Planira se preseljenje Ureda za socijalnu skrb na Pagu

Slika /Vijesti2019/IMG_20190701_141124_1562050264.jpg

Prije Zadra u ponedjeljak je ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić  posjetila i grad Pag. U gradskoj upravi primili su je Ante Fabijanić, gradonačelnik Grada Paga i Davorin Fabijanić, zamjenik gradonačelnika.

Na sastanku se razgovaralo o Uredu za socijalnu skrb u gradu Pagu jer prostorije u kojima se Ured trenutno nalazi ne omogućavaju kvalitetan rad.

Ministrica je obišla zgradu u kojoj je nekada djelovao Općinski sud te je dogovoreno da će se u toj zgradi urediti Ured za socijalnu skrb.

- Na taj način će Ured ostati u Pagu, što nam je izuzetno važno. Uz to, uz jednu, već postojeću djelatnicu, otvorit će se još jedno radno mjesto. Također, u tijeku su razgovori s resornim ministarstvom da se ta zgrada Suda na Mandraču preda na upravljanje gradu Pagu. Nakon što grad Pag dobije na upravljanje nekadašnju zgradu, krenut će se s uređenjem, odnosno provest će se natječaj za adaptaciju i uređenje te započeti sa građevinskim radovima. Ured za socijalnu skrb u Pagu je nadležan za općinu Povljana i općinu Kolan tako da očekujemo i njihovo uključivanje u ovaj projekt uređenja zgrade. Dakle, mi ćemo napraviti građevinske radove, a Ministarstvo demografije, obitelji, mladih i socijalne politike će urediti i opremiti urede, istaknuo je Ante Fabijanić, gradonačelnik grada Paga.(Tekst i foto: 057info.hr/MDOMSP)