U humanitarnoj akciji "Uz nas niste sami" prikupljeno 570 tisuća kuna

Slika /Vijesti2018/H20181021000506.jpg
Riječ je o humanitarnom projektu HRT-a “Uz nas niste sami” koji ovaj put podržava humanitarnu akciju “Za dostojanstven život” Hrvatskog Crvenog križa u povodu njegove 140. obljetnice.

Tom se humanitarnom akcijom, koja je prigodno počela na Međunarodni dan starijih osoba 1. listopada i traje do 31. listopada 2018., želi skrenuti pozornost na iznimno teške životne okolnosti u kojima žive brojne stare i nemoćne osobe.

Prikupljena sredstva bit će utrošena za kupnju štednjaka na drva i drva za ogrjev,  poboljšanje uvjeta stanovanja te osiguravanje paketa hrane.

Akciju su podržali i predsjednik Vlade Andrej Plenković, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, ministri Davor Božinović, Tomo Medved, Milan Kujundžić i Nada Murganić, kao i brojne poznate osobe iz političkog, kulturnog, glazbenog i društvenog života, te vodstvo Međunarodnog Crvenog križa i diplomatski zbor.

"Ova akcija 'Uz nas niste sami' koja u fokusu ima baš naše sugrađane starije dobi, one kojima je najteže, koji su možda bez obitelji, čija su primanja ili mirovine male, pokazuje da moramo voditi računa o onima koji su najugroženiji i zato mi je drago da sam zajedno s drugim kolegicama i kolegama danas ovdje da podržim ovu inicijativu“, rekao je premijer Plenković.   

Dodao je i kako Hrvatski Crveni križ ima izvanredan značaj za Hrvatsku, kao i visoki respekt Međunarodne organizacije Crvenog križa.

Predsjednik Vlade pozvao je građane neka podrže akciju svojim pozivima.

Među visokim gostima bio je i predsjednik Hrvatskog Sabora Gordan Jandroković koji je izrazio uvjerenost da će ova akcija potvrditi "veliko srce Hrvatske“.

Na dobrotvornom koncertu nastupili su brojni poznati glazbenici među kojima su bili Vanna, Goran Bošković, Maja Posavec, Tereza Kesovija, Marko Tolja, Mia Dimšić i Jacques Houdek, dok su se na telefone u pozivnom centru na humanitarni broj akcije 060 9001 javljale brojne osobe iz javnog života – političari, glazbenici, sportaši, glumci te HRT-ovi novinari, urednici i voditelji.

(Foto i tekst: Hina.hr)