Godišnjica stradanja Blaženke Poplašen i Ivana Pavića

Slika /Vijesti2020/svije%C4%87e.JPG

Dana 9. srpnja 2020. godine navršava se godišnjica tragičnog događaja u Centru za socijalnu skrb Đakovo, kada su život izgubili Blaženka Poplašen i Ivan Pavić.

Blaženka Poplašen i Ivan Pavić bili su prvenstveno dobri ljudi, zatim stručne osobe, koji su svoj posao obavljali profesionalno, ali i predano. Gubitak koji su doživjele njihove obitelji je nenadoknadiv, a tuga neizbrisiva. Ostaju im trajno sjećanje na njih i vrijeme provedeno s njima.
 
Ovaj tragični događaj duboko je potresao cijeli sustav socijalne skrbi, Ministarstvo za demografiju obitelj, mlade i socijalnu politiku, Vladu Republike Hrvatske, ali i javnost Republike Hrvatske.
 
Mediji su sa suosjećanjem i razumijevanjem izvještavali o ovom događaju, a sustav socijalne skrbi prikazivali afirmativno te upoznavali javnost s poslovima koji se u djelatnosti obavljaju.
 
S obzirom na tragični događaj i sve veće rizike kojima su izloženi djelatnici u sustavu socijalne skrbi Ministarstvo i nadalje kontinuirano poduzima aktivnosti za poboljšanje uvjeta rada u Centrima za socijalnu skrb, sukladno propisanim normativima u pogledu broja stručnih radnika, tehničko-tjelesne zaštite, prostornih i tehničkih uvjeta rada kao i na afirmaciji djelatnosti i njenih stručnjaka.
 
Ovom prilikom još jednom izražavamo duboku i najiskreniju sućut obiteljima Ivana Pavića i Blaženke Poplašen.
 
Pozivamo sve zaposlenike sustava socijalne skrbi da minutom šutnje, 9. srpnja u 12 sati, obilježe sjećanje na naše kolege.
 

Pisane vijesti