Humanitarna utrka Mliječna staza 2018.

UNICEF u suradnji s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku pokreće nacionalnu akciju za promicanje udomiteljstva

Zašto trčimo?

Trčanje donosi radost u naše živote. Trčanjem na Mliječnoj stazi možemo donijeti radost brojnoj djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Život u dječjem domu, koliko god se odgajatelji trudili, ne može zamijeniti toplu i brižnu obitelj. Odrastanje u instituciji posebno je štetno za djecu u prve tri godine života, kada se najbrže razvija mozak i kada je važno da djeca imaju barem jednu odraslu osobu s kojom mogu razviti osjećaj povezanosti i privrženosti.
 
Od presudne je važnosti osigurati toplu i obiteljsku skrb za svako dijete koje ne može odrastati u svojoj biološkoj obitelji, a posebno voditi brigu da se ona osigura odmah za djecu do 3 godine starosti. Stoga UNICEF u suradnji s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku pokreće nacionalnu akciju za promicanje udomiteljstva.

Briga o najmlađima zahtjevna je za svaku obitelj pa i za udomitelje te iziskuje i nabavku veće opreme koja se ne može nabaviti iz naknade koju udomitelji dobivaju za troškove djeteta. Stoga će UNICEF od sredstava prikupljenih na humanitarnoj utrci Mliječna staza 2018 podržati nabavku opreme za udomiteljske obitelji koje brinu o najmlađoj djeci.  Oprema će uključivati nabavku kolica, sjedalica za auto, stolica za hranjenje, krevetića i drugo. Uz opremu, za udomiteljske obitelji će se osigurati i dodatna stručna podrška.
 

Trči s nama i #BudiZvijezda Mliječne staze!

Humanitarna utrka za odrasle i djecu Mliječna staza 2018. održat će se 9. rujna 2018. u Zagrebu.

Prijavi se na www.mlijecnastaza.hr te svojom kotizacijom doniraj za opremanje udomiteljskih obitelji koje najmlađoj djeci bez roditeljske skrbi pružaju topao i brižan dom.

Zajedno osigurajmo obitelj za svako dijete!
INFO TELEFON: 0800 82 82