Čestitka u povodu Međunarodnog dana obitelji – 15. svibnja 2020.

Slika /Vijesti2020/Dizajn%20bez%20naslova%20(12).png

Obilježavanje ovogodišnjeg Međunarodnog dana obitelji odvija se u pozadini jedne od najvećih svjetskih pandemija.

Mnoge obitelji suočene su s brojnim nepredvidivim okolnostima, u najvećoj mjeri zaposleni roditelji djece mlađe dobi i obitelji koje skrbe o starijim i nemoćnim članovima.
 
U novim okolnostima mnoge su obitelji dovedene u složene svakodnevne situacije gdje su se, osim s brigom za zdravlje, dodatno susretale s promjenama na tržištu rada te velikim promjenama u okviru sustava odgoja i obrazovanja.
 
Unatoč navedenom, obitelji su iznenada dobile i mogućnost provoditi s najbližima više vremena te su mnogi uspjeli provoditi aktivnosti koje se do sada nisu uklopile u njihove dnevne rasporede. Bilo je i pozitivnih primjera poslodavaca koji su iskazali zavidan stupanj društvene odgovornosti, omogućivši roditeljima rad od kuće i lakše usklađivanje obiteljskih i poslovnih obveza.
 
Šire gledano, još jednom bili smo svjedoci da svaka promjena u društvu nosi sa sobom izazove i teškoće koje se izravno odražavaju na obitelj. Upravo zato, podrška obitelji ključna je za ostvarivanje njenog punog potencijala te ćemo nastaviti unaprjeđivati aktivnosti i mjere s ciljem podrške obitelji i potrebama njezinih članova.
 
Svim građanima čestitamo Međunarodni dan obitelji!


Pisane vijesti