, pozdravio je okupljene Denis Karlović, direktor SC Višnjik.

 - Hvala Vladi RH i resornom ministarstvu što su omogućili ovo igralište. Svjesni smo koliko je Zadranima ovaj kompleks važan jer ima jako puno sportaša, ali imamo i vrtić iz kojega će se djeca igrati. Ovo je sportski park u koji mogu doći roditelji i djeca te uživati i zabaviti se, rekao je Branko Dukić. Istaknuo je kako su u financijskoj konstrukciji parka sudjelovali Ministarstvo socijalne skrbi te grad, a cijena je u konačnici bila 1,3 milijuna kuna.

Ministrica Nada Murganić rekla je kako je oduševljena dječjim igralištem jer se vide rezultati zajedničkog projekta u kojem je ministarstvo uložilo 620.000 kuna u izgradnju igrališta i parka.

 - Ovo igralište namjenjeno je mališanima dječjeg vrtića, ali i svoj drugoj djeci. Ovakav park predstavlja našu obavezu da im omogućimo sigurne sportsko-rekreativne sadržaje kako bi mogli imati sretno djetinjstvo. Ovo je dio projekta koji je Vlada potpisala u svibnju u sklopu natječaja s 252 ugovaratelja, odnosno vrtića koji su se javili radi poboljšanja materijalnih uvjeta, kako unutar prostora, tako i u okolici, rekla je Murganić. Istaknula je kako je iz tog programa za Zadarsku županija izdvojeno je 29 milijuna kuna.

(Tekst i foto: zadarskilist.hr)