Program potpore hrvatskim zajednicama u iseljeništvu

Za uspješniju realizaciju vaših projekata ostvarite potporu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Cilj ove aktivnosti je očuvanje hrvatskog jezika, kulture i identiteta te razvijanje suradnje s hrvatskim iseljenicima i njihovim udrugama u državama u kojima žive. Potporom programima i projektima hrvatskog iseljeništva ostvaruje sa kulturna, znanstvena, gospodarska, sportska i druga suradnja između Republike Hrvatske i Hrvata izvan Republike Hrvatske. Treba istaknuti da su ove aktivnosti osmišljene upravo za podupiranje specifičnih potreba i konkretnih aktivnosti hrvatskih iseljeničkih zajednica u svim područjima bitnim za očuvanje i njegovanje hrvatskog identiteta, a ponajprije u područjima kulture i obrazovanja.  

Financiranjem programa i projekata organizacija hrvatskog iseljeništva jačaju se hrvatske zajednice izvan Republike Hrvatske, njihov položaj i uloga u matičnim sredinama, a ujedno se uključuju i u društveni i politički život Republike Hrvatske. 

Na Natječaj se mogu javiti organizacije hrvatskog iseljeništva (udruge, zaklade, ustanove i ostale organizacije) iz svih europskih i prekomorskih država, koje su se opredijelile za obavljanje djelatnosti i aktivnosti koje su predmet financiranja i kojima promiču uvjerenja i ciljeve koji nisu u suprotnosti s Ustavom i zakonima Republike Hrvatske ili pravnim poretkom matične države, a upisane su u Registar ili drugu odgovarajuću Evidenciju organizacija matične države te imaju pravnu osobnost.

Opširnije informacije o natječaju, postupku, uvjetima i kriterijima za dodjelu financijske potpore dostupne su na mrežnoj stranici Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Za dodatne informacije kontaktirajte nas na e-mail iseljenistvo-projekti@hrvatiizvanrh.hr.