Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku dodijelilo priznanja „Poslodavac prijatelj obitelji“ za 2019. godinu

Cilj projekta je senzibilizacija poslodavaca i javnosti za razumijevanje potreba zaposlenih majki i očeva, poticanje društva na zaštitu i osnaživanje obitelji te isticanje pozitivnih mjera koje poslodavci provode.

U svrhu poticanja poslodavaca na promišljanje kako biti kvalitetan partner zaposlenicima te osigurati zaposlenicima više od propisanih radnih uvjeta, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku dodijelilo je, drugu godinu za redom, priznanje „Poslodavac prijatelj obitelji“ odabranim poduzećima s najkvalitetnijim rješenjima u postizanju prijateljskog ozračja prema zaposlenicima i njihovim obiteljima.

Sudjelovanjem u projektu te dodatnim pogodnostima koje poslodavci osiguravaju zaposlenicima, podiže se svijest o važnosti potreba društva i zaposlenika te se kroz kvalitetne programe skrbi za zaposlenike i inovativna rješenja podiže kvaliteta poslovanja. 

Cilj projekta je senzibilizacija poslodavaca i javnosti za razumijevanje potreba zaposlenih majki i očeva, poticanje društva na zaštitu i osnaživanje obitelji te isticanje pozitivnih mjera koje poslodavci provode, a usmjerene su na poboljšanje kvalitete života zaposlenika. Također, javnom pohvalom poslodavaca i isticanjem primjera dobre prakse potiču se i drugi poslodavci na kreiranje i primjenu rješenja, odnosno razvoj nefinancijskog dijela poslovanja, kojima se stvara prijateljsko i poticajno okruženje za zaposlenike i njihove obitelji.    

Svečana dodjela priznanja održana je 17. prosinca 2019. u Plaza Event Centru u Zagrebu. U kategoriji velikih poduzeća priznanje je dodijeljeno poslodavcu Privredna banka Zagreb d.d.. U kategoriji srednjih poduzeća priznanje je dodijeljeno 24sata d.o.o., LAKA SPIKA d.o.o. primili su priznanje u kategoriji malih poduzeća, a Megatrend poslovne usluge d.o.o. u kategoriji mikro poduzeća.

Podržavajući roditelje gradimo ljudski kapital i stvaramo čvrste osnove za napredak i rast cjelokupnog društva. Poticanje društveno odgovornog poslovanja kod poslodavaca koji prepoznaju direktnu povezanost usklađenog obiteljskog života s radnim potencijalom i učinkom svojih zaposlenika, trajno je opredjeljenje Vlade RH i Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, usmjereno na dugoročne pozitivne učinke na zaposlenike, obitelj i poslodavce. 

Upitnik: Poslodavac prijatelj obitelji

Obrazac za ocjenu prijave

Dobitnici priznanja „Poslodavac prijatelj obitelji“ za 2019. godinu – obrazloženje

Pisane vijesti