Državna tajnica Marija Pletikosa svečano otvorila novi CZSS u Biogradu na Moru i uručila ugovor CZSS-u Zadar i Domu za odrasle osobe Sv. Frane Zadar ukupne vrijednosti 14,9 milijuna kuna

Slika /Vijesti2020/Biograd%20(109).jpg

Državna tajnica Marija Pletikosa, 29. lipnja 2020. godine tijekom radnog posjeta Zadarskoj županiji svečano je otvorila CZSS u Biogradu na Moru za koje je Ministarstvo osiguralo sredstva u iznosu od 5,2 milijuna kuna i uručila ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava CZSS-u Zadar za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije u vrijednosti od 14,9 milijuna kuna.

„Ministarstvo je osiguralo izgradnju novog prostora Centra za socijalnu skrb Biograd na Moru budući da prostori u kojima su do sada pružane usluge nisu udovoljavali minimalnim propisanim uvjetima. U novom prostoru Centra za socijalnu skrb Biograd na Moru omogućit će se bolji uvjeti rada, kako korisnicima usluga tako i zaposlenicima“, istaknula je državna tajnica Pletikosa.

Prilikom radnog posjeta svečano je uručen i Ugovor CZSS-u Zadar, u partnerstvu s Domom za odrasle osobe Sv. Frane Zadar i Domom za odgoj djece i mladeži Zadar, kojim se dodjeljuju bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 14,9 milijuna kuna za projekt pod nazivom „Unapređivanje infrastrukture Centra za socijalnu skrb Zadar i Doma za odrasle osobe Sv. Frane Zadar za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije“.

Sredstva su namijenjena rekonstrukciji i opremanju zgrade za potrebe Centra za socijalnu skrb Zadar i Doma Sv Frane  s ciljem stvaranja dostupnog, adekvatnog i opremljenog prostora, radi pružanja izvaninstitucijskih socijalnih usluga u zajednici, u kojem će se realizirati i različiti programi i aktivnosti. Također će se osigurati sustav „halo-pomoć“ za starije i nemoćne osobe.Ugovor se dodjeljuje u okviru Poziva za unapređivanje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije – druga faza ukupne vrijednosti 616,2 milijuna kuna, koji je rezultat zajedničke suradnje Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Središnje Agencije za financiranje i ugovaranje i Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku kao sektorski nadležnog tijela.

Potporu u provedbi projekta pružit će Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA.

Foto: Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA

Pisane vijesti