Najava: U Zagrebu, 11. ožujka u 15 sati održava se konferencija „Dijalog EU-a s mladima postaje vidljiv – informiraj i osnaži mlade na lokalnoj razini“ u organizaciji Savjeta za mlade Vlade Republike Hrvatske

Slika /Vijesti2020/Vizual_hr_verzija_final.png

Konferencija koja se održava u Konferencijskom centru (Šubićeva ulica 29) okupit će donositelje odluka i stotinjak mladih iz cijele Hrvatske.

Cjelokupno događanje zamišljeno je kao dijalog mladih iz urbanih i ruralnih sredina s donositeljima odluka kako bi se s njima raspravio trenutni položaj mladih u Hrvatskoj i Europi, ali i položaj mladih u budućim politikama. U sklopu dijaloga govornici će upoznati sudionike s prioritetima Hrvatske tijekom predsjedanja s osobitim naglaskom na uključivanje mladih i njihovo informiranje u postupku odlučivanja na nacionalnoj i europskoj razini te će se na taj način pridonijeti i osnaživanju mladih u ruralnim sredinama, što je jedan od ključnih prioriteta Hrvatske tijekom predsjedanja Vijećem EU. 

Konferenciju će otvoriti ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku izv. prof. dr. sc. Vesna Bedeković i predsjednica Savjeta za mlade Vlade Republike Hrvatske Tanja Herceg, a u raspravi s mladima sudjelovat će ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek, ministar rada i mirovinskoga sustava Josip Aladrović, ministar uprave dr. sc. Ivan Malenica. Na konferenciji će sudjelovati i državna tajnica Margareta Mađerić, državni tajnik u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU Velimir Žunac, državna tajnica u Ministarstvu znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Branka Ramljak, državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta Zdenko Lucić, državni tajnik u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike dr. sc. Mario Šiljeg, državni tajnik u Ministarstvu turizma Frano Matušić i načelnik Sektora u Ministarstvu poljoprivrede Goran Lipavić.

Cijeli program Konferencije možete pročitati OVDJE.
 

Pisane vijesti