Ministrica Vesna Bedeković predstavila mjeru sedmodnevne radne izolacije u Domu Sv. Antun

  • Slika /Vijesti2020/1-20200417_132810-001.jpg
  • Slika
  • Slika

Dom za starije i nemoćne osobe Sv. Antun u Karlovcu započinje s provođenjem mjere 7-dnevne radne izolacije u kojoj će se njihovih 70 djelatnika razmjenjivati po 35 u smjeni svaki tjedan.

Ovu je mjeru, u nazočnosti zamjenice župana Vesne Hajsan Dolinar, ravnateljice Doma Štefice Ljubić Mlinac, dugogodišnje ravnateljice i bivše ministrice Nade Murganić, te članova Stožera CZ Karlovačke županije, danas predstavila ispred Doma Sv. Antun ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković.

Cilj ove mjere je u potpunosti smanjiti kontakte djelatnika Doma sa osobama izvan lokacije Doma, kako bi se spriječila mogućnost ulaska virusa Covid-19 među korisnike Doma. Obzirom na proboj virusa u neke domove za starije i nemoćne osobe u Republici Hrvatskoj, što predstavlja veliku opasnost po njihove korisnike i zaposlenike, Ministarstvo je u suradnji s nacionalnim Stožerom odlučilo primjeniti ovu mjeru u svim domovima za starije u RH. Karlovački Dom Sv. Antun prva je ustanova ove vrste koja počinje primjenjivati ovu mjeru, bez obzira što su u Domu već i do sada poduzete sve potrebne mjere i radnje da se spriječi mogući unos virusa.

Obzirom da Dom Sv. Antun brine o dostavi hrane za 43 vanjska korisnika u starijim domaćinstvima, a uslijed novih okolnosti primjene ove mjere, Karlovačka županija je u suradnji s Gradom Karlovcom osigurala svakodnevnu dostavu hrane u navedena domaćinstva.Izvor: https://www.kazup.hr/