Gradonačelnik održao radni sastanak s ministricom Nadom Murganić

  • Slika /Vijesti2017/26180-v.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić sa suradnicima boravi u službenom posjetu Šibeniku.

U Uredu gradonačelnika održan  je radni sastanak s gradonačelnikom Željkom Burićem i suradnicima, pročelnikom UO za zdravstvo i socijalnu skrb Šibensko-kninske županije Nikolom Mihaljevićem te ravnateljicom Centra za socijalnu skrb u Šibeniku Davorkom Grbac-Plavčić.
 
Uoči početka sastanka gradonačelnik Željko Burić zahvalio je ministrici na dolasku te je istaknuo kako će tema današnjeg sastanka biti dogovor oko prostornih problema s kojima se suočava Centar za socijalnu skrb.
 
„Na području grada Šibenika Centar za socijalnu skrb djeluje u nekoliko objekata, no niti jedan od njih nije adekvatan niti primjeren obimu i značaju posla kojim se bave. Vjerujem kako ćemo na ovom sastanku postići načelan dogovor kako riješiti navedenu problematiku.“, kazao je gradonačelnik Željko Burić.
 
Ministrica je istaknula kako se Centri za socijalnu skrb diljem zemlje susreću s neadekvatnim uvjetima rada.
 
„Da bi mogli pružati usluge našim građanima trebamo imati adekvatan prostor. Centri za socijalnu skrb su nosioci naše djelatnosti, kroz njih prolaze različite skupine naših građana, počevši s osobama s invaliditetom kojima se treba osigurati što jednostavniji pristup. Ministarstvo će kao osnivač centara morati iznaći sredstava za opremu ili eventualno najam, no najvažnije je da smo ovom poslu pristupili u suradnji s jedinicama lokalne samouprave.“, kazala je ministrica Nada Murganić.
 
 
Nakon održanog radnog sastanka ministrica je u pratnji gradonačelnika obišla Upravnu zgradu TEF-a kao moguću lokaciju preseljenja Centra i organizaciju rada u kvalitetnim uvjetima. 

(tekst i fotografije: sibenik.hr)

Pisane vijesti