U Osijeku otvoren Područni ured pravobraniteljice za osobe s invaliditetom

  • Slika /Vijesti2018/Osijek_podrucni_ured_otvaranje%20(1).jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Na predstavljanju Područnog ureda Slonjšak je rekla kako se time nastoji približiti svim osobama s invaliditetom i zaštititi njihova prava koja će odsad moći ostvariti a da ne moraju odlaziti u Zagreb.

Osobe s invaliditetom tako se mogu javiti Područnom uredu ako, primjerice, nisu ostvarile određene naknade iz područja socijalne zaštite, ako imaju problema s dugotrajnim postupkom iz mirovinskog osiguranja ili u bilo kojem drugom slučaju u kojem im izvršna vlasti i mjerodavne institucije nisu omogućile ostvarivanje zakonom zajamčenih prava.

Područni ured 2019. u Splitu, a 2020. u Rijeci ili Puli  

Dodala je kako će Područni ured raditi i terenske izvide i predlagati izmjene propisa te je najavila da se idući takav ured namjerava otvoriti 2019. u Splitu, a 2020. nastojat će se otvoriti i u Rijeci ili Puli.

Savjetnik u osječkom Područnom uredu Mario Burek rekao je da na tom području djeluje mnogo udruga koje skrbe o osobama s invaliditetom te očekuje da će s njima dobro surađivati.

Državna tajnica Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Marija Pletikosa istaknula je kako hrvatska Vlada podupire sve oblike rada s osobama s invaliditetom.

"Kao predsjednica Vladina Povjerenstva za osobe s invaliditetom, dajem punu potporu otvaranju osječkoga Područnog ureda jer na području pet slavonskih županija ima oko 90 tisuća invalida, a ovako će im se olakšati rješavanje njihovih problema", rekla je Pletikosa.

(Tekst: Hina)