Ministrica Bedeković u posjetu Sisačko-moslavačkoj županiji sazvala i sastanak svih ravnatelja ustanova socijalne skrbi

 • Slika Vijesti2019/Sisak Naslovna.jpg
 • Slika
 • Slika
 • Slika
 • Slika
 • Slika
 • Slika
 • Slika
 • Slika
 • Slika
 • Slika
 • Slika

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, izv. prof. dr. sc. Vesna Bedeković, u petak 6. rujna 2019. godine, u radnom je posjetu Sisačko-moslavačkoj županiji gdje će obići ustanove za socijalnu skrb u namjeri da se upozna sa stanjem u ustanovama, kadrovskim potrebama i svakodnevnim problemima i izazovima s kojima se susreću u radu.

„Sazvala sam i zajednički sastanak svih ravnatelja i voditelja ustanova socijalne skrbi u Sisačko-moslavačkoj županiji kako bi razložili potrebe, popunjenost stručnim, ali i ostalim radnicima, prostorne uvjete, dogovorili početak provedbe mjera, ali i nastavak provedbe procesa deinstitucionalizacije i transformacije ustanova.

Ovom prilikom pozvala sam ih da još bolje koriste sredstva europskih fondova i poslušala koji su projekti u planu, u kojoj su fazi pripreme ili prijave na natječaje,“ objasnila je ministrica Bedeković te najavila kako će u predstojećem razdoblju nastojati obići sve županije RH i posjetiti glavninu ustanova socijalne skrbi na njihovom području.

„Svakako ću pri posjetu županijama okupiti sve ravnatelje i čelnike ustanova iz još jednog razloga, jer želim u fokus staviti međusobnu suradnju, razmjenu iskustava i primjera dobre prakse, kao i međusobnu pomoć pri prijavi projekata na natječaje iz europskih fondova. Želim pridati važnost daljnjem unapređenju otvorene komunikacije kako među ustanovama socijalne skrbi tako i uskoj suradnji s drugim resorima, posebno s jedinicama lokalne i regionalne samouprave te punoj odgovornosti ravnatelja ustanova kao preduvjeta krajnjeg cilja, a to je zadovoljstvo korisnika socijalnih usluga i još bolje funkcioniranje sustava!“, naglasila je.

Na sastanku s čelnicima ustanova na kojem je aktivno sudjelovao i zamjenik sisačko-moslavačkog župana Ivan Celjak, održanom u prostorijama Županije, razgovaralo se još o važnosti i ulozi ustanova socijalne skrbi u lokalnoj zajednici, ulozi županije i razvojne agencije u suradnji s ustanovama socijalne skrbi u povlačenju sredstava iz fondova Europske unije te o aktualnoj temi zaštite djelatnika ustanova socijalne skrbi - tehničkoj i sigurnosnoj zaštiti i statusu službene osobe.

Ministrica Bedeković zajedno s pomoćnicom dr. sc. Majom Vučinić-Knežević te suradnicima iz  nadležnih službi koji pružaju stručnu podršku centrima za socijalnu skrb te domovima socijalne skrbi i centrima za pružanje usluga u zajednici, tijekom dana posjetit će Centar za socijalnu skrb Sisak, Dječji dom Vrbina u Sisku te Centar za socijalnu skrb Novska.

U poslijepodnevnim satima, kao izaslanica predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, izv. prof. dr. sc. Vesna Bedeković otvorit će novoizgrađeni dječji vrtić Stribor u Novskoj.

Pisane vijesti