Najava volonterskog projekta „72 sata bez kompromisa“

„72 sata bez kompromisa“ je međunarodni volonterski projekt koji okuplja mlade i promiče solidarnost, zajedništvo, kreativnost i volonterstvo. 

Cilj projekta je okupiti srednjoškolce, studente i mlade zaposlenike te pokazati kako se zajedničkim snagama i akcijama može pozitivno utjecati na zajednicu u kojoj živimo. Ovaj veliki volonterski maraton organizira se po šesti put u Hrvatskoj, a ujedinit će snage mladih iz Dubrovnika, Metkovića, Osijeka, Sinja, Siska, Slavonskog Broda, Splita, Suhopolja, Zadra i Zagreba i to tijekom tri dana - od 17. do 20. listopada 2019. godine.

Planirane su raznolike akcije: radionice za mlade, posjeti različitim skupinama ljudi, pomaganje starijima i nemoćnima, čišćenje i uređivanje domova, parkova i okoliša škola, vrtića, prikupljanje sredstava za siromašne, ekološke akcije, kreativne radionice s djecom te druge aktivnosti. U projektu mladi stavljaju sebe, svoje vrijeme i sposobnosti na raspolaganje za konkretne volonterske akcije te pritom pokazuju snagu zajedništva i solidarnosti.

U pet godina odvijanja volonterskog projekta „72 sata bez kompromisa“ sudjelovalo je oko 5500 mladih u više od 750 akcija, surađujući s brojnim udrugama civilnoga društva, socijalnim ustanovama te školskim institucijama.

Vrijednost projekta prepoznalo je i Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, koje će i ove godine biti jedan od pokrovitelja.

Više o projektu, mogućnostima sudjelovanja i postupku prijave nalazi se na poveznici http://72sata.hr/
 


Pisane vijesti