Premijer Plenković uveličao proslavu Dana Općine Pitomača

  • Slika /Vijesti2020/Glavna.jpg
  • Slika
  • Slika

Općina Pitomača svečanom sjednicom Općinskog vijeća kojoj je prisustvovao i premijer Andrej Plenković proslavila je Dan Općine.

-Drago mi je što je meni pripala čast da predsjednik Vlade nakon 22 godine prisustvuje svečanoj sjednici za Dan vaše Općine. U mandatu ove Vlade zahvaljujući decentralizaciji izvorni prihodi općina na području Virovitičko – podravske županije povećani su za 90 posto, a projekti realizirani na području Općine Pitomača potvrđuju da je to bio pravi potez. Sinergijom ćemo i dalje nastaviti raditi na ravnomjernom razvoju u svim regijama – istaknuo je premijer Plenković.

Željko Grgačić, načelnik Općine osvrnuo se na ostvarene projekte te istaknuo kako Općina, uz ulaganja u infrastrukturu, daje svoj doprinos u razvoju gospodarstva i turizma, a neizostavne su i potpore za poljoprivrednike, školarce, studente i brojne udruge.

-Svi provedeni projekti, kao i općinske potpore, potvrda su da neprestano ulažemo u poboljšanje kvalitete života svih naših mještana. Najznačajniji projekt koji je pred nama je izgradnja sustava odvodnje aglomeracije Pitomača vrijedan 200 milijuna kuna. Uskoro očekujemo i početak gradnje kružnog toka na raskrižju Gajeve, Preradovićeve i Krešimirove u Pitomači – rekao je Željko Grgačić.

U sklopu sjednice dodijeljena su i javna priznanja Općine. Povelje općine s likom Petra Preradovića dobili su Ljubiša Krmar, župnik u Turnašici i Boris Divković, župnik u Starom Gracu za doprinos i suradnju u provođenju kulturnih događanja, Federico Dodero, predsjednik Uprave tvrtke Herbarium za doprinos u razvoju gospodarstva, Peter Logar i Tomislav Stokić za doprinos, suradnju i unapređenje vatrogastva, Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica za doprinos i postignuća u humanitarnom radu te Živko Slijepčević, zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Bjelovaru za doprinos i suradnju u provođenju postupaka od posebnog interesa za Općinu.

Foto: Đuro Grčić
Izvor: podravski.hr