Najava: Svečana dodjela Državne nagrade za humanitarni rad u 2019. godini

Dana 20. prosinca 2019. godine u prostorijama Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u Zagrebu s početkom u 11,00 sati u Velikoj dvorani na 11. katu, održat će se Svečana sjednica Odbora za dodjelu Državne nagrade za humanitarni rad i  dodjela  Državne nagrade za humanitarni rad u 2019. godini.

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku je na prijedlog Odbora za dodjelu Državne nagrade za humanitarni rad raspisalo javni Poziv za prijavu kandidata za dodjelu Državne nagrade za humanitarni rad u 2019. godini, u kategoriji Godišnje nagrade i Nagrade za životno djelo. 

Mogući predlagatelji kandidata za dodjelu nagrade bili su tijela državne uprave, jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, neprofitne i profitne pravne, te fizičke osobe. 

Odbor za dodjelu Državne nagrade za humanitarni rad je među pristiglim prijavama kandidata, izdvojio one koji su se na ovom području ipak najviše istaknuli te svojom humanitarnom aktivnošću i postignućima značajno doprinijeli razvoju i unaprjeđenju humanitarnog rada u Republici Hrvatskoj.

Nagrade laureatima uručit će ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku izv. prof. dr. sc. Vesna Bedeković.

Nagrada za životno djelo dodijelit će se vlč. Ivanu Radeljaku iz Zagreba, dok će se Godišnje nagrade dodijeliti Dajani Zeko iz Đakova, Emilu Viboviću iz Male Subotice i Udruzi roditelja djece s poteškoćama u razvoju Vukovarski leptirići iz Vukovara.

Pisane vijesti