123 potpore za djecu u dobi do tri godine smještene u udomiteljskim obiteljima u iznosu od 615.000,00 kuna

Slika /Vijesti2018/Mlijecna_staza_event_cover.jpg

Humanitarnom utrkom „Mliječna staza“, kao rezultatom još jednog uspješnog vida suradnje UNICEF-ovog Ureda u Hrvatskoj i Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, održanoj u 2018. godini, prikupljeno je 700.000,00 kuna u svrhu nabave dječje opreme za udomiteljske obitelji koje pružaju uslugu smještaja djeci do tri godine.

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku kontinuirano surađuje s Uredom UNICEF-a u Hrvatskoj, a suradnjom na nacionalnoj kampanji „Svako dijete treba obitelj“ želi se ujednačiti proces procjene i osposobljavanja za udomitelje.

Prema posljednjim podacima, od početka kampanje „Svako dijete treba obitelj“ udomljeno je 170 djece, od kojih 60 djece u dobi do tri godine, a dozvolu za obavljanje udomiteljstva dobile su 22 nove udomiteljske obitelji za djecu.

Ured UNICEF-a za Hrvatsku ostvario je suradnju sa Zakladom “Hrvatska za djecu“ te udomiteljske obitelji koje pružaju socijalnu uslugu djeci do 3 godine mogu ostvariti pravo na „Potporu za udomljenje“.

„Potpora za udomljenje“ samo je jedna od novčanih potpora za jednokratnu podršku udomiteljskim obiteljima za potrebe nabavke opreme za udomljeno dijete (npr. dječja kolica, dječji namještaj, autosjedalica, dječji bicikl i dr.). u iznosu od 5.000,00 kuna.

Podnošenje zahtjeva za dodjelu ove potpore moguće je od 1. veljače 2019. godine na obrascu Zahtjeva za dodjelu novčane potpore za  jednokratnu podršku obiteljima udomiteljska obitelj (za dijete/djecu do 3 godine starosti) do daljnjega.

Do sada je zaprimljeno i odobreno potpora za 123 djece u dobi do tri godine smještene u 97 udomiteljskih obitelji te raspodijeljeno 615.000,00 kuna.

Pisane vijesti