Produljenje roka za podnošenje izvješća o organiziranom volontiranju u 2019. godini

Svjedočimo vremenu u kojem se solidarnost svakim danom potvrđuje kao najvažnija društvena vrijednost, a najvećim se dijelom ostvaruje kroz volonterske aktivnosti građana. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku zahvaljuje svim organizatorima volontiranja, volonterkama i volonterima kao i njihovim koordinatorima, na nesebičnoj i brzoj reakciji u pružanju pomoći na terenu, prvenstveno starijim i nemoćnim osobama, ali i drugim skupinama građana kojima je volonterska pomoć od neprocjenjive vrijednosti.

S obzirom na trenutnu situaciju, u kojoj je najvažnije djelovati i pomagati, rok za unos izvješća u aplikaciju za evidenciju organiziranog volontiranja pomiče se na 30. travnja 2020. godine.

Ukoliko ste u 2019. godini bili organizator volontiranja, pozivamo Vas da do navedenog roka popunite evidenciju sukladno članku 33. Zakona o volonterstvu (Narodne novine, broj 58/07 i 22/13) te Pravilniku o sadržaju izvješća o obavljenim uslugama ili aktivnostima organizatora volontiranja (Narodne novine, broj 9/18). Izvještajno razdoblje odnosi se na vrijeme od 1. siječnja do 31. prosinca 2019. godine.
 
Ukoliko tijekom popunjavanja evidencije naiđete na problem, molimo Vas da pošaljete e-mail sa što točnijim opisom problema na adresu volonteri@mdomsp.hr, kako bi Vam administratori aplikacije mogli pružiti odgovarajuću pomoć.

Pisane vijesti