Ministrica Bedeković položila kamen temeljac za izgradnju novog Dječjeg vrtića Jalševec Nartski u Općini Rugvica

Slika /Vijesti2020/WhatsApp%20Image%202020-07-02%20at%2013.37.59.jpeg

Kao izaslanica predsjednika Vlade RH, ministrica izv. prof. dr. sc. Vesna Bedeković sudjelovala je u četvrtak, 2. srpnja 2020. godine u svečanosti početka izgradnje novog dječjeg vrtića u Jalševec Nartskom u Općini Rugvica.

„Kako bi se mladim osobama u procesu planiranja obitelji omogućili što bolji uvjeti, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku kontinuirano radi na donošenju mjera usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u vrtićima i usklađivanja radnog vremena s potrebama roditelja, što je samo dio snažne obiteljske politike kojom izgrađujemo dobre temelje između poslovnog i obiteljskog života“, istaknula je u svom obraćanju ministrica Bedeković.

„Gradimo  i obnavljamo preko 500 vrtića diljem Hrvatske, a jedan od prioriteta naše Vlade u idućem mandatu je dodatno osigurati kvalitetan odgoj i obrazovanje od najranije dobi te povećanje obuhvata djece u vrtićima od navršene četvrte godine do polaska u osnovnu školu“, nadodala je ministrica Bedeković.Ovaj projekt sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj ukupne vrijednosti projekta u iznosu od 12.160.492,61 kuna, od čega izgradnja i opremanje iznosi 11.671.992,61 kuna.

Ukupan kapacitet vrtića je 85 djece, a planirano je otvaranje 17 novih radnih mjesta.

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku je u protekle četiri godine aktivno pristupilo sustavnom rješavanju nedostatka kapaciteta dječjih vrtića u RH, a osobito na manje razvijenim područjima te je u tu namjenu izdvojilo gotovo 130.000.000 kuna iz Državnog proračuna. U 76 općina sufinanciramo troškove vrtića u mjesečnom iznosu od 500 kuna po djetetu.

Također, pokrenut je produženi rad u 96 vrtića što se financira europskim sredstvima u vrijednosti od 318.600.000 kuna te su uvedeni dodatni programi u koje je uključeno 6.400 djece, a za provedbu tih programa zaposleno je 836 odgojitelja.

Svečanosti izgradnje novog dječjeg vrtića prisustvovali su i izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Željka Josić i načelni Općine Rugvica Mato Čičak.


 

Pisane vijesti