Dodijeljena dva ugovora u okviru Poziva „Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“

Slika /Vijesti2019/IMG-20190201-WA0019.jpg

U petak, 1. veljače 2019. godine nakon sjednice Vlade Republike Hrvatske u Kneževom dvoru u Dubrovniku, održano je svečano potpisivanje ugovora u okviru Poziva „Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“ sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda (ESF).

Ugovore su s korisnicima potpisali ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, gđa Nada Murganić i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, g. Ante Lončar u prisustvu ostalih predstavnika Vlade Republike Hrvatske.
 
Sredstva su dodijeljena Općini Konavle u partnerstvu s dječjim vrtićem Konavle za projekt „Otvorimo Južna vrata Lijepe naše“ u vrijednosti od 7,41 milijuna kuna i Dječjem vrtiću Župa Dubrovačka u partnerstvu s općinom Župa Dubrovačka za projekt „Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja dječjeg vrtića općine Župa Dubrovačka“ u vrijednosti od 12,73 milijuna kuna.
 
Time je iznos ugovorenih sredstava u ovom Pozivu  dosegao 295,83 milijuna kuna, a potpisano je ukupno 60 ugovora.
 
Pozivom se omogućuje veća dostupnost, kvaliteta i obuhvaćenost djece programima ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, stvaranje preduvjeta za uravnoteženje poslovnog i obiteljskog života obitelji s djecom uključenom u programe ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, inkluzivan odgoj za djecu s teškoćama u razvoju te unaprjeđenje kvalitete rada odgojitelja i drugih stručnih suradnika poput pedagoga, psihologa i stručnjaka edukacijsko-rehabilitacijskog profila.


 

Pisane vijesti