Info telefon

UNICEF u suradnji s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku 28. kolovoza 2018. pokreće nacionalnu kampanju za promicanje udomiteljstva pod nazivom „Svako dijete treba obitelj“ u okviru koje će provoditi niz aktivnosti, a jedna od njih je i uspostava info telefona 0800 8282 na kojem će, svakog dana od 8 do 21 sat biti dostupni djelatnici centara za socijalnu skrb i udomitelji sa ključnom svrhom inicijalnog informiranja i motiviranja potencijalnih udomitelja.

Ukoliko osoba pokaže interes da postane udomitelj biti će upućena na odgovarajuće stručne osobe u nadležnom centru za socijalnu skrb kako bi dobili sve potrebne informacije vezane uz postupak za davanje dozvole za obavljanje udomiteljstva, prava i obveze kao i sve druge relevantne informacije.

Nadalje, iskustva i informacije o izazovima postojećih udomitelja koji će kontaktirati info telefon koristit će se u svrhu unapređenja udomiteljstva. U svrhu inicijalnog informiranja o udomiteljstvu potencijalni udomitelji mogu postavljati upite na pitanja@udomiteljizadjecu.hr ili potražiti informacije na mrežnim stranicama Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.
INFO TELEFON: 0800 82 82