Završila manifestacija „Hrvatska volontira“ 2019.

Slika /Vijesti2019/20190523_123206.jpg

U razdoblju od 22. do 25. svibnja održane su mnogobrojne volonterske aktivnosti u sklopu devete po redu manifestacije „Hrvatska volontira“.

I ovogodišnja je manifestacija pokazala da volontiranjem možemo biti jači i graditi zajednicu po svojoj mjeri, zajednicu u kakvoj želimo živjeti.
 

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u sklopu programskih aktivnosti Uprave za demografski razvoj, obitelj, djecu i mlade, uključilo se u manifestaciju posjetom Centru za rehabilitaciju Zagreb, podružnici Sloboština.
 

Predstavnici Ministarstva, zajedno s djelatnicima Centra i njihovim korisnicima, čistili su i uređivali park i cvjetne nasade u vrtu te ličili klupe kako bi uljepšali okoliš u kojem korisnici borave. Osim rada u parku i vrtu, proveli su i nekoliko sati u razgovoru i druženju s korisnicima, a zatim im je predstavljen rad Centra u stanovima za odrasle osobe s intelektualnim teškoćama te dnevni centar za djecu s teškoćama u razvoju.

„Hrvatska volontira“ 2019. okupila je više od 160 organizatora volontiranja koji su u 66 gradova uključili preko 4000 građana - volontera i proveli više od 200 društveno korisnih, volonterskih aktivnosti u zajednici.