Ministrica Opačić u Centru za rehabilitaciju Silver

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom 3. prosinca 2012., Centar za rehabilitaciju Silver održava prezentaciju programa Centra za učenike osnovnih škola s područja Zagreba kojoj će prisustvovati i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić. 

Centar za rehabilitaciju Silver ustanova je socijalne skrbi jedinstvena u ovom dijelu Europe, koja u rehabilitaciju osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju uključuje rad sa psima pomagačima (psi vodiči, rehabilitacijski i terapijski psi). Osnovni programi Centra proizišli su iz programa koje je provodila Hrvatska udruga za školovanje pasa vodiča i mobilitet, koja je uz Ministarstvo socijalne politike i mladih i Grad Zagreb suosnivač Centra.

Programskim aktivnostima Centra Silver obuhvaćene su osobe oštećenog vida, teško pokretne i osobe u invalidskim kolicima, djeca s teškoćama u razvoju, osobe s tjelesnim, mentalnim ili intelektualnim oštećenjem.Svoje usluge Centar pruža korisnicima s područja cijele Republike Hrvatske. Redovitim medijskim istupima postao je prepoznatljiv kako u Hrvatskoj, tako i u inozemstvu. Sukladno navedenom Centar Silver je služio kao primjer dobre prakse u pregovorima Hrvatske za pristupanje EU, te ga kontinuirano posjećuju inozemne i domaće delegacije.Najave