Ministrica Nada Murganić u radnom posjetu Šibensko-kninskoj županiji

 • Slika /Vijesti2017/DSC_0563_Custom.jpg
 • Slika
 • Slika
 • Slika
 • Slika
 • Slika
 • Slika
 • Slika
 • Slika
 • Slika
 • Slika
 • Slika

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić sa svojim suradnicima danas je boravila u službenom posjetu Šibensko-kninskoj županiji.

U Uredu župana održala je radni sastanak sa zamjenicima župana Tomislavom Vrdoljakom i Zoranom Smolićem, predsjednikom županijske skupštine Nediljkom Dujićem i predstavnicima ustanova socijalne skrbi sa područja Šibensko-kninske županije.

Radni sastanak započeo je kratkim usmenim prezentacijama rada ustanova iz Šibenika, Knina, Drniša i Oklaja nakon čega su uslijedile rasprave o organizaciji rada ustanova socijalne skrbi, poteškoćama u rukovođenju i organizaciji stručnog rada, prijedlozima organizacijskih i strukturnih promjena u ustanovama te određivanju prioriteta ovih organizacija na razini županije. Također izneseni su i prijedlozi za poboljšanje suradnje i međuresorne koordinacije između ustanova.

„Djelokrug rada ovog ministarstva i njegove nadležnosti, sa temama koje obrađuje,  obuhvaćaju  niz veoma  važnih pitanja i problema, kao što su depopulacija prostora, starenje stanovništva, problemi ratnog nasljeđa, popratne pojave gospodarske tranzicije, rastakanje sela i dr., koje su prisutne i aktualne u našoj županiji kao i u nizu drugih u Republici Hrvatskoj“, rekao je zamjenik župana Tomislav Vrdoljak zahvalivši ministrici i njenim suradnicima na ovom konstruktivnom sastanku.

„Izuzetno cijenim rad gospodina Gorana Pauka kao župana i kao predsjednika Zajednice županija koji je vrlo zainteresiran za rješavanje problema sa područja sustava socijalne skrbi. Zadovoljna sam radom ustanova socijalne skrbi na području Šibensko-kninske županije. Ugodno me iznenadilo što u  Šibensko-kninskoj županiji postoji  niz kvalitetnih privatnih ustanova za zbrinjavanje osoba s posebnim potrebama koje su u potpunosti sposobne konkurirati  ustanovama koje je utemeljila Republika Hrvatska.“ - istaknula je ministrica Murganić.

Također je naglasila kako će zajedno sa županom Paukom i gradonačelnikom Željkom Burićem poraditi na rješenju gorućeg problema nedostatka adekvatnog prostora za rad Centra za socijalnu skrb u Šibeniku koji već godinama adekvatno obavlja svoj posao u neadekvatnim uvjetima. Ministrica je posebno pohvalila rad udruge osoba s invaliditetom „Sv. Bartolomej“ iz Knina.

Prije sastanka u Šibeniku ministrica je u pratnji zamjenika župana Tomislava Vrdoljaka posjetila  Knin gdje se susrela sa čelnicima uprave grada Knina i posjetila  Udrugu osoba sa invaliditetom „Sv. Bartolomej“ i Odjel pedijatrije Opće i veteranske bolnice “Hrvatski ponos“.

U pratnji ministrice bili su njeni suradnici državna tajnica Marija Pletikosa,  pomoćnica ministrice Maja Vučinić Knežević, pomoćnik ministrice Josip Masnić i glasnogovornica Daria Marjanović.

(tekst i foto: http://sibensko-kninska-zupanija.hr)

Pisane vijesti