Čestitka ministrice Bedeković za Dan neovisnosti Republike Hrvatske

Slika /Fotografije/Dan-drzavnosti.jpg

Na današnji dan s ponosom se prisjećamo 8. listopada 1991. godine kada je Hrvatski sabor donio povijesnu odluku o proglašenju neovisnosti Republike Hrvatske. To je dan ostvarenja stoljetnog sna hrvatskog naroda o suverenoj i samostalnoj državi u kakvoj danas živimo.

Danas obilježavamo 28. godišnjicu sjednice Hrvatskog sabora održane u zgradi INA-e, dan nakon raketiranja Banskih dvora i u okolnostima prijetnje novih zračnih napada na Zagreb, kada je donesena odluka o raskidu svih državnopravnih veza Republike Hrvatske s ostalim republikama i pokrajinama bivše SFRJ. Time je nakon isteka tromjesečnog moratorija provedena Ustavna odluka o samostalnosti i suverenosti koju je Sabor donio 25. lipnja 1991. godine.
 
Hvala svima koji su stvarali Hrvatsku državu i veliko hvala našim poginulim domoljubima, svim hrvatskim braniteljima i sudionicima Domovinskoga rata, koji su obranili neovisnost, suverenost i teritorijalnu cjelovitost Republike Hrvatske.
 
U ime Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i u svoje osobno ime, svim Hrvaticama i Hrvatima u domovini i u inozemstvu kao i svim građankama i građanima Republike Hrvatske čestitam Dan neovisnosti!
 
Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku
Izv. prof. dr. sc. Vesna Bedeković

Pisane vijesti